Δεν μπορεί να βρει τελικά ησυχία η ΑΕΚ… Έξι μέρες μετά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα την… πάτησε στο Αγρίνιο και η απροσδόκητη ήττα από τον Παναιτωλικό ενδεχομένως να τη ρίξει από την κορυφή πριν από τη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος (για την ώρα έχει συγκάτοικο στο… ρετιρέ τον Άρη).

Οι «κιτρινόμαυροι» φωνάζουν μεν για τη διαιτησία σχετικά με δύο πέναλτι που ζήτησαν, θα πρέπει ωστόσο να δουν πώς δεν κατάφεραν σε ένα ακόμη ματς να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ και τρίποντο.

Κακά τα ψέματα, δικά της παιχνίδια έχασε η Ένωση και ενάντια στη Λαμία (1-1 στην Οpap Arena) και στη Λεωφόρο με την Καλλιθέα (0-0), για να προκύψει τώρα και η πρώτη φετινή ήττα με αυτό το 1-0, με αποτελέσματα που θυμίζουν την περσινή σεζόν για το «Δικέφαλο», όταν και πάλι πέταξε ένα σωρό βαθμούς σε αναμετρήσεις όπως με την Κηφισιά, τις δύο με τον Πανσερραϊκό, ακόμη και με τον Παναιτωλικό, που του έκανε τη ζημιά για δεύτερη σερί χρονιά (2-2 από 0-2 στον περσινό αγώνα του Αγρινίου).

Έτσι, ο Αλμέιδα καλείται να βρει το… γιατρικό γι’ αυτή την αδυναμία των παικτών του να τελειώνουν τα παιχνίδια με συνοπτικές διαδικασίες, περιμένοντας πάντα και την πλήρη ενεργοποίηση του Έρικ Λαμέλα στο ροτέισον, όπως βέβαια και την είσοδο σε αυτό του Αντονί Μαρσιάλ.

Η ΑΕΚ στο α’ ημίχρονο είχε πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, το δίδυμο Περέιρα και Πινέδα συνεργαζόταν ωραία στα χαφ (φαίνεται να κουμπώνουν πολύ οι δυο τους στη μεσαία γραμμή), ενώ ο δραστήριος Κοϊτά έβαζε δύσκολα από αριστερά στους γηπεδούχους.

Το θέμα είναι ότι, παρά την πίεση που άσκησαν, οι παίκτες του Αλμέιδα δεν μπόρεσαν να κάνουν τη ζωή τους εύκολη με κάποιο γκολ κι ενώ υπήρξε και η πρώτη περίπτωση που διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι (για ανατροπή του Περέιρα από τον Τσάβες στο 25’), με το 0-0 του α’ ημιχρόνου προφανώς να φέρνει και άγχος.

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά στην επανάληψη, με τον Πιερό να χάνει γκολ που δεν χάνεται στο 62’ (καλές οι κεφαλιές-οβίδες, αλλά δεν αρκούν) και τελικά ο Παναιτωλικός σε μια ανύποπτη στιγμή σκόραρε με τον Μιγκέλ Λουίς στο 73’.

Ο Βίντα ήταν εκτός αγώνα σε εκείνο το χρονικό σημείο λόγω αιμορραγίας, όμως θα περίμενε κανείς καλύτερη αντίδραση από τους «κιτρινόμαυρους», αφού δεν είναι δα και κάτι ασυνήθιστο να πρέπει να αμυνθεί μια ομάδα για μερικές φάσεις με παίκτη λιγότερο.

Από εκεί και πέρα, ο Αλμέιδα, που είχε ήδη ρίξει στο παιχνίδι τον Λιβάι Γκαρσία για να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή μαζί με τον Πιερό, δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει με τον Άμραμπατ να μπαίνει για να παίξει δεξιός μπακ αντί του Ρότα, ο Παναιτωλικός έτσι έβρισκε πολλούς χώρους για να απειλήσει και για το 2-0, χάνοντας μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες, αλλά το… φουλ επίθεση δεν έφερε κάτι για την Ένωση.

Από τη στιγμή που διαιτητής και VAR έκριναν πως δεν υπήρχε πέναλτι και στο χέρι του Λουίς στις καθυστερήσεις, η ΑΕΚ γνώρισε εντέλει μια αφελή ήττα, που θα τη βρει μπροστά της στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Με λίγα λόγια, η ομάδα του Αλμέιδα δείχνει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι, να είναι δηλαδή επιβλητική στα ντέρμπι, αλλά στις αναμετρήσεις με τους πιο αδύναμους αντιπάλους να… πατάει τα κορδόνια της και να σκοντάφτει.