Μετά από ένα σπουδαίο και διασκεδαστικό παιχνίδι, ο Ρότζερ Φέντερερ κατάφερε να λυγίσει σε δύο tie breaks, την αξιόμαχη αντίσταση του Στέφανου Τσιτσιπά, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση, έστω και σε ανεπίσημο τουρνουά.

Ο 37χρονος Ελβετός, επικράτησε 7-6(5), 7-6(4) του κατά 17 χρόνια νεαρότερου τενίστα και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στον τελικό του Hopman Cup.

Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ίσως ο Στεφ άξιζε κάτι παραπάνω, με τον Φέντερερ να παρουσιάζεται ελάχιστα πιο αποτελεσματικός στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα, φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ουδέτερο έδαφος, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν είχε ολόκληρο το στάδιο με το μέρος του αφού πολλοί Έλληνες που βρέθηκαν στην κεντρική αρένα του Περθ, στάθηκαν στο πλευρό του Έλληνα άσου.

“Πάμε Στέφανε, φάτον” ακούστηκε από τις κερκίδες, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να στέκεται κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικά απέναντι στον κορυφαίο όλων των εποχών.

Το διπλό λάθος του Τσιτσιπά στο 5-5 του tie break στο εναρκτήριο σετ, έδωσε την ευκαιρία στον Φέντερερ να κλείσει το πρώτο κομμάτι του αγώνα με άσο. Ο κορυφαίος Έλληνας είχε προηγηθεί μάλιστα με 4-1, όμως ο Φέντερερ πήρε τους 6 από τους επόμενους εφτά πόντους του breaker.

Το ίδιο αμφίρροπο ήταν και το 2ο σετ, με τον Στέφανο να σώζει διπλή ευκαιρία για break point του Ελβετού στο 4-4 games, πριν λυγίσει στο tie break.

“Ο Στέφανος έκανε ένα σπουδαίο ματς, όπως και εγώ. Λεπτομέρειες έκριναν τον νικητή. Θα μπόρούσε εύκολα να πάει στα τρία σετ. Ήταν ωραίο ματς και το διασκέδασα” δήλωσε ο Φέντερερ μέσα απ’το court.

Πλέον, η σειρά πηγαίνει στο γυναικείο ματς Σάκκαρη-Μπένσιτς ενώ θα ακολουθήσει αργότερα το μικτό Φέντερερ/Μπένσιτς vs Τσιτσιπάς/Σάκκαρη.

ΠΗΓΗ: tennis24.gr