Ο Ολυμπιακός έπαιξε ως Κυπελλούχος Ευρώπης και κέρδισε (μόνο) με 1-0 στην Μάλμε. Ο ΠΑΟΚ ... βούτηξε από τον Λευκό Πύργο αλλά στο τέλος... βρήκε πορτοφόλι αφού γλίτωσε την 3η ήττα του στο Γιουρόπα Λιγκ βάζοντας 2 γκολ, όμως μετράει 0 νίκες στα 7 μεγάλα ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα στην σεζόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στη Σουηδία απέδειξε πως έχει άλλη... φανέλα, δεν έχει σχέση με αυτές των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ!! Αποδείχθηκε επίσης πως το ρόστερ του αλλά και το πλάνο του Μεντιλίμπαρ είναι πιο “φιλικά” ως προς τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (ακόμη κι αν χάνει νωρίς τον Ορτέγκα και παίζει υπηρεσιακά αριστερό μπακ ο στόπερ Πιρόλα), τουλάχιστον μέχρι να ενταχθούν και να αποδώσουν πλήρως οι μεταγραφές του (έστω κάποιες από αυτές). 

Ο Ζέλσον Μαρτίνς ήταν σπουδαίος, όλη η ομάδα ήταν καλή στην αθλητικότητα, με πολλά τρεξίματα και τρομερή πίεση στο καταπληκτικό πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη αφού άντεξε μέχρι το 70΄ - όταν και λογικά έχασε μέτρα στο γήπεδο αλλά παραμένοντας προσηλωμένη και σοβαρή στην άμυνα – μετά είχε τις ευκαιρίες (και χαμένο πέναλτι) για να “τελειώσει” το ματς με δεύτερο γκολ.

Ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια των ίσων μέτρων δεν έχει πρόβλημα, φάνηκε με Μπράγκα και Μάλμε (ακόμη και στην ήττα από την Λυών στάθηκε ανταγωνιστικά). Το πρόβλημα βασικά το έχει στην Ελλάδα, από την στιγμή που δεν μπορεί να πάρει τα... διαδικαστικά παιχνίδια, με μικρότερους αντιπάλους που κλείνονται και έμαθαν τον τρόπο να αντιμετωπίζουν το στυλ παιχνιδιού του Μεντιλίμπαρ (με τις μεγάλες μπάλες και τις πρώτες μπάλες). Θα χρειαστεί σε αυτά τα ματς να ... βρει και να βάλει το απρόβλεπτο, το οποίο είχε πέρσι (με Φορτούνη, Ποντένσε) και δεν έχει φέτος...

ΠΑΟΚ: Αυτή την φορά τον βοήθησε καταλυτικά η... δυναμική της Τούμπας. Τους μπούσταραν από το ξεκίνημα της επανάληψης παρά το 0-2 & κατάφεραν να τους “αφυπνίσουν”, σε συνδυασμό με το ότι η Πλζέν έμεινε με δέκα. Έτσι τους έδωσαν την ώθηση να φτάσουν σε ένα ανέλπιστο 2-2!Από εκεί και πέρα είδα...πρόβλημα αθλητικότητας & εντάσεων στον “δικέφαλο”, συν πρόβλημα συνδιαστικότητας, με παίκτες που κυριολεκτικά παραπάτουσαν για 70΄, οι Τσέχοι ήταν καλύτεροι στις μονομαχίες, καλύτεροι σε όλα όσο έπαιζαν με έντεκα!!

Βέβαια και ο ΠΑΟΚ με Μπακαγιόκο στην 11άδα λες και...έπαιζε με δέκα. Κι αυτό αφού ο Γάλλος δεν υπήρχε πουθενά, ειδικά σε φάση άμυνας ήταν άθλιος, τελείως... ξένο σώμα, θύμιζε ... παλαίμαχο, ότι κάποτε ήταν παίκτης υψηλού επιπέδου (λογικά θα τον έβλεπε ο... Μειτέ και θα γέλαγε χθες)!! Όπως και ο Οτο ως αριστερός μπακ ήταν κυριολεκτικά να τον κλαίνε οι ρέγγες! Απέδειξε πως παρότι ήταν (...κάποτε) παίκτης Πρέμιερ Λιγκ δεν μπορεί να βγάλει ως βασικός δυο συνεχόμενα ματς ίσως μέτρων μέσα σε 4 ημέρες.

Το πιο ανησυχητικό για τους Πρωταθλητές Ελλάδας: μια ακόμη φορά, σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό ματς, πήραν πολύ λίγα πράγματα από τον άνευρο Κωνσταντέλια. Ποδοσφαιρική γιρλάντα αλλά δεν είναι (ακόμη) ο παίκτης που θα πάρει ένα ματς για τον “δικέφαλο”, ο οποίος θα βγει μπροστά όταν “καίει” η μπάλα, θα κάνει την διαφορά με τα ψυχικά του αποθέματα και τις τελικές του. Τα τελειώματά του υπό καθεστώς πίεσης, σε ματς ίσων μέτρων, δεν ανταποκρίνονται στην κλάση του και για το κορυφαίο επίπεδο υστερεί από το να θυμίζει ...αθλητή!!

Ουσιαστικά το ματς για τον ΠΑΟΚ γύρισε στην καταπληκτική απόκρουση του ... χαντμπολίστα τερματοφύλακα Κοτάρσκι. Ο Κροάτης Superman μπλοκάρει /αποτρέπει το 0-3 σε ένα μοναδικό τε α τετ και αμέσως περνάει σε όλους το μήνυμα της ανατροπής. Ο Σβάμπ τους παρακίνησε, ο Ντεσπόντοφ με το δεξι του πόδι μπορεί να κάνει παπάδες αφού του ταιριάζουν τέτοια ματς (ο Βούλγαρος ήθελε κάτι να δείξει), ο Λουτσέσκου μοίρασε πολύ ψύχραιμα και με διαύγεια ρόλους (έπαιξε με 2 σέντερ φορ, γύρισε τον Ζίφκοβιτς μπακ) ενώ και οι Τσέχοι δεν έκαναν καλή διαχείριση.

Ο ΠΑΟΚ με επιμονή, υπομονή και με ποδοσφαιρικό ορθολογισμό βρίσκει δυο γκολ ενώ μάλλον θα έφτανε και σε τρίτο αν υπήρχαν ακόμη 5 λεπτά. Τισουνταλί και Μπάμπα με δυο καλοζυγισμένες κεφαλιές χρίστηκαν σκόρερ. Ο Μαροκινός δίνει ελπίδα σε σχέση με τον Τσάλοφ, ο Μπάμπα είναι μακράν ο πιο ποιοτικός αριστερός μπακ της S.L. ο οποίος εξελίσεται σε μεγάλο σκόρερ, οπότε και σε βαρόμετρο του ΠΑΟΚ, πραγματικά αναντικατάστατος στο γκρούπ του Λουτσέσκου. Όσον αφορά στο άλλο παίκτη – βαρόμετρο, τον Τάισον,όπως με την ΑΕΚ έτσι και χθες, φάνηκε πολύ κουρασμένος, εκβιάζοντας ενέργειες. Συν το ότι και ο Ζίφκοβιτς δεν παράγει νούμερα.

Όσον αφορά στον Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα τους ξέρει, τον ξέρουν και έτσι έχει δημιουργηθεί ένα γκρουπ που πιστεύει πως στο τέλος μπορούν να τα καταφέρουν και να πάρουν... κάτι ακόμη κι απο ματς που αυτό φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο, όπως δηλαδή το χθεσινό. Αυτό είναι η επιτυχία του Ρουμάνου κόουτς. Και σε αυτό η ομάδα του επιτέλους βρήκε μέσα της και έβγαλε στο τελευταίο 20λεπτο με την Πλζέν τον... χαμένο ΠΑΟΚ στα μεγάλα ματς της τρέχουσας σεζόν! Κατά τα άλλα ο Λουτσέσκου περισσότερο θύμιζε... βρεγμένη γάτα χθές ο Λουτσέσκου, σε σχέση με τον “σόουμαν” της περασμένης Κυριακής.