US Open ήταν και πάει για την Σιμόνα Χάλεπ!

Για δεύτερη σερί σεζόν, η Ρουμάνα τενίστρια δεν κερδίζει ούτε ένα ματς στο Αμερικανικό Όπεν με συνέπεια να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι από τη Νέα Υόρκη!

Πέρσι της έτυχε η Μαρία Σαράποβα σε μία, ομολογουμένως, ατυχή κλήρωση αλλά φέτος δεν έχει καμία δικαιολογία κόντρα στη Νο44 τενίστρια στον κόσμο, Κάια Κανέπι!

Η οποία έκανε ένα άρτιο επιθετικά ματς, αν εξαιρέσουμε ένα κομμάτι του δεύτερου σετ, για να κερδίσει πανάξια με 6-2, 6-4 τη Νο1 του ταμπλό, Χάλεπ, που, για δεύτερο σερί Grand Slam απογοητεύει…

Μετά τον θρίαμβό της στο Ρολάν Γκαρός όπου κατέκτησε το παρθενικό της Slam, αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon και τώρα στον πρώτο μόλις γύρο του Αμερικανικού Όπεν, ένα αποτέλεσμα που οπωσδήποτε την στέλνει σε νέο κύκλο εσωστρέφειας.

Παρά το γεγονός ότι έκανε δύο εξαιρετικές εβδομάδες σε Μόντρεαλ και Σινσινάτι, κατακτώντας τον τίτλο στον Καναδά και χάνοντας στον τελικό του Σινσινάτι (έχοντας match point), η Χάλεπ ίσως να “πλήρωσε” ακριβώς την εξάντληση αυτής της σειράς αγώνων καθώς, σας θυμίζουμε, πως τελείωσε το ματς κόντρα στην Μπέρτενς στο Western and Southern Open ασθμαίνοντας.

Η big hitter Κανέπι επέβαλλε έναν φρενήρη ρυθμό στο ματς για ενάμισι σετ και οδήγησε την Χάλεπ σε πολύ παθητικό ρόλο και δίχως την παραμικρή λύση στον ορίζοντα.

Η Ρουμάνα, δεν δημιούργησε το παραμικρό break point στο ματς έχοντας υποστεί η ίδια τέσσερα breaks με την Κανέπι να προηγείται με 6-2 και 3-0 (με διπλό break) στο δεύτερο σετ και την Χάλεπ να είναι στα όρια της συντριβής.

Εκεί, η Κανέπι άρχισε, για πρώτη φορά στο ματς, να αισθάνεται κάποια νεύρα και να αστοχεί σε μερικές μπάλες τις οποίες πριν τοποθετούσε άριστα με απαράμιλλη ακρίβεια και η Χάλεπ άρχισε να παίρνει κουράγιο και να βρίσκει καλύτερα τρεξίματα.

Δεν μπόρεσε να επιβληθεί επιθετικά αλλά τουλάχιστον αμυνόταν καλύτερα με την Κανέπι να κάνει σωρεία λαθών σε σερί games που έφεραν την Χάλεπ στην απόλυτη ισορροπία στο 4-4 ενώ είχε δύο game points για το 5-4 που θα στρίμωχναν ακόμα περισσότερο την 33χρονη Εσθονή.

Σε αυτό το κρίσιμο όμως ένατο game, η Κανέπι ξαναβρήκε μερικές πολύ μεγάλες μπάλες και μπόρεσε να κάνει ακόμα ένα break που αποδείχτηκε το καίριο χτύπημα στην Ρουμάνα.

Δίχως να βρει ξανά απάντηση, η πολύ μέτρια στην πρεμιέρα της Νο1 τενίστρια τον κόσμο, στο πρώτο ματς ever στο ανακαινισθέν Louis Armstrong Stadium αποκλείστηκε ξανά στον πρώτο της αγώνα στη Νέα Υόρκη, μία εξέλιξη που ίσως της στοιχίσει την κορυφαία θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Σε κάθε περίπτωση, στην μετά-Σερίνα εποχή, η Χάλεπ είναι ακόμα μία τενίστρια που φτάνει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης δίχως όμως σε καμία περίπτωση να πείθει, βάσει σταθερότητας, ότι αξίζει να μείνει σε αυτήν την τιμητική θέση.

Η Νο7 του ταμπλό, Ελίνα Σβιτολίνα, αν και έχασε σετ, απέφυγε τις “κακοτοπιές” αποκλείοντας δύσκολα την Αμερικανίδα Σάκια Βίκερι με 6-3, 1-6, 6-1 και συνεχίζει κανονικά σε ένα US Open που, από την πρώτη του μέρα, έδειξε ότι θα είναι τουρνουά των εκπλήξεων και πάλι για το γυναικείο ταμπλό!

Δευτέρα, 27/8: 1ος γύρος US Open

Kanepi (Estonia) beat 1-Halep (Romania) 6-2 6-4

7-Svitolina (Ukraine) beat Vickery (USA) 6-3 1-6 6-1

Lapko (Belarus) beat Bondarenko (Ukraine) 6-3 6-3

Begu (Romania) beat Brady (USA) 6-3 6-3

Wang (China) beat Rybarikova (Slovakia) 6-2 6-2

Teichmann (Switzerland) beat Jakupovic (Slovakia) 6-3 6-0

ΠΗΓΗ: tennis24.gr