O Άρης είναι μόνος πρώτος μετά από εννιά αγωνιστικές σε ένα... ολίγον μεταφυσικό πρωτάθλημα όπως το φετινό! Απίστευτο και όμως, αληθινό με την βαθμολογία να αποδίδει δικαιοσύνη και όλο το Big 4 να βλέπει την πλάτη του.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν ο Άρης αντέξει μέχρι τέλους (δεν έχει και την βαριά φανέλα) αλλά προς το παρόν περνάει με επιτυχία τα κρας τεστ το ένα μετά το άλλο και αποτελεί τον καταλύτη για να απολαμβάνουμε το πιο απρόβλεπτο και συγκλονιστικό πρωτάθλημα κανονικής περιόδου μέχρι τώρα. Και όσο οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και στα δυο μέτωπα (Ελλάδα/Ευρώπη) και η ΑΕΚ είναι... χαμένη στην μετάφραση (αυτού που ήξερε ο Αλμέιδα, με αυτό που είναι αναγκασμένος να αλλάξει και να κάνει),τόσο ο Άρης μπορεί να ελπίζει (τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο).

Ειδικότερα στην τελευταία αγωνιστική είδαμε ρεσιτάλ λαθών κι απο τον Αλμέιδα κι από τον Μεντιλίμπαρ κι από τον Λουτσέσκου ενώ αντιθέτως ο Μάντζιος -παρότι ο Άρης δεν ήταν καλός- με τις αλλαγές του και με την ικανότητά του να παίρνει πολλά από όλους τους παίκτες, ισορρόπησε το ματς και με τον “κίλερ” Μόρον στο τέλος “τσίμπησε” τον βαθμό. Είναι σημαντικό όταν πάς για την υπέρβαση (πρωτάθλημα) να έχεις έναν ποδοσφαιριστή που με τα χαρακτηριστικά και τα προσόντα του, κάνει την διαφορά έναντι όλων των άλλων. Κι αυτός είναι ο Μορόν!!!

Η τρομερή ομάδα των Καρυπίδη-Μάντζιου είναι η μοναδική αήττητη στα ντέρμπι (2 νίκες με Ολυμπιακό/ΠΑΟΚ, ισοπαλία χθες με ΠΑΟ, σύνολο 7 βαθμοί)... Έχει μια αξιοθαύμαστη πληρότητα σε όλες τις θέσεις, με βάση τα δικά του κυβικά...Η μοναδική που έτρεξε ένα σερί 4 νικών και 5 ματς χωρίς ήττα... Αυτή με την μεγαλύτερη βελτίωση από το ξεκίνημα της σεζόν... Κι αυτή που ξέρει να παίζει άμυνα με οποιονδήποτε αντίπαλο ενώ σκοράρει κάθε Κυριακή...

Ο Άρης διαθέτει τον πιο αξιόπιστο κανονιέρη της SL1 αφού ο Μορόν είναι ο 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος με 7 γκολ (όταν ο Παναθηναϊκός έχει συνολικά βάλει 8)! Ο Ισπανός διαθέτει φαρμακερό πόδι εντός και εκτός περιοχής, είναι φορ των ίσων μέτρων (κοινώς τα βάζει στους μεγάλους) και τα παστελώνει σε απρόβλεπτες στιγμές, εκεί που δεν το περιμένεις. Μιλάμε για τον πιο υποτιμημένο σέντερ φορ του πρωταθλήματος από τα ΜΜΕ αλλά και με το μικρότερο συμβόλαιο σε σχέση με τους Μαρσιαλ/Λιβαι – Ελ Κααμπι/Γιάρεμτσουκ – Τσάλοφ/Τισουντάλι – Σπόραρ!!! Για την ακρίβεια είναι ο 8ος πιο ακριβός σέντερ φορ του πρωταθλήματος αλλά ο πιο παραγωγικός και επιδραστικός στην ομάδα του.

Από εκεί και πέρα τα επιτεύγματα του Άρη ΔΕΝ τα έχουν οι 4 βασικοί διεκδικητές του φετινού τίτλου. Ο Άρης παίζει με συνέπεια την καλύτερη μπάλα, με εξαίρεση το χθεσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, στο οποίο όμως, ακόμη και έτσι δεν έχασε. Δείγμα πως κτίζει και... χαρακτήρα ομάδας πρωταθλητισμού! Κανείς άλλος μέχρι τώρα δεν έχει να επιδείξει τίποτα ανάλογο και οι υπόλοιποι 4 μόνιμα – μαζί με τους επικοινωνιακούς στρατούς τους – βασικά ψάχνουν συνεχώς... δικαιολογίες!!

Ο Λορέν Μορόν πανηγυρίζει
InTime

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΟΝΣΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ... ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ

Ο Παναθηναϊκός του Διέγκο Αλόνσο δεν κερδίζει ούτε κι όταν είναι καλός. Χθες ήταν καλύτερος του Άρη για περισσότερη από μια ώρα αλλά δεν αδικείται από την ισοπαλία. Αν δεν μπόρεσε να βρει και δεύτερο γκολ δεν του φταίει κανείς. Ας είχαν φροντίσει οι Αλαφούζος-Κομπότης-Παπαδημητριου-Αλόνσο να βρούν και να έχουν επιθετικό/εκετλεστή τύπου Μορόν, που θα μπορεί να αξιοποιεί και την... μισή ευκαιρία ή την μοναδική οn target προσπάθεια . Λεφτά άλλωστε υπάρχουν πολλά στον Παναθηναϊκό για να... τρώγονται!!

Ούτε είναι τυχαίο πως ενώ έχασαν οι άλλοι τρεις της Big 4και ο Παναθηναϊκός πήρε βαθμό κατρακύλησε από την 6η στην 8η θέση της βαθμολογίας αφού τον έβαλαν απο κάτω και ο Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ!! Μια ακόμη απτή απόδειξη πως αγωνιστικά έχει μικρύνει...

Βέβαια στο τέλος του χθεσινού ντέρμπι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναγκάστηκε (ΓΙΑΤΊ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ... ΘΥΜΉΘΗΚΕ ΤΏΡΑ, ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΤΆΙΜΙΝΓΚ;) να βγάλει ανακοίνωση στήριξης του προπονητή/ διάψευσης πως ψάχνει αντικαταστάτη του Αλόνσο. Διαχρονικά κι αποδεδειγμένα τέτοιες ανακοινώσεις ουσιαστικά αποτελούν πάντα αποδοχή του προβλήματος και... μαθηματικά ακολουθεί η αντικατάσταση του προπονητή!!!

Κανονικά το τριφύλλι έπρεπε να είχε αλλάξει τον Αλόνσο στην τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος, μετά το 0-0 με τον Ολυμπιακό. Προσωπικά έχω πειστεί πως ο Ουρουγουανός δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, κι ας έπαιξε καλά χθες.. Το ερώτημα είναι ποιος θα δεχτεί να έρθει, ποιος θα τον διαλέξει και με ποια κριτήρια...

ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η... ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ που δεν είχε στον πάγκο τον τιμωρημένο Ρασβάν Λουτσέσκου, αλλά με 7 φρέσκους παίκτες, έκανε την μεγαλύτερη γκέλα της αγωνιστικής: ήξερε τα αποτελέσματα των άλλων και ήθελε απλώς μια νίκη με τον ΟΦΗ του Ράσταβατς (“πελάτες” του και οι δυο) στην Τούμπα για να μείνει μόνος πρώτος στην βαθμολογία. Αμ δε...

Βλέπετε η Τούμπα είναι φέτος το μεγάλο του πρόβλημα. Εκεί έχει ήττες από ΟΦΗ, Στεάουα, Άρη, Μάλμε ενώ δεν έχει κερδίσει Παναθηναϊκό και Πλζέν. Χθες για να χάσει ο ΠΑΟΚ ένα δικό του ματς χρειάστηκε και η έμπνευση του Ράσταβατς, ο οποίος με τρεις αλλαγές μεσοεπιθετικά στο 63΄ έφτασε στην τρομερή ανατροπή.

Μεγάλο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ πως δεν του βγαίνουν και οι μεταγραφές (μετά τον Μπακαγιόκο και η μεταγραφή του Τζόναθαν Γκόμες είναι για να απορείς που τον βρήγκαν). Και μπορεί ο Νοέμβριος να πλησιάζει, δηλαδή ο μήνας που παραδοσιακα παίρνουν μπροστά οι ομάδες του Λουτσέσκου, αλλά τα μέχρι στιγμής δείγματα θέλουν αυτόν τον Νοέμβριο ο ΠΑΟΚ του Ρουμάνου να μπαίνει σε αγωνιστική κρίση!!!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
InTime

Η “ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ” ΤΟΥ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ ΑΠΟ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΟΥΤΣ!

Στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός πήγε με μομέντουμ από το Μάλμε, αλλά και με μεγάλο rotation. Το ρόστερ και το πλάνο του "Μέντι" ΔΕΔΟΜΕΝΑ είναι πιο ... φιλικά για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι ο Βάσκος κόουτς έχει βρει μια ενδεκάδα που ταιριάζει στο σχεδιό του, αυτή που βλέπουμε στα ευρωπαϊκά του ματς. Αποδεδειγμένα όμως, πλέον αυτή ΔΕΝ μπορεί να τα καταφέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα σε ματς και με αντιπάλους που παίζουν κλειστά, υπομονετικά και στοχευμένα.

Κάπως έτσι συνεχίστηκε στην Τρίπολη η κακή συνήθεια να βγάζει διαφορετικό πρόσωπο στο πρωτάθλημα και η ανικανότητά του να κερδίζει πιο εύκολα στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει ότι με την Μάλμε, Μπράγκα και στην Ελλάδα, δηλαδή να κάνει το ίδιο Πέμπτη-Κυριακή, Πέμπτη - Κυριακή. Δεν μπορεί, τόσο απλά. Γιατί δεν μπορεί να τρέχει το ίδιο / να βγάζει αντίστοιχες εντάσεις και δεν έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του. Και επειδή του λείπουν οι Ποντένσε/Φορτούνης/Όρτα και επειδή δεν του έχουν βγει καμία από τις μεγάλες μεταγραφές του μεσοεπιθετικά. Ούτε ο Γουίλιαν των 3.600.000 ευρώ ετησίως, ούτε ο Ολιβέιρα των 1.800.000,ούτε ο Βέλντε των 5.000.000 ευρώ transfer fee, ούτε ο Γιάρεμτσουκ. Στο τέλος ο βαρύς τραυματισμός του Γιαζίτζι (ήρθε για αντί-Φορτούνης) έκανε χθες την βραδιά πολύ χειρότερη για τον Ολυμπιακό.

Η αλήθεια είναι ΜΙΑ και ο... μπακλαβάς γωνία: στην Ελλάδα μέχρι τώρα 4 έμπειροι Έλληνες προπονητές έχουν πιάσει ... αιχμάλωτο τον Μεντιλίμπαρ και του έχουν κόψει συνολικά 10 βαθμούς. Μάντζιος /Παντελίδης τον νίκησαν στην έδρα τους, Πετράκης/ Παπαδόπουλος του πήραν ισοπαλίες εκτός έδρας!!! Αν ρωτήσεις και τους 4 Έλληνες κόουτς θα πάρεις την ίδια απάντηση: ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει το απρόβλεπτο, δεν έχει την ποιότητα του περσινού Ολυμπιακού και ο τρόπος του Μεντιλίμαπρ με τις μεγάλες μπάλες και τις πρώτες μπάλες αντιμετωπίζεται /μπλοκάρεται!!!