Παρακολούθησα το βράδυ της Πέμπτης την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Βικτόρια Πλζεν, στην οποία η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2, αφού πρώτα είχε μείνει πίσω στο σκορ με δύο γκολ και έπρεπε να έρθει η αποβολή του Αντού με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για να σώσει την παρτίδα με δύο τέρματα του Τισουντάλι και του Μπάμπα, των δύο αλλαγών του Ραζβάν Λουτσέσκου στο δεύτερο μέρος. Όποιος πιστεύεο, ότι οι «ασπρόμαυροι» μπορούσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι με τους Τσέχους χωρίς το αριθμητικό πλεονέκτημα είναι γελασμένοι. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι, πολύ καλά οργαμωμένοι στην άμυνά τους και είχαν έναν τερματοφύλακα πίσω που είχε κατεβάσει ρολά.

Όπως καταλαβαίνετε, η κριτική για τους «ασπρόμαυρους» θα είναι αυστηρή. Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος ήταν απαράδεκτη. Η αμυντική του λειτουργία ήταν τραγική. Η παρουσία του Μπακαγιόκο στα χαφ άφηνε πεδίο ελεύθερο για τους παίκτες της Πλζεν να κάνουν παρέλαση στον άξονα. Αλλά και αυτά τα λάθη όπως του Τάισον, απ΄το οποίο ξεκινά το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων κόστισαν! Η αντίδραση του Σάστρε που δεν μπόρεσε καν να κυνηγήσει τη φάση, ενώ τα στόπερ Κόλεί-Κετζιόρα δεν πρόλαβαν καν να μπούνε στη φάση και να αποτρέψουν τον Βίντρα να πάρει το ριμπάουντ από την απόκρουση του Κοτάρσκι και να σκοράρει σε κενή εστία. Όλη η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ στη φάση παίρνει μηδέν.

Εμμονές Λουτσέσκου με Τόμας

Αλλά και μπροστά ο ΠΑΟΚ δεν έλεγε και πολλά πράγματα. Δεν μπορούσε στο πρώτο μέρος να πατήσει περιοχή και ο μόνος τρόπος για να δείξει ψήγματα επιθετικών προσπαθειών ήταν τα μακρινά σουτ που πήρε από Κωνσταντέλια, Σάστρε και Ζίβκοβιτς. Όσο για τον Μπράντον Τόμας; Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος του Λουτσέσκου όσον αφορά τον επιθετικό τομέα.

Ο Ισπανός φάνηκε εντελώς ανέτοιμος, μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς, στα πλέι οφ του Europa League, ο οποίος τον έβγαλε νοκ άουτ για δύο μήνες. Τον χρησιμοποίησε λίγο ο Λουτσέσκου στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ. Ήταν κίνηση απλά για να φρεσκάρει την ομάδα του και σίγουρα όπως φάνηκε δεν ήταν για να παίξει βασικός σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Επιβεβαίωσε όμως τις εμμονές που έχει ο Ρουμάνος τεχνικός. Ειδικά τον συγκεκριμένο παίκτη τον αποθέωνε, ακόμα και όταν τον ρωτούσαν για Τσάλοφ και έλεγε, ότι ο Ισπανός είναι παίκτης ομάδας και πως ο Ρώσος παίζει για τον εαυτό του. Έλα όμως που ήρθε ο τραυματισμός του Τόμας και ο Λουτσέσκου έπρεπε να κάνει λογαριασμό με έναν παίκτη που δημοσίως τον μείωσε και μετά έλεγε στους δημοσιογράφους κάντε υπομονή μέχρι να προσαρμοστεί.

Στον αγώνα με τη Βικτόρια Πλζεν η παρουσία του Τσάλοφ και του Τισουντάλι στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησαν πολύ το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Έδωσε ενέργεια και έγινε η ομάδα περισσότερο απειλητική. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι Θεσσαλονικείς μείωσαν με γκολ του Ολλανδομαροκινού, ο οποίος έψαχνε συνεχώς να σκοράρει και ήταν μόνιμος κίνδυνος. Επαναλαμβάνουμε όμως, ότι αν δεν υπήρχε η αποβολή του Αντού, δεν νομίζουμε το αποτέλεσμα να ήταν 2-2... Ο κόσμος πάντως, μπορεί να τον αποθέωσε στην Τούμπα, γιατί είναι ο προπονητής των επιτυχιών της ομάδας, αλλά το είπε και στα μηνύματα που ανήρτησε το Sportdog μετά τον αγώνα, ότι ο Λουτσέσκου πρέπει να δίνει περισσότερο χρόνο στους δύο επιθετικούς που πήρε με μεταγραφή το καλοκαίρι. 

Ο παίκτης που εκθέτει τον Λουτσέσκου δεν είναι στον ΠΑΟΚ

Δεν το γράφουμε για να ευλογήσουμε τις δύο μεταγραφές. Το γεγονός, ότι ο ΠΑΟΚ είχε να σκοράρει στην Τούμπα από τα τέλη Αυγούστου, αφού έμεινε στο μηδέν με Παναθηναϊκό, Άρη και Στεάουα, τα λέει όλα. Ειρωνεία; Το τελευταίο γκολ που έβαλε ήταν με τον Τισουντάλι στον αγώνα με τον Παναιτωλικό και ο ίδιος παίκτης έσπασε το αρνητικό ρεκόρ με Βικτόρια Πλζεν.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν δεν έχει πάρει γκολ από τους δύο παίκτες που έφερε το καλοκαίρι. Ο Τισουντάλι έχει δύο γκολ και ο Τσάλοφ ένα. Ο παίκτης όμως που εκθέτει σφόδρα τον Λουτσέσκου δεν παίζει αυτήν τη στιγμή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αναφερόμαστε στον Στέφανο Τζήμα, ο οποίος δόθηκε δανεικός στη Νυρεμβέργη με το συνοικέσιο να γίνεται με χειρισμούς του Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος τον αποθέωσε πρόσφατα, λέγοντας « δίνει και την καρδιά του στο γήπεδο και μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα».

Ο 18χρονος επιθετικός πετάει στη Bundesliga 2! Πριν από μερικές ημέρες πέτυχε δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ, παίζοντας για δεύτερο σερί παιχνίδι βασικός. Συνολικά μετράει 4 γκολ και 1 ασίστ. Έχει δηλαδή περισσότερα τέρματα από Τόμας, Τσάλοφ, Τισουντάλι και Σαμάτα μαζί.

Γιατί αυτός ο παίκτης δεν έχει θέση στον ΠΑΟΚ; Ή νομίζετε, ότι η δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας είναι πολύ κατώτερο επίπεδο από της Super League; Πέρσι είχε 4 γκολ σε Super League και Κύπελλο σε 18 συμμετοχές, ενώ είναι γνωστό πως πέταγε με τις ομάδες των Υποδομών. Οπότε ο Λουτσέσκου δεν έχει δικαιολογία που δεν είναι τέτοιος παίκτης στο ρόστερ. Εκτός και αν ο ΠΑΟΚ δελεάστηκε από τη ρήτρα εξαγοράς που αγγίζει τα 20 εκατ.Ευρώ (σ.σ. στη συμφωνία του Δικεφάλου με τη γερμανική ομάδα υπάρχει και οψιόν αγοράς, ύψους 18+2 εκατ. ευρώ για το 85% των δικαιωμάτων του).