Ηταν ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι το φετινό για την ΑΕΚ. Ξεκίνησε με την αλλαγή στην ιδιοκτησία. Την αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη και τον ερχομό του Μάριου Ηλιόπουλου. Σε επίπεδο στελεχών από την άλλη υπήρξαν κάποιες λίγες προσθήκες. Από τη στιγμή όμως που αλλάζει το «κεφάλι» σε μία διοίκηση περιμένεις με αγωνία να δεις κάποια πράγματα.

Δεδομένα το πρώτο καλοκαίρι του Μάριου Ηλιόπουλου στην ΑΕΚ ήταν διδακτικό. Για όλους και πολύ περισσότερο για τον ίδιο. Στα χέρια του και την κρίση του έπεσαν μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις. Ήρθε ο απροσδόκητος αποκλεισμός από την Ευρώπη και δημιουργήθηκε ένα κλίμα αμφισβήτησης ξαφνικά!

Δεν είναι εύκολο για έναν νέο ιδιοκτήτη, μίας τόσο μεγάλης ομάδας, να βρίσκεται μπροστά σε μία τόσο μεγάλη αποτυχία. Μετά το πρώτο ματς με τη Νόα ο Ηλιόπουλος πήγε στα Σπάτα, τα «έψαλλε» στους παίκτες, μίλησε με τον προπονητή και ανακοίνωσε πρόστιμο, το οποίο επιβλήθηκε μετά τη ρεβάνς της Φιλαδέλφειας.

Intime / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Γενικά όλο το καλοκαίρι ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ μίλησε ουκ ολίγες φορές στους ποδοσφαιριστές και φυσικά σε προσωπικό επίπεδο με τον προπονητή. Όλα λογικά. Έδειξε ότι είναι άνθρωπος επικοινωνιακός, που του αρέσει η προσωπική συζήτηση με την ομάδα (φάνηκε αυτό και από το γεγονός ότι ο ίδιος υποδέχθηκε και καλωσόρισε τις μεταγραφές της ομάδας) και ο οποίος δεν παίρνει εν βρασμώ αποφάσεις.

Εκτός από τα αγωνιστικά, υπήρξαν κι άλλες σημαντικές αποφάσεις που χρειάστηκε και πήρε ο Ηλιόπουλος. Ήρθαν τεράστιες προτάσεις να πουληθούν οι Λιβάι Γκαρσία και Ορμπελίν Πινέδα. Σε όλες αρνήθηκε! Ακόμα και σε αυτή που ήρθε για τον Ελίασον, ενώ υπήρξαν κι άλλες οι οποίες δεν έγιναν γνωστές. Ειδικά στην περίπτωση του Πινέδα, όπου ο μάνατζέρ του πίεζε με τρόπο όχι θεμιτό, έδειξε και αποφασιστικότητα, ξεκόβοντας τα πάντα ουκ ολίγες φορές.
 

Inime / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αυτά είναι θετικά σημάδια. Θετικό ήταν και ότι ανέβασε και το χρηματικό επίπεδο στα συμβόλαια φέρνοντας στην ΑΕΚ παίκτες όπως οι Λαμέλα, Περέιρα. Ο Ηλιόπουλος είχε πει στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ότι ονειρεύεται μία ΑΕΚ πρωταγωνίστρια παντού. Δεν είναι εύκολο αυτό να γίνει στην πράξη. Πήρε εννοείται ένα «μαγαζί γωνία» που θέλει όμως γενναίες αποφάσεις και ριζική αναβάθμιση στο κομμάτι του εσωτερικού δυναμικού, ώστε η ΑΕΚ να αποκτήσει τεχνογνωσία και καλύτερη λειτουργικότητα σε όλους τους τομείς. Αυτό το καλοκαίρι δεδομένα γέμισε γνώσεις τον Μάριο Ηλιόπουλο και δεδομένα από εδώ και στο εξής αναμένουμε την αναβάθμιση της ΑΕΚ σε πολλά κομμάτια της…