Την είχε μεγάλη ανάγκη τη νίκη ο Ολυμπιακός την Κυριακή (29/9) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τα κατάφερε, με το 2-0 επί του Ατρομήτου να έρχεται δίκαια και με σχετικά καλή εμφάνιση.

Είχε άγχος η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, ο Βάσκος προπονητής έκανε ένα σημαντικό ροτέισον εν μέσω συνεχόμενων υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτό, εντέλει, του βγήκε σε καλό.

Ο Ροντινέι ήταν εξαιρετικός σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, σκοράροντας από το σημείο του πέναλτι, είχε δοκάρι και γενικά μια πολύ γεμάτη εμφάνιση, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Κοστίνια από τη δεξιά πλευρά. Ο Πορτογάλος μπακ είχε μάλιστα και σημαντικές ευκαιρίες να βρει με τη σειρά του δίχτυα, την ίδια στιγμή που ο Κωστούλας έδωσε πολλές μάχες στην επίθεση αγωνιζόμενος για 69 λεπτά.

Ο Χρήστος Μουζακίτης, από την πλευρά του, έγραψε 90λεπτο στα χαφ, έπαιξε κάθετα τις περισσότερες φορές, έβγαλε μια ωραία ασίστ στον Ελ Κααμπί, έκανε και τα λάθη του -που είναι και φυσιολογικά για την ηλικία του- ωστόσο την ευκαιρία την άρπαξε από τα μαλλιά σε γενικές γραμμές και ο Μεντιλίμπαρ πρέπει να έμεινε αρκετά ικανοποιημένος, τόσο από τον Μουζακίτη όσο και από τον Κωστούλα.

Συμπαθητική και η παρουσία του Αποστολόπουλου στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ελ Κααμπί να βάζει τη σφραγίδα του με το υπέροχο πλασέ για το 2-0, «κλειδώνοντας» το τρίποντο και υπενθυμίζοντας τη γνωστή εκτελεστική του δεινότητα.

Ο Γουίλιαν αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο και είχε διάθεση, όχι όμως και πολλούς τρόπους για να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα, έχοντας αντικαταστήσει τον Βέλντε, που ναι μεν κέρδισε το πέναλτι για το 1-0, αλλά και πάλι σε… ρηχά νερά κινήθηκε, κάτι που ίσχυσε και με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα στο δημιουργικό σκέλος.

Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, πήραν ψυχολογία από αυτό το τρίποντο και η προσοχή στρέφεται στην ευρωπαϊκή μάχη με την Μπράγκα, εκεί όπου θα πρέπει να θυμηθούν τις εμφανίσεις που τους οδήγησαν στην κατάκτηση του Conference League.

Μένει να φανεί αν ο 63χρονος τεχνικός θα διατηρήσει το δίδυμο Κοστίνια και Ροντινέι στα δεξιά, ενώ είναι προφανής η επιστροφή στην αρχική ενδεκάδα των Έσε και Τσικίνιο και υπάρχει ερωτηματικό για το ποιος θα καλύψει το αριστερό άκρο στην επίθεση.