Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα συμπλήρωσε τα πρώτα του 24ώρα στην ΑΕΚ ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ήταν έντονα από άποψης δουλειάς αυτές οι πρώτες ημέρες στη ΑΕΚ για τον Ισπανό, ο οποίος σε καθημερινή βάση είχε πολύωρες συσκέψεις στα Σπάτα.

Φυσικά πρώτα και πάνω απ’ όλα ο Ριμπάλτα μίλησε και έμαθε τα πάντα από τον Ματίας Αλμέιδα, αλλά και τον Μάριο Ηλιόπουλο. Κυρίως όμως με τον προπονητή ο οποίος του εξήγησε όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα της ομάδας: τι πρέπει να αλλάξει, τι νέα πρέπει να γίνουν και πόσα πρέπει να εξελιχθούν ακόμα καλύτερα.

Η δουλειά έχει ξεκινήσει και όλα σιγά – σιγά θα μπουν σε ένα δρόμο. Ο Ριμπάλτα πλέον έχει γνώση για τα πάντα στην ΑΕΚ: Από την πρώτη ομάδα, από το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, την ΑΕΚ Β, την Ακαδημία και το οργανόγραμμα.

Ο στόχος του Μάριου Ηλιόπουλου είναι να υπάρξει «χημεία» μεταξύ Αλμέιδα και Ριμπάλτα και ήδη οι πρώτες ημέρες της συνεργασίας τους είναι ιδιαίτερα θετικές. Τα… βρίσκουν μεταξύ τους δηλαδή.

Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο πως ο νέος διευθυντής της ΑΕΚ θέλει να αναβαθμίσει και να εξελίξει κάποια σημαντικά θέματα στην ομάδα, όπως για παράδειγμα το τμήμα σκάουτινγκ. Έχει άριστη γνώση και εμπειρία ο Ριμπάλτα ειδικά πάνω σε αυτό το κομμάτι και εννοείται ξεκίνησε ήδη τις συσκέψεις, τις εκτιμήσεις και όλα όσα χρειάζονται, προκειμένου η ΑΕΚ να αναβαθμίσει το τμήμα της.  

Γενικά αυτή η πρώτη εβδομάδα του Ισπανού πέρασε με πολύωρες συσκέψεις προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα πάντα και να εκτιμήσει τις καταστάσεις σε κάθε ένα κομμάτι της ΑΕΚ. Από εδώ και στο εξής αρχίζουν τα έργα…

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι πεπεισμένος πως το δίδυμο Αλμέιδα – Ριμπάλτα μπορεί να αναβαθμίσει την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Kαι με τον καιρό αυτή την αναβάθμιση θα αρχίσουμε να την βλέπουμε και στην πράξη...