Η εκτεταμένη ανακατασκευή του σταδίου Ατλέτι Ατζούρι Ντ' Ιτάλια ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου 2019, με πρωταρχικό στόχο την αντικατάσταση των κερκίδων πίσω από τα τέρματα με μεγαλύτερες, πιο μοντέρνες που θα βρίσκονται ακριβώς πίσω από τις τελικές γραμμές του γηπέδου, κάνοντας πιο αισθητή την παρουσία του κόσμου στους ποδοσφαιριστές.

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας περιελάμβανε την ανακατασκευή των κερκίδων πίσω από το βόρειο τέρμα. Το δεύτερο στάδιο ήταν η ανακατασκευή της ανατολικής κερκίδας διατηρώντας την ιστορική της πρόσοψη, που ολοκληρώθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Η ολοκλήρωση ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2023 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο. Στόχευε σε ένα πλήρως λειτουργικό στάδιο για την Αταλάντα από την έναρξη της σεζόν 2024/2025. Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην πλήρη ανακατασκευή της Κούρβα Σουντ Μοροσίνι και της οροφής της, η οποία όπως είναι ευκόλως αντιληπτό πήρε το όνομα της από τον ποδοσφαιριστή της Λιβόρνο γεννημένο στο Μπέργκαμο (φίλος της Αταλάντα) που έχασε τη ζωή του το 2012, τον Πιερμάριο Μοροσίνι. Αυτή η διαδικασία όχι μόνο βελτίωσε την την αισθητική των εγκαταστάσεων, αλλά εξασφάλισε επίσης την ασφάλεια και την άνεση των επισκεπτών φιλάθλων της ομάδας κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Δημιουργήθηκε επίσης υπόγειος χώρος στάθμευσης για τους οπαδούς. Μετά από πέντε χρόνια εκσυγχρονισμού, το γήπεδο της Αταλάντας φιλοξενεί 25.000 άτομα. Η επένδυση ανέρχεται συνολικά στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας φίλος της Αταλάντα, Κυπριακής καταγωγής Marios Hadjimichael που έζησε στο Μπέργκαμο για χρόνια μας λέει τι σημαίνει Αταλάντα για τους κατοίκους της πόλης.

""Αν στον Αστερίξ ο Γκοσινί εμπνεύστηκε το γαλατικό χωριό που αντιστέκεται στους Ρωμαίους, στα βόρεια της Ιταλίας αυτό το χωριό λέγεται Μπέργκαμο. Μια πόλη που ενώ απέχει γύρω στα 50χμ από το Μιλάνο, αντιστέκεται και η τεράστια πλειοψηφία της πόλης δεν υποστηρίζει ούτε Μίλαν ούτε Ίντερ. Η «Ντέα» (η θεά) του Μπέργκαμο αποτελεί κάτι ιερό για όλους τους Μπεργκαμάσκι. Η ίδια η ομάδα φροντίζει για αυτό, στέλνοντας σε κάθε νεογέννητο στα νοσοκομεία της πόλης την στολή της ομάδας, ντύνοντας τα στα νερατζούρι από την πρώτη μέρα.

Από την άλλη κάθε καλοκαίρι το φεστιβάλ της Ντέα αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός της πόλης. 5 μέρες ασταμάτητου πάρτυ με πάνω από 70 000 κόσμο με την κορύφωση του να είναι η παρουσίαση των νέων παικτών με κάθε ευφάνταστο τρόπο. Παίκτες να περνάνε μέσα από το πλήθος καβάλα σε μπουλντόζες, σε μαχητικά αεροπλάνα ή σε αερόστατο όπως ο αγαπημένος πλέον σε όλη την πόλη Γκασπερίνι. Και κάθε Κυριακή που το καμάρι της πόλης παίζει, σε όλη την πόλη ακούγεται η φράση σήμερα παίζει η Ντέα.

Ένα μπλε μαύρο ποτάμι θα ξεχυθεί στα μπαρ της πόλης. Μια πόλη που κατά κύριο λόγο αποτελείται από σκληρά εργαζόμενους στον κατασκευαστικό τομέα ζει για την μέρα του αγώνα όπου το καμάρι της πόλης θα μπει για να ιδρώσει την φανέλα , όπως είναι το Μότο της ομάδας. 90 λεπτά ασταμάτητου τραγουδιού. Όλη η πόλη μια ομάδα και ας το κοσμοπολίτικο Μιλάνο δίπλα έχει 10 Τσάμπιονς λιγκ. Στο Μπέργκαμο θα υπάρχει μόνο μια ομάδα, η θεά τους, η Αταλάντα."