Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής, Σωτήρης Μανωλόπουλος, κατέληξε στη δωδεκάδα που θα παρατάξει απέναντι στην Τουρκία στις 18:00 (Novasports Prime), στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια με την ομάδα του Ορούν Ενέ, για το δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. 

Αν και χωρίς προπόνηση με την εθνική, αφού χθες αγωνίστηκαν και νίκησαν την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, στη δωδεκάδα θα είναι οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά, δηλαδή ο αρχηγός των Πειραιωτών Γιώργος Πρίντεζης, ο ηγέτης του Κώστας Σλούκας, ο διεθνής φόργουορντ Κώστας Παπανικολάου και ο διεθνής γκαρντ Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Μιχάλης Λούντζης, αν και προπονήθηκε με την εθνική από την Τρίτη (23/2) έχει υποστεί διάταση στον λαγονοψοΐτη αριστερά και δεν είναι σε θέση να ενισχύσει την εθνική. Η κατάσταση του παρακολουθείται από το ιατρικό επιτελείο.

Από τον Παναθηναϊκό, στη δωδεκάδα θα είναι «παρών» ο «πύργος» του, Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος μετέχει στις προπονήσεις της εθνικής ήδη από την Τετάρτη (23/2) με άδεια από τους «πράσινους», οι οποίοι υποδέχονται (σ.σ. χωρίς τον Παπαγιάννη για χάρη της «γαλανόλευκης» τον Ερυθρό Αστέρα απόψε (21:00), στο ΟΑΚΑ.  

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΕΟΚ και παραχώρησαν παίκτες τους στην εθνική ανδρών λόγω της σοβαρότητας των δύο αγώνων με την Τουρκία. Ο δεύτερος είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα (28/2) στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης. 

Δίπλα στους διεθνείς των δύο «αιωνίων», στο πρώτο ματς με την Τουρκία, θα βρίσκονται σήμερα το απόγευμα και οι Ρογκαβόπουλος, Αγραβάνης, Καλαϊτζάκης, Μουράτος, Μωραϊτης, Κουζέλογλου και Γόντικας. 

Στον 2ο όμιλο, στον οποίο μετέχει η εθνική, υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία, μετά από δύο αγωνιστικές, με τις Ελλάδα, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία και Λευκορωσία να έχουν από 1 νίκη - 1 ήττα. Η εθνική είχε υποστεί μία απρόσμενη ήττα στο Νιούκαστλ από τη Μεγάλη Βρετανία στην πρεμιέρα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα επικράτησε της Λευκορωσίας, στη Θεσσαλονίκη.

Οι 12 διεθνείς που θα αγωνιστούν σήμερα απέναντι στην Τουρκία είναι οι: Ρογκαβόπουλος, Λαρεντζάκης, Αγραβάνης, Σλούκας, Καλαϊτζάκης, Παπαγιάννης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μουράτος, Μωραϊτης, Κουζέλογλου, Γόντικας.