Αδίκησε κάπως τον εαυτό του, αλλά μίλησε και η ποιότητα της Γαλατάσαραϊ… Αυτό μπορεί να πει κανείς για την ήττα του ΠΑΟΚ στο «Αλί Σαμί Γεν» με 3-1, με τους πρωταθλητές να κάνουν πολύ καλή προσπάθεια στην πρεμιέρα της League Phase του Εuropa League, ωστόσο τους έλειπε το κάτι παραπάνω για να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Κωνσταντινούπολη.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν αρκετά συμπαγής στο α’ ημίχρονο, πηγαίνοντας σε αργό τέμπο το παιχνίδι, με τους Τούρκους πάντως να έχουν τις ευκαιρίες τους για να προηγηθούν, αλλά τη μεγαλύτερη ευκαιρία τη σπατάλησε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στο φινάλε και αν γινόταν το 0-1 στο 45’, ίσως να είχε άλλη εξέλιξη η αναμέτρηση.

Ο Κόλεϊ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, σπουδαία δουλειά έκαναν και οι Καμαρά και Οζντόεφ στα χαφ, ενώ ο Τσάλοφ απασχολούσε την τουρκική άμυνα ανοίγοντας χώρους για τους συμπαίκτες του, που δεν ήταν τόσο τολμηροί επιθετικά ώστε να εκμεταλλευθούν τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του Οκάν Μπουρούκ.

Το β’ ημίχρονο έφερε την άτυχη στιγμή του Μπάμπα, που σημείωσε αυτογκόλ στο 48’, όμως ο Αφρικανός αριστερός μπακ έδειξε χαρακτήρα στη συνέχεια του αγώνα και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του.

Τα κενά στην άμυνα της Γαλατά τα εκμεταλλεύθηκε εντέλει ο Κωνσταντέλιας στο 67’, ωστόσο είχε αρχίσει να γίνεται φανερή η έλλειψη δυνάμεων από πλευράς των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου και η ζημιά δεν άργησε να γίνει με το γκολ του Ακγκούν εννέα λεπτά αργότερα, σε μια φάση που ουσιαστικά έπαιξαν… βόλεϊ στην περιοχή του ΠΑΟΚ οι γηπεδούχοι.

Με τον Οκάν να έχει την πολυτέλεια να ρίξει στο ματς από τον πάγκο τους Ικάρντι, Μπατσουαγί και Ντεμιρμπάι και με τους «ασπρόμαυρους» να δείχνουν σκασμένοι, ήταν αναμενόμενο να προκύψει και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ ο Λουτσέσκου είναι η αλήθεια ότι δεν πήρε τίποτα από τις δικές του αλλαγές, κυρίως από τους Τισουντάλι και Ντεσπόντοφ.

Ο ΠΑΟΚ έκανε, λοιπόν, μια ήττα εντός προγράμματος, το θέμα όμως είναι αν μπορεί να εμφανιστεί έτοιμος και φρέσκος στο παιχνίδι της επόμενης Πέμπτης (3/10) με τη Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα κι ενώ προηγείται το απαιτητικό κυριακάτικο (29/9) ντέρμπι με τον Άρη.

Ο προπονητής των Θεσσαλονικέων μπορεί να κρατά από το ματς στην Πόλη την εμφάνιση του Κόλεϊ όσο είχε δυνάμεις, αλλά καλείται να βρει τον τρόπο να παρουσιάσει την ομάδα του «οκ» από αντοχές για τον αγώνα με τους συμπατριώτες του, καθώς και στη ρεβάνς με τη Μάλμε το… κλατάρισμα είχε φέρει τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League.

Με καθαρό μυαλό και δυνάμεις οι πρωταθλητές θα πρέπει να αξιοποιήσουν και τις ευκαιρίες τους εν όψει Στεάουα, καθώς κόντρα στη Γαλατά υστέρησαν και σε αυτόν τον τομέα κι ενώ η αναμέτρηση με τη ρουμανική ομάδα είναι… must win στο δρόμο για μια θέση στην 24άδα της διοργάνωσης.