Facebook Pixel Super League: Βρήκε και... φορ ο Γιοβάνοβιτς - "Διαψεύδει" ΠΑΟ ο Γκατσίνοβιτς - Έκπληξη με Ντόι, επιστροφή Φορτούνη
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-10 09:30:00

Βρήκε... φορ ο Γιοβάνοβιτς - "Διαψεύδει" ΠΑΟ ο Γκατσίνοβιτς - Έκπληξη με Ντόι, επιστροφή Φορτούνη

Του Ηλία Λιβάνιου
Βρήκε... φορ ο Γιοβάνοβιτς - "Διαψεύδει" ΠΑΟ ο Γκατσίνοβιτς - Έκπληξη με Ντόι, επιστροφή Φορτούνη

Τα μεταγραφικά σενάρια του Τριφυλλιού και ο 11αδατος Μάνταλος για Καραϊσκάκη. Ποιοι ξεχώρισαν από τους τρεις "μεγάλους" στις νίκες της Τετάρτης, γιατί οι Πράσινοι πήραν το πιο σημαντικό τρίποντο καιτο παιχνίδι της Κυριακής που θα βγάλει... δύο νικητές.

Μπορεί ακόμη να μην έχει ολοκληρωθεί η 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο έδωσαν τους αγώνες τους οι τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος, που είναι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός.

Από τις τρεις ομάδες την πιο δύσκολη νίκη την πήραν οι πράσινοι. Διότι ήταν το πρώτο ματς στην εποχή Γιοβάνοβιτς που δεν έπαιξε ούτε ο Αϊτόρ, ούτε ο Παλάσιος (είχε συμβεί και στο ματς με τον ΠΑΟΚ για τα περσινά πλέι οφ, αλλά ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, ενόψει του κυπέλλου). Όπως και να έχει οι πράσινοι έκαναν το καθήκον τους, έστω και λίγο πριν την λήξη του αγώνα. Και το πιο ενθαρρυντικό για τον Γιοβάνοβιτς είναι ότι σε κάθε αγώνα βρίσκει και διαφορετικό πρωταγωνιστή. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν o Μπρινιόλι, με λίγο... Ιωαννίδη και στο Αγρίνιο ο μεγάλος πρωταγωνιστής και χρυσή αλλαγή ήταν ο Ιωαννίδης. Ο Έλληνας φορ είχε κερδίσει και το πέναλτι με τον Ολυμπιακό και με τις εμφανίσεις του τον τελευταίο καιρό έχει στείλει το δικό του μήνυμα σε όσους ζητούν από τον Γιοβάνοβιτς να φέρει σέντερ φορ τον Γενάρη. Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός νίκησε και θα έχει μόνο να... κερδίσει πράγματα εάν πάρει και το ματς με τον Ατρόμητο, περιμένοντας είτε να πάει στο +13 από τον Ολυμπιακό, είτε στο +9 από την ΑΕΚ, είτε στο +12 και στο +8 αντίστοιχα.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, πήρε μια άνετη νίκη από νωρίς στο ματς με τον ΟΦΗ και έτσι ο Αλμέιδα θα μπορεί να έχει φρέσκους παίκτες που θα μπορούν να φανούν κομβικοί στο ντέρμπι - τελικό με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή. Στο τελευταίο ματς μέχρι τη διακοπή για το Μουντιάλ. Ένα ματς που εάν κερδίσει η ΑΕΚ θα στείλει ένα αρκετά δυνατό μήνυμα ενόψει του restart μετά το Μουντιάλ. Πέρα από την άνετη επικράτηση η Ένωση κρατάει το ανέβασμα του Πέτρου Μάνταλου, ο οποίος πατάει αρκετά καλά στα πόδια του και έχει πλέον βάλει τις βάσεις για να ξεκινήσει ως βασικό την Κυριακή. Και όλα αυτά για μια ομάδα που έχει καταφέρει να πάρει 4 γκολ από έναν παίκτη που πέρυσι δεν μπόρεσε να σκοράρει με τον Παναθηναϊκό καθόλου, τον Γκατσίνοβιτς και να έχει ως δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος, έναν παίκτη που μέχρι πέρυσι έπαιζε ως εξτρέμ, τον Λιβάι Γκαρσία. Κοινώς, ο τρόπος με τον οποίο παίζουν οι δύο τους, χάρη στον Αλμέιδα, έχει προσφέρει σχεδόν από το... πουθενά 11 γκολ στην ΑΕΚ. Χώρια από τις ασίστ που έχουν δώσει.

Τέλος, ο Ολυμπιακός βρήκε το καθαρό μυαλό να φύγει με το διπλό από την Λιβαδειά, πήρε μια σχετικά άνετη νίκη, μιας και βρήκε γκολ στο πρώτο μέρος με τον Ανδρούτσο και έκανε εκτεταμένο ροτέισον έχοντας ως βασικό στόχο το ματς με την ΑΕΚ. Την οποία εάν κερδίσει θα την φτάσει στον έναν πόντο και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό και για ψυχολογικούς λόγους. Εάν υπάρχει κάτι που προκαλεί... εντύπωση είναι η καθιέρωση του Ντόι σε χρόνο ρεκόρ, με τον Ελληνοαλβανό να παίζει για 7ο ματς και να είναι πάλι εξαιρετικός, ενώ πήραν χρόνο συμμετοχής και παίκτες που σπάνια παίζουν όπως ο Ρέτσος και θα χρειαστούν στη συνέχεια, μιας και δεν γίνεται το ροτέισον να είναι κλειστό. Θετικό για τον Ολυμπιακό ότι μπήκε για δεύτερο σερί ματς ως αλλαγή ο Φορτούνης, ενώ πήρε λεπτά και ο Σαμασέκου και μένει να δούμε την ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Μίτσελ για την Κυριακή. Εάν και πολύ δύσκολα δεν θα είναι σχεδόν ίδια με αυτή της προηγούμενης Κυριακής και το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου ο Ολυμπιακός είχε αποδώσει εξαιρετικά.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντησαν οι δύο... τελειωμένοι, "αρχοντικοί" Χάμες και Πασχαλάκης - Χτύπησε... καμπανάκι για Μίτσελ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags