Από τη στιγμή που η Λιλ είχε φτάσει την πρότασή της στις 800.000 ευρώ, ομάδα από την Ρωσία έκανε «σφήνα» και έκανε προφορικά προσφορά στην ΑΕΚ για 1 εκατ. ευρώ. Όμως, δεν ήταν η μόνη ομάδα που μπήκε κατά τη διάρκεια της μέρας στο παιχνίδι της απόκτησης του «Κλώνα». Το μεσημέρι εμφανίστηκε και η Σταντάρ Λιέγης η οποία έκανε ανάλογη -προφορική και αυτή- προσφορά για την απόκτηση του νεαρού μεσοεπιθετικού.

Ωστόσο, μόλις η πλευρά του παίκτη ενημερώθηκε για τις εξελίξεις, πήρε σαφή θέση για την υπόθεση. Ο Κλωναρίδης επικοινώνησε με την διοίκηση της ΑΕΚ και την παρακάλεσε να μην κόψει τον δρόμο του για τη... Γαλλία, καθώς θεωρεί τη Λιλ μια σπουδαία ευκαιρία για την καριέρα του.

Μάλιστα, τόνισε στην πλευρά της Ένωσης ότι είναι προς το συμφέρον όλων να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στη γαλλική ομάδα, τη στιγμή που και η ΠΑΕ θα πάρει σημαντική οικονομική ανάσα.
Λίγη ώρα αργότερα, η Λιλ επανήλθε με νέα βελτιωμένη πρόταση, τονίζοντας ότι θα είναι η τελική της. Προσέφερε 800.000 ευρώ καθαρά, συν 150.000 ευρώ αν ο παίκτης συμπληρώσει έναν «λογικό» (και εφικτό) αριθμό συμμετοχών με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας, καθώς και τα έσοδα από ένα φιλικό μεταξύ των δύο συλλόγων. Όπως είναι αντιληπτό, πρόκειται για μια άκρως δελεαστική πρόταση για την ΠΑΕ, η οποία χρειάζεται να βάλει στα ταμεία της σημαντικά έσοδα, προκειμένου να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις της.

Η τεράστια ανάγκη της ΑΕΚ να εξασφαλίσει κάποια χρήματα για τα απολύτως απαραίτητα και η πίεση από την πλευρά του Κλωναρίδη για την μετακίνησή του στη Λιλ, όλα δείχνουν ότι θα οδηγήσει σε ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής. Ωστόσο, για τις τελικές εξελίξεις θα πρέπει να περιμένουμε...

Πηγή: aek365.gr