Μετά το 0-0 με τον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός τα έκανε… θάλασσα και κόντρα στον Λεβαδειακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», για να γυρίσει σε μέρες… 1993, αφού στις 12 Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς το 2-0 είχε γίνει πάλι 2-2 σε ματς με αντίπαλο τους Βοιωτούς.

Και η ειρωνεία είναι ότι όπως ο Γιαννιώτας, που είχε μια μικρή θητεία στους Πειραιώτες και σκόραρε την Κυριακή στο φαληρικό γήπεδο, και στο προ 31 ετών παιχνίδι ένας άλλος παίκτης που είχε φορέσει τα ερυθρόλευκα και δεν τον θυμάται ο πολύς κόσμος (Βαγγέλης Κρύος) είχε βρει δίχτυα ενάντια στην παλιά του ομάδα.

Πέρα από τα στατιστικά, βέβαια, αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει βγάλει όπως φαίνεται από το μυαλό του την περσινή κατάκτηση του Conference League, σε παιχνίδια όπως αυτά με την ομάδα της Λιβαδειάς ή με τους Αγρινιώτες οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θεωρούν ότι θα κερδίσουν με τη φανέλα γιατί είναι κάτοχοι ευρωπαϊκού τροπαίου, αλλά προφανώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί απογοητευμένος
InTime / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Εκτός από τις αδυναμίες που υπάρχουν στο ρόστερ (είχε και σημαντικές απουσίες ο Βάσκος με Γουίλιαν, Μαρτίνς, Ρέτσο και ακόμα ακόμα και Γιαζίτσι, έστω και αν δεν έχει παίξει καθόλου μέχρι τώρα), οι Πειραιώτες έδειξαν πολύ κακή νοοτροπία καθώς μέχρι το 25’ είχαν προηγηθεί με 2-0 και πίεζαν και για άλλα γκολ, ωστόσο θεώρησαν ότι έχουν εύκολο έργο, πως ο αντίπαλος δεν θα αντιδράσει, σταμάτησαν να παίζουν και φυσιολογικά ήρθε η τιμωρία στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το 2-2 δεν υπήρξε καθαρό μυαλό, οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ δεν διόρθωσαν την κατάσταση (ο ξεχασμένος μέχρι πρόσφατα Θανάσης Ανδρούτσος το πάλεψε, πάντως, όσο αγωνίστηκε κάπου μεταξύ εξτρέμ και εσωτερικός χαφ) και θα μπορούσε να πει κανείς πως αν οι Βοιωτοί το πίστευαν περισσότερο, θα μπορούσαν να είχαν φύγει και με ένα τεράστιο διπλό από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, λοιπόν, κάτι πρέπει να κάνει για να ξυπνήσει τους παίκτες του, να τους επαναφέρει στην πραγματικότητα για να κατέβουν από το… συννεφάκι της 29ης Μαΐου και των πανηγυρισμών για την ευρωκούπα, ειδάλλως οι γκέλες θα έχουν και συνέχεια και η επιστροφή στην ελληνική κορυφή δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
InTime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Τα εύσημα, πάντως, για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό θα πρέπει να αποδοθούν κυρίως στο Νίκο Παπαδόπουλο, που έκανε κίνηση-ματ με την είσοδο του Ζίνι στην αναμέτρηση μόλις στο 35’, αφού ο Αφρικανός εξτρέμ, που ανήκει στην ΑΕΚ, έκανε άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο Ρέτσος, που δεν ήταν ούτε στον πάγκο και δεν έγινε γνωστό γιατί συνέβη αυτό, αποδείχθηκε πολύ μεγάλη απουσία για τους γηπεδούχους, μια και ο Ντόι ήταν πολύ αργός για να τα βγάλει πέρα και με τον Ζίνι και με τον Γιαννιώτα, χωρίς βέβαια να ευθύνεται μόνο αυτός για το απρόσμενο Χ.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός μετά το αρχικό 3 στα 3 στο πρωτάθλημα μετρά, πλέον, μόλις μία νίκη σε πέντε παιχνίδια και είναι προφανές ότι τέτοια αρνητικά αποτελέσματα θα τα βρει μπροστά του, εφόσον θέλει να μείνει διεκδικητής του τίτλου, αφού το πρωτάθλημα έχει τεθεί ως ο κυρίαρχος στόχος στη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το εμπεδώσουν και οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ, καθώς είναι φανερό ότι δεν το έχουν περάσει ακόμη στο μυαλό τους και κοστίζει ακριβά...