Πριν από την έναρξη του αγώνα στις καφετέριες της Τούμπας όπου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είδαν τον Αστέρα να κερδίζει τον Ολυμπιακό και το ματς του ΟΑΚΑ να τελειώνει ισόπαλο, πολλοί θεωρούσαν δεδομένη τη νίκη επί του ΟΦΗ και πως δεν θα χανόταν η ευκαιρία να μείνει πρώτος στη βαθμολογία. Πολύ φοβάμαι πως αυτό πίστευε και η ίδια η ομάδα πριν βγει στα αποδυτήρια για παίξει το ματς.

Στην πορεία πάντως και μετά το 1-0 από το υπέροχο γκολ του Ντεσπόντοφ, φάνηκε πως άπαντες έπεσαν στην παγίδα «εύκολα ή δύσκολα θα το κερδίσουμε το ματς». Και το παράδοξο είναι πως θα μπορούσε και ειδικά στο πρώτο μέρος να είχε «καθαρίσει» το ματς αλλά σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και το… πλήρωσε. Μπορεί για εκατοστά να μην μέτρησε το γκολ του Τισουντάλι αλλά και πάλι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τον τρόπο που έπαιξε ο ΠΑΟΚ από το 65’ και μετά. Και είχε στείλει τα μηνύματα ο ΟΦΗ που δεν φοβήθηκε τον ΠΑΟΚ και από τη στιγμή που το σκορ παρέμενε στο 1-0, έλπιζε και δικαιώθηκε. Και ναι, ειδικά το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ είναι τεράστιο δώρο του Κοτάρσκι, αλλά ο τρόπος που έπαιζε ο ΠΑΟΚ ακόμη και πριν από την ισοφάριση «φώναζε» πως έρχεται η γκέλα και αυτό φάνηκε και στις ευκαιρίες που έχασε ο ΟΦΗ πριν το γκολ του Φούντα.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας απογοητευμένος
InTime / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε ευκαιρίες με τον Κωνσταντέλια, με τον Μουργκ, με τον Γκόμεζ και το πλήρωσε. Και πριν από αυτό το ματς μπορεί το «όπλο» του ΠΑΟΚ να ήταν πως δεν είχε γκελάρει απέναντι σε ομάδες που δεν έχουν τον ίδιο στόχο με αυτόν αλλά να που ήρθε αυτή η γκέλα για να προσγειώσει απότομα την ομάδα. Και θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει από τον Αύγουστο στην Τούμπα αφού μετρά στο Πρωτάθλημα την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, την ήττα από τον Αρη και τώρα αυτή από τον ΟΦΗ για να μην συμπεριλάβουμε και τα ματς του Europa.

Τι πλήρωσε ο ΠΑΟΚ στο ματς αυτό εκτός από την αφέλεια του; Ναι το λάθος του Κοτάρσκι αλλά και αυτό που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά: πως υπάρχουν παίκτες που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλους. Και το πιο προβληματικό είναι πως κάποιοι από αυτούς τους παίκτες λογίζονται και βασικοί όπως για παράδειγμα ο Οτο που αν εξαιρέσουμε την ασίστ στο γκολ που δεν μέτρησε του Τισουντάλι δεν είδα κάποια άλλη κερδισμένη μονομαχία, αντίθετα ήταν πιο κοντά στη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δεν μπορώ να προσπεράσω επίσης το κακό φεγγάρι του Κωνσταντέλια που αν εξαιρέσουμε το δοκάρι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δεν είχε κάποια άλλη φάση που να μας θυμίζει έστω κάτι από τον γνωστό παίκτη που όλη η Ελλάδα χαίρεται να βλέπει, αλλά νομίζω πως αυτός ο παίκτης θα βρει τον δρόμο του.

Ο Γκόμεζ είναι αυτό που λέμε… «προσεχώς» αλλά μέχρι τότε πρέπει να ευχόμαστε να είναι ο Μπάμπα καλά γιατί δεν υπάρχει άλλος στη θέση του.

Γενικά όμως ο ΠΑΟΚ με την συγκεκριμένη του εμφάνιση, τιμωρήθηκε. Και ξενέρωσε τον κόσμο του που ναι δεν βλέπει την ομάδα να εκτροχιάζεται από τον στόχο του, αλλά όταν δεν έχεις κερδίσει στο Πρωτάθλημα από τον περασμένο Αύγουστο στο «κάστρο» σου, υπάρχει πρόβλημα.