Ηρθε και ο φορ για την ΑΕΚ. Παραλίγο να έρθει εν τω μεταξύ και δεύτερος επιθετικός, όμως τελικά η περίπτωση Φοφανά, λόγω των τρελών απαιτήσεων της Τσέλσι δεν προχώρησε. Άργησε να έρθει ο νέος φορ! Συμφωνούμε. Και άργησε αρκετά. Ισως η τύχη της ΑΕΚ σε Ευρώπη και το ματς με τη Λαμία όπου γκέλαρε στη Φιλαδέλφεια θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αν ο… Πιερό ερχόταν πιο νωρίς. Υποθέσεις κάνουμε, εννοείται. Φανταζόμαστε πως κάτι μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η ΑΕΚ είχε και έναν δεύτερο φορ, εκτός του Γκαρσία, στο ρόστερ της σε αυτά τα ματς. Στα δικά μου μάτια πάντως ακόμα και χωρίς φορ η ΑΕΚ θα μπορούσε να περάσει τη Νόα, αν ήταν σε καλύτερη κατάσταση κάποιοι παίκτες της και γενικά η ομάδα. Τέλος πάντων.

Για χιλιοστή φορά, λοιπόν, το ερώτημα είναι ένα: Μένουμε στο παρελθόν και τα λάθη που δεδομένα έγιναν ή κοιτάμε το σήμερα που δείχνει ότι πράγματι η ΑΕΚ πήρε έναν εξαιρετικό, βάση αριθμών και βιογραφικού, φορ, όπως είναι ο Πιερό; Δυστυχώς στη ζωή μένουμε στα κακώς κείμενα. Και μένουμε σε αυτά παραπάνω απ’ όσα πρέπει. Πράγματι αν ο Πιερό ερχόταν τον Ιούλιο θα ήταν αλλιώς, σίγουρα επικοινωνιακά και ίσως αγωνιστικά. Όμως η ΑΕΚ κοιτούσε ακόμα πιο ψηλά. 

Ο Φραντζί Πιερό υπογράφει στην ΑΕΚ
InTime / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Γενικά η ΑΕΚ όπως έχουμε αντιληφθεί κοιτούσε σε ψηλά ράφια όλο το καλοκαίρι. Δέχθηκε αρκετές «πόρτες», κάτι λογικό, όμως οι μεταγραφές που έκανε είναι σοβαρού επιπέδου. Και ο Πιερό είναι παίκτης σοβαρού επιπέδου.

Παίκτης σαν τον Πιερό πριν μερικά χρόνια θα έπαιρνε φανέλα βασικού στην ΑΕΚ σπίτι του! Τώρα ήρθε να πλαισιώνει τον Γκαρσία και να διεκδικήσει απ’ αυτόν θέση στην 11άδα. Η ΑΕΚ έχει ανέβει επίπεδο στο μεταγραφικό κομμάτι, από τότε που μπήκε στη Φιλαδέλφεια. Παίκτες, για παράδειγμα, σαν τον Λαμέλα και τον Περέιρα στην Ελλάδα έρχονταν για… διακοπές. Γενικά η ΑΕΚ έχει ένα καλό ρόστερ που εξαιτίας κάποιων λαθών που έγιναν θα ήταν άδικο να μην το αναγνωρίσουμε.

Ποια είναι αυτά τα λάθη που έχουν γίνει; Η καθυστέρηση στον φορ, η μη απόκτηση βασικού αριστερού μπακ (ποτέ δεν είναι αργά εν τω μεταξύ, υπάρχει η ελεύθερη αγορά) και η αναβάθμιση που δεν ήρθε σε άμυνα και κεντρικά χαφ. Δεν είναι λίγα! Όμως ακόμα και με αυτά τα λάθη, αυτή η ΑΕΚ με αυτούς τους παίκτες κι αυτόν τον προπονητή μπορεί να προχωρήσει και να απειλήσει τους αντιπάλους της, οι οποίοι μέχρι τώρα – φαντάζομαι συμφωνείτε – δεν μας έχουν δείξει ότι είναι καλύτεροι απ’ αυτήν… Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα και αδυναμίες. Ποια ομάδα θα προχωρήσει και θα έχει περισσότερη τύχη να πάρει το πρωτάθλημα; Αυτή που αποδειχθεί πιο δεμένη ως σύνολο και εκείνη που θα ξέρει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά της ανάλογα με κάθε αποτέλεσμα. Να μην μένει σε αυτό, δηλαδή, είτε είναι θετικό, είτε αρνητικό.

Εν κατακλείδι: Η ΑΕΚ έχει ένα καλό ρόστερ. Σε κάθε θέση έχει δύο ή και περισσότερους παίκτες. Αν δεν υπήρξε το σοκ του αποκλεισμού από την Ευρώπη θα έπαιρνε, θαρρώ, σίγουρα και βασικό αριστερό μπακ  και ίσως κάτι ακόμα, εκτός του φορ. Ακόμα κι έτσι όμως, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Είναι καλό το ρόστερ της για την Ελλάδα. Θα μπορούσε να είναι καλύτερο ασφαλώς, αλλά και τώρα δεν είναι να προκαλεί… απογοήτευση! Η ΑΕΚ, πέρα από τις μεταγραφές που πάντα «πουλάνε» και είναι πρώτο θέμα συζήτησης, για να ανέβει κι άλλο επίπεδο πρέπει να αυξήσει το εσωτερικό της δυναμικό για να αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς που αφορούν τη λειτουργεία του ποδοσφαιρικού της τμήματος. Εχει πολύ δρόμο μπροστά της, αλλά δεν είναι και στο… μηδέν! Το πιο βασικό είναι να είναι υγιής στο εσωτερικό της κομμάτι. Η εσωτερική της υγεία οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση ενός νταμπλ και να διεκδικεί το πρωτάθλημα δύο σερί σεζόν, μετά από πολλά χρόνια. Αυτό το κομμάτι είναι στα χέρια και το μυαλό προπονητή και παικτών. Η διοίκηση, με τη σειρά της, αφού έβγαλε το πρώτο της καλοκαίρι, πρέπει να έμαθε κάποια πράγματα και στην πορεία να διατηρήσει τα όποια θετικά βρήκε και να διορθώσει τα αρνητικά.