Σε κακό δαίμονα έχει εξελιχθεί ο Πανσερραϊκός για την ΑΕΚ! Η ομάδα των Σερρών από πέρσι που ανέβηκε στη Super League έχει στερήσει βαθμούς στην Ένωση, η οποία δεν μετράει ούτε μία νίκη. Φέτος η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού ηττήθηκε δίνοντας άλλες διαστάσεις στην αρνητική παράδοση που έχει χτίσει με τα «λιοντάρια», η οποία έχει και άλλες προεκτάσεις. Η ήττα από τους Σερραίους είναι η δεύτερη ήττα στην περιφέρεια για την Ένωση μετά από αυτήν στο Αγρίνιο από τον Πανσερραϊκό.

Τί συνδέει τις δύο περιπτώσεις; Η ΑΕΚ έχει πάλι παράπονα και γκρίνια για τη διαιτησία. Στο match report του Sportdog σημειώθηκε από τον Γιώργο Θεοδωράκη για μια υποψία πέναλτι στον Οντουμπάτζο που δόθηκε επιθετικό φάουλ για χέρι. Αν υπήρξε άλλη φάση είναι ζήτημα. Ίσως να μας τα εξηγήσει καλύτερα ο κ. Βαρούχας το βράδυ της Κυριακής και ακόμα καλύτερα ο Κώστας Φινοκαλιώτης στο «Σφύρα Καλά», εδώ στο Sportdog.

Πάντως δεν γίνεται ρε παλικάρια, όλο το επικοινωνιακό σύστημα της ΑΕΚ να γκρινιάζει σε μία ακόμα σφαλιάρα που δέχεται η ομάδα για τη διαιτησία. Από το 26' η Ένωση παίζει με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Τέρζιτς και όλη η εικόνα της φαίνεται λες και είναι προδιαγραμμένη. Δηλαδή ότι θα χάσει σωρεία ευκαιριών και στο τέλος δεν θα μπορεί να βρει τα γκολ που απαιτούνται για να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Τσιάρας φταίει που δεν μπορεί να σκοράρει ο Πιερό ή δεν τραβάει ο Γκαρσία;

Να το πάρουμε από την αρχή; Η ΑΕΚ δέχεται ένα γκολ από πέναλτι που κάνει ο Περέιρα. Καλοκαιρινή μεταγραφή. Συμπατριωτάκι του Αλμέιδα. Δεν έχει πιάσει μέχρι στιγμής παρά το βαρύ βιογραφικό του. Στην ουσία είναι ο μοιραίος παίκτης στις Σέρρες.

Στην άμυνα το φρεσκάρισμα στα μπακ ήταν επιτακτικό για να πάρουν ανάσες Ρότα και Πήλιος. Ανάσες όμως χρειάζονται και τα στόπερ. Η επιστροφή του Γκατσίνοβιτς αντί του Κοϊτά (που και αυτός θέλει διαχείριση, γιατί νιώθει ενοχλήσεις συνεχώς) ήταν θετική. Ο Σέρβος ήταν από τους πιο ορεξάτους και αποδοτικούς στο ματς με τον Πανσερραϊκό. Δημιούργησε αλλά η ΑΕΚ υστερούσε στην τελική προσπάθεια.

Και πάμε στα πειράματα; Το δίδυμο Γκαρσία με Πιερό δεν βγαίνει. Το είδαμε ότι με ΠΑΟΚ δεν έπιασε. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να αποδώσει. Ο Γκαρσία είναι αλλού για αλλού. Δεν συμμετέχει στο παιχνίδι. Δεν είναι ο παίκτης των προηγούμενων χρόνων. Δεν παίρνει τίποτα η ΑΕΚ από αυτόν. Ο Πιερό έδωσε πολλές μάχες, είχε συμμετοχή σε φάσεις και δοκάρι. Θέλει κάποιον παίκτη να τον ταΐσει, όπως έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Ρότα με τον Κοϊτά που ήταν εκτός αποστολής.

Ο Λαμέλα, συμπατριώτης του Αλμέιδα και αυτός, είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο πρώτο μέρος. Το βγάζει ο τερματοφύλακας. Από εκεί και πέρα όμως χάνει τα σίγουρα που για την ποιότητά του δεν δικαιολογούνται. Αυτή η ασυνεννοησία με Γκαρσία στο δεύτερο δοκάρι στο δεύτερο μέρος από σέντρα του Γκατσίνοβιτς θυμίζει κωμωδία βγαλμένη από Μόντι Πάιθονς, η οποία εξελίχθηκε σε τραγωδία για τους 4000 Ενωσίτες που ταξίδεψαν στις Σέρρες, για να δούνε την ομάδα τους να χάνει.

Ο Ηλιόπουλος στη δήλωσή του το σημείωσε με παράπονο για τον κόσμο. Το είπε και ο Αλμέιδα, αλλά οι δηλώσεις του ήταν αλλού για αλλού. Δεν ήξερε τι να πει ο άνθρωπος. Πως να δικαιολογηθεί; Το έχει χάσει εδώ και καιρό το δίκιο του. Πριν ακόμα αλλάξει η διοίκηση φαίνεται έντονος ο προβληματισμός σε όλο του το είναι. Κάτι τον ταλαιπωρεί και η ομάδα δεν τραβά. Υλικό έχει. Σε όλες τις θέσεις. Το να οπισθοχωρεί ο Γκατσίνοβιτς για να χωρέσει ο Μαρσιάλ δεν είναι καλή συνταγή. Ο Αλμέιδα έριξε όλα τα επιθετικά όπλα της ομάδας και γκολ δεν πήρε, ενώ έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Τί γίνεται και δεν αποδίδει η ομάδα αυτό μόνο ο προπονητής μπορεί να απαντήσει, ο οποίος με όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου για τη διαιτησία δεν αποκλείεται στο επόμενο στραπάτσο να ασχοληθεί και με τους εξωγήινους.

Στην ιστορία της ΑΕΚ δεν υπάρχει άλλος προπονητής όπως ο Αλμέιδα που να έχει υπερπροστατευθεί σε τέτοιον βαθμό. Η διοίκηση τον έχει στηρίξει, ο κόσμος επίσης. Η πτωτική πορεία της ομάδας όμως έχει ξεκινήσει από πέρσι με την απώλεια ενός πρωταθλήματος που το έχασε μόνη της και συνεχίζεται μέχρι τώρα. Τα όρια έχουν ήδη ξεπεραστεί και ο προπονητής έχει στερέψει από δικαιολογίες.