Μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα ήταν ο απολογισμός της χθεσινοβραδινής ελληνικής εκπροσώπησης στην League Stage του Europa League και του Conference League. Ασφαλώς και είναι...αποτυχημένος αφού Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είχαν υποχρέωση να κερδίσουν, να φέρουν τρείς νίκες!

Τα κατάφερε MONO ο Κυπελλούχος Ευρώπης, ο οποίος θεωρητικά είχε και το δυσκολότερο έργο πριν από την σέντρα. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας έχασε από την πρωταθλήτρια Ρουμανίας κάτι που τσάκισε τα νεύρα και το γόητρο του έτσι κι αλλιώς “τσιτωμένου” από το ξεκίνημα της αναμέτρησης Ραζβάν Λουτσέσκου. Ήταν μια ήττα που τον πόνεσε τριπλά, γιατί τσαλακώθηκε και το προφίλ σταρ που έχει στην πατρίδα του ενώ έχασε από τον “μαθητή” του Ηλία Χαραλάμπους! Στην Τούμπα μάλλον πήραν το μαθημά τους πως άλλο το Conference στο οποίο έκαναν πορείες την προηγούμενη 2ετία κι άλλο, πολύ πιο δύσκολο, το Europa.

Αντιθέτως στο Παναθηναϊκό όχι δεν κάνουν βήματα προόδου αλλά... πισωγυρίσματα. Πραγματικά για ...λύπηση!! Είχαν τον ευκολότερο αντίπαλο , η Μπόρατς ήταν επιπέδου Μπότεφ που την απέκλεισαν καλοκαιριάτικα με δυο νίκες αλλά έμειναν στο 1-1. Κλείνουν 15 χρόνια οι πράσινοι χωρίς διπλό σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η τελευταία εκτός έδρας νίκης τους ήταν επί της Στούρμ το 2009, έκτοτε μετρούν 0 - 5 -12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βγάζει ξανά υγεία αγωνιστικά. Απέδειξε πως διαθέτει το μέταλλο που δεν έχει καμία άλλη ελληνική ομάδα. Μάλιστα χθες τίμησε και τον τίτλο με το παραπάνω του Κυπελλούχου Ευρώπης, κόντρα στην 4η ποδοσφαιρική δύναμη της Πορτογαλίας που σε 7 αναμετρησεις της με ελληνικές ομάδες μετρούσε 6 νικες – 1 ισοπαλία και καμία ήττα. Η Μπράγα ,λοιπόν, έχασε και με 3άρα μάλιστα, χωρίς καλά, καλά να καταλάβει από που της ήρθαν. Respect και στον σοφό Μεντιλίμπαρ που είχε προαναγείλει πως έφτασε το ταιμινγκ η ομάδα του να κάνει ένα βήμα μπροστα , να γίνει πιο πιεστική, πιο επιθετική, πιο αποτελεσματική, να γίνει ο περσινός Ολυμπιακός. 

Κάτι που το είδαμε χθές κι ασφαλώς δεν ήταν τυχαίο αλλά προγραμματισμένο. Ο Ολυμπιακός που όντως αυτή την φορά έτρεξε πάρα πολύ, που είχε εντάσεις, που έβγαινε πρώτος και έκλεβε την μπάλα κατάφερε να “πνίξει” την Μπράγκα. “ηταν καλά στημένος, κυκλοφόρησε και την μπάλα. Ο Ροντινέι του βγαίνει ως δεξιός χαφ -εξτρέμ, ο Κοστίνια αρχίζει να δικαιολογεί γιατί πέρσι βγήκε καλύτερος δεξιός μπακ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα,ο Τζολάκης με την τρομερή αποκρουσή του στο 38΄ουσιαστικά αποτέλεσε την γέφυρα για να γίνει λίγο μετά το 1-0 ενώ ο Μουζακίτης ήταν απλά... τρομερός. Κομπιουτεράκι όνομα και πράγμα στα χάφ, πραγματικά... “μιλάει” πάνω στο χορτάρι και μπορεί να σταθεί μια χαρά δίπλα σε Εσε/Τσικίνιο και να εξελιχθεί μέσα από αυτή την 3άδα. Μαγική στιγμή για τον πιτσιρικά όταν όλο το Καραϊσκάκης φώναζε το όνομά του. Είναι η νέα όμορφη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!!

ΠΑΟΚ: Μετά την Μάλμε, τον Παναθηναϊκό, τον Άρη ήρθε η σφαλιάρα κι από ην Στεάουα! Η Τούμπα και η έλλειψη γκολ σε ματς ίσων μέτρων τον πληγώνουν κατά εξακολούθηση και δεν μπορεί να είναι τυχαίο!! Μετράει στην πάλαι ποτέ καυτή έδρα του έναν οδυνηρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό, μια λευκή ισοπαλία και μια ήττα χωρίς να πετύχει γκολ σε ισάριθμα ελληνικά ντέρμπι και την χθεσινή ήττα πάλι με 0-1 από την έμπειρη αλλά χαμηλοτάβανη Στεάουα! Μετά τον Άκη Μάντζιο και ο Κύπριος Χαραλάμπους, πνευματικό προπονητικό παιδί του Λουτσέσκου, κέρδισαν τον Ρουμάνο που πλέον δεν θα πρέπει να νιώθει πολύ καλά. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας μπαίνει σε κρίση , με 3 σερί ήττες και κυρίως την αδυναμία να πάρει ή έστω να σκοράρει στα δύσκολα/μεγάλα παιχνίδια! Κάτι που εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα για τον δικέφαλο ενώ συγχρόνως καταρρίπτει και το επιμύθιο της πιο σοβαρής και καλής ελληνικής ομάδας μέχρι τώρα. Ο ΠΑΟΚ παρότι ξόδεψε 5 εκατομμύρια για τις αγορές Τσάλοφ, Τισουντάλι είναι σαν να παίζει ακόμη με τον Σαμάτα σεντερ φορ, σε βαθμό που να αναπολούν και να θεωρείται μεγάλη απώλεια ο Μπράντον Τόμας! Ναι, ο Μπράντον Τόμας... Δεν βοηθάει και το ότι ο Λουτσέσκου από ματς σε ματς αλλάζει τον σέντερ φορ του. Επίσης, αν στον ΠΑΟΚ δεν βγούν οι φετινές μεταγραφές του, τότε δεν θα έχει τύχη ούτε στην Ελλάδα , ούτε στην Ευρώπη. Και τα θαύματα δεν μπορούν να γίνονται κάθε χρόνο. Γιατί αντιλαμβάνονται και οι...άπιστοι Θωμάδες πλέον ότι η κατάκτηση του τίτλου την περασμένη σεζόν ήταν πραγματικά το... 8ο θαύμα δια χειρός Λουτσέσκου!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Στην Ελλάδα έχασε από τον Αστέρα, έσωσε την ισοπαλία στο τέλος από την Καλλιθέα ενώ κανονικά έπρεπε να χάσει και κέρδισε στο φινάλε τον Λεβαδειακό ενώ έπρεπε να έρθει “Χ”. Γιατί , λοιπόν, να κερδίσει την μαχητική αλλά πολύ χαμηλοτάβανη ποιοτικά Μπόρατς που είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο ως ομάδα και παίζει ως μικρομεσαία Σουπερλιγκάτη;Ο Αλόνσο έκανε μισή ντουζίνα αλλαγές στην ενδεκάδα που έχασε από την ΑΕΚ και τις έκανε λόγω και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί και στο όποιο όλα δείχνουν πως... παίζει την θέση του. Έτσι κι αλλιώς το χθεσινό ματς προσφερόταν για rotation. Ο ΠΑΟ δεν πέταξε αυτή την φορά το πρώτο ημίχρονο αφού προηγήθηκε νωρίς στο σκορ αλλά ισοφαρίστηκε με το που ξεκίνησε η επανάληψη, χωρίς να προλάβει να “κλειδώσει” το τρίποντο. Ο Αλόνσο ξέρει που βρίσκεται, έχει... φιλενάδα την πίεση, δήλωσε πως οι τίτλοι κρίνονται τον Μάιο (στο μπλα μπλα είναι καλός) αλλά ο Παναθηναϊκός δεν βελτιώνεται/δεν αποδίδει. Παίκτες ποιοτικοί που δεν ξέρουν τι να κάνουν και προπονητής χωρίς σχέδιο, ο οποίος όπως φαίνεται δεν μπορεί να γυρίσει το όλο σκηνικό!! Το ερώτημα που συνοδεύει τον Ουρουγουανό κόουτς είναι πόσο χρόνο ακόμη χρειάζεται κι αν από την Δευτέρα θα του δοθεί αυτός από τον Αλαφούζο αν και εφόσον έχει χάσει στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό...