Ο Νο.15 τενίστας στον κόσμο λύγισε τον πολύπειρο Ισπανό (Νο.214) με 6-3, 7-6(1), 6-4 και πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο, όπου τον περιμένει ο φορμαρισμένος Ρώσος Ντανίλ Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το sdna.

Περίπου 2.5 ώρες χρειάστηκε ο Στέφανος για να ξεπεράσει το εμπόδιο του 36χρονου αντιπάλου του (πρώην Νο.5 του κόσμου), που πάλεψε όσο μπορούσε και απείλησε σοβαρά τον Έλληνα πρωταθλητή.

Είχε, μάλιστα, και δύο σετ πόιντ στο 4-5 του δεύτερου σετ, όταν προηγήθηκε με 15-40 και τέντωσε τα ήδη... τεντωμένα νεύρα του Στέφανου!

Ο 20χρονος τενίστας, όμως, κατάφερε να μείνει όρθιος και με ένα εξαιρετικό τάι μπρέικ έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη του.

Ο Ρομπρέδο, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και σημείωσε μπρέικ στο ξεκίνημα του τρίτου σετ (0-1), όταν είχε γίνει πια φανερό ότι ο Τσιτσιπάς δεν ένιωθε πολύ καλά λόγω της ζέστης στη Νέα Υορκη.

Παρότι οι συνθήκες δυσκόλεψαν την προσπάθειά του, ο Στέφανος πήρε αρκετά γρήγορα πίσω το μπρέικ (2-2) και τελικά έδωσε τη χαριστική βολή στον Ρομπρέδο όταν εκείνος σέρβιρε υπό πίεση στο 5-4.

Αφού έδωσε το χέρι στον αντίπαλό του, έπεσε με ανακούφιση στο court στη συνέχεια και το φίλησε, δείγμα της ψυχολογικής και σωματικής του κατάστασης! Ήταν σίγουρα ένα καλό τεστ εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας...

Ο νεαρός τενίστας, μάλιστα, πέφτει κατευθείαν στα βαθιά, αφού θα τεθεί αντιμέτωπος, όπως είπαμε, με τον Μεντβέντεφ, που την Κυριακή έφυγε με τον τίτλο από το Ουίνστον Σέιλεμ και ανέβηκε χθες στο Νο.36 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ρώσος απέκλεισε με 7-5, 6-4, 6-2 τον συμπατριώτη του Εβγκένι Ντονσκόι.

Διπλή, λοιπόν, ελληνική συμμετοχή στον δεύτερο γύρο του US Open, αφού νωρίτερα πήρε την πρόκριση και η Μαρία Σάκκαρη. 

Στέφανος και Μαρία θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους στη Νέα Υόρκη την προσεχή Τετάρτη.