Μπερεδευτήκατε από τον τίτλο; Είναι επική ατάκα το «όρθιο χιλιόμετρο» που ακούστηκε από έναν καλό μου φίλο έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου της Λειβαδιάς όταν βγήκε για να πάει στο λεωφορείο ο Παβλένκα. Δεν το είπε απαξιωτικά για να το ξεκαθαρίσω αλλά ίσως με υπερβολικό τρόπο περιέγραψε την εικόνα του. Προφανώς και μιλάμε για έναν έμπειρο τερματοφύλακα και να που η απόκτηση του έστω και την τελευταία μέρα των μεταγραφών  για τους ελεύθερους παίκτες ίσως αποδειχθεί πολύ χρήσιμη και μάλιστα πολύ πιο σύντομα από όσο φανταζόταν κανείς. Λογικά ο Παβλένκα θα έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τα ασπρόμαυρα στο ματς Κυπέλλου με το Αιγάλεω. Πλέον υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνει ντεμπούτο σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν δηλαδή απέναντι στην ΑΕΚ αφού ο Κοτάρσκι επιστρέφει εσπευσμένα από το εξωτερικό καθώς έχει πρόβλημα στην πλάτη και για αυτό αποχώρησε από την Εθνική Κροατίας.

Αν καθίσουμε μάλιστα να σκεφτούμε πως αν δεν ερχόταν ο Παβλένκα και με τον Τσιφτσή νοκ άουτ, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να βάλει σε αυτό το ματς τους ταλαντούχους μεν Μπαλωμένο ή Μοναστηρλή αλλά ανενεργούς δε με την πρώτη ομάδα σε ότι αφορά τα επίσημα παιχνίδια.

Απλά θα χρειαστεί να περιμένουμε για να δούμε τη διάγνωση για τον Κροάτη και στη συνέχεια το αν θα προλάβει το ματς με την ΑΕΚ.

Ο Γίρι Παβλένκα
paokfc

Η ευχάριστη είδηση για τον Λουτσέσκου ήρθε από τον Τσάλοφ αφού τελικώς δεν ταξίδεψε στο εξωτερικό για να παίξει τα φιλικά με την Εθνική Ρωσίας. Και στα αλήθεια ένα φιλικό απέναντι στην Μογγολία (συνυπολογίζοντας και το ταξίδι) δεν ξέρω πόσο χρήσιμο θα ήταν για έναν ποδοσφαιριστή που τώρα, χωρίς το άγχος των συνεχόμενων αγώνων, για δέκα μέρες θα προπονείται με την ομάδα και θα προσπαθήσει να μάθει τα «θέλω» και του προπονητή του αλλά και ο ίδιος χωρίς άγχος και πίεση να κάνει έστω και αυτή τη μίνι προετοιμασία. Αν και επιμένω πως η καλύτερη είδηση για τον ΠΑΟΚ θα ήταν να έμπαινε άμεσα ο Μπράντον Τόμας στις προπονήσεις που σε λιγότερο από δυο εβδομάδες θα συμπληρώσει δυο μήνες απουσίας.

Το επίσης σημαντικό είναι πως δεν δόθηκε από κανέναν καμιά συνέχεια μετά το δικαιολογημένο ξέσπασμα του Λουτσέσκου στη Λειβαδιά. Κατέθεσε τα παράπονα του και προχωρά. Γνωρίζοντας φυσικά πως μέσα από τα επιτυχή αποτελέσματα δεν θα επιτραπεί στην εσωστρέφεια να κάνει την εμφάνιση της αλλά και δεν θα δώσει την ευκαιρία σε αυτούς που βάζουν πάνω από την ομάδα τα πρόσωπα να ξεσαλώσουν.

Δεν μπορεί να γίνει άλλωστε και διαφορετικά αφού η ομάδα από τις 20 Οκτωβρίου και μετά θα δώσει επτά ματς σε 21 μέρες και για τις τρεις διοργανώσεις, όλα σημαντικά. Το καλό είναι πως τα αποδυτήρια είναι καλά και αυτό δεν φάνηκε επειδή χθες υπήρξε δείπνο. «Δείπνο συσπείρωσης» διαβάζω από αρκετούς αλλά διαφωνώ. Μέσα στα αποδυτήρια η συσπείρωση υπάρχει έστω και αν (απόλυτα φυσιολογικό) υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες και κάποιοι από αυτούς είναι δύσκολοι. Το σημειώνω αυτό γιατί σηκώθηκε… σκόνη από τα δημοσιεύματα από την γειτονική Βουλγαρία που θέλουν τον Ντεσπόντοφ να σκέφτεται την αποχώρηση τον Ιανουάριο. Εγώ απλά θα σημειώσω πως κάθε ποδοσφαιριστής (ακόμη και αν είναι η πρώτη φίρμα στη χώρα του) θα πρέπει να κερδίζει εντός αγωνιστικού χώρου τη θέση του στην ενδεκάδα. Πολύ περισσότερο όταν στην ίδια θέση παίζει ο Ζίβκοβιτς.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
InTime

Για το ματς με την ΑΕΚ υπάρχει δρόμος. Ψυχανεμίζομαι  όμως πως ο Λουτσέσκου θα βασιστεί σε αυτούς που έχει εδώ. Δεν λέω πως δεν θα βάλει κάποιον από τους πολλούς διεθνείς που θα είναι στην Νέα Μεσημβρία στις 17 Οκτωβρίου, απλά σημειώνω πως δουλεύει ήδη αυτό το ματς στο μυαλό του με αυτούς που έχει εδώ. Και προφανώς ένας από αυτούς είναι ο Λόβρεν που θα είναι στο βασικό σχήμα. Και δεν αποκλείεται μαζί με τον Κεντζιόρα στο κέντρο της άμυνας αφού ο Κόλεϊ θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη στις 16 του μήνα. Αλλά έχουμε χρόνο για αυτό το ματς.