Αιχμηρός ήταν ο Βαγγέλης Γραμμένος μιλώντας στο Metropolis 95,5 για την οπαδική βία, εκφράζοντας την αντίθεσή του με την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση για τη διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών στους αγώνες ποδοσφαίρου. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι λογικό κατά εκείνον να κλείνουν τα γήπεδα για κάτι που έγινε σε αγώνα βόλεϊ λέγοντας ότι δεν είναι ούτε καν ημίμετρα αυτά που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας.
Αναλυτικά όσα ανέφερε:
Για τα μέτρα της κυβέρνησης: «Δεν τα θεωρώ μέτρα ούτε καν ημίμετρα και το λόγος μετά λόγου γνώσεων. Δεν μπορεί να αποφασίζεται κεκλεισμένων των θυρών μόνο για το ποδόσφαιρο, και για όλα τα αθλήματα να είχε ανακοινωθεί δεν θα ήταν ημίμετρα. Είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να καλυφθεί η επικοινωνιακή κρίση.
Κλείνεις τα ποδοσφαιρικά γήπεδα ενώ η αφορμή έγινε σε αγώνα βόλεϊ, όλο αυτό προκαλεί μια θυμηδία στον κόσμο και κάποια στιγμή πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Πρέπει να φτάσει η κυβέρνηση στους αυτουργούς αλλά και στους ηθικούς αυτουργούς και έχει τα μέσα για να το κάνει. Υπάρχει πόλωση στο περιβάλλον του ποδοσφαίρου, η προληπτική καταστολή δεν θα λύσει το πρόβλημα στα γήπεδα αλλά είναι ένα εργαλείο».
Για τους Υφυπουργούς Αθλητισμού που συνεργάστηκε όταν ήταν πρόεδρος στην ΕΠΟ: «Είμαι απολύτως πεπεισμένος πως οι Υφυπουργοί σκέφτονται μόνο το επικοινωνιακό κομμάτι. Υπάρχουν πιο σημαντικά προβλήματα στην ελληνική κοινωνία από την παρακολούθηση ενός αθλητικού γεγονότος, οπότε η κυβέρνηση μπορεί και γι’ αυτό να μην ασχολείται. Ίσως αυτό να υπάρχει ως σκέψη στο κυβερνητικό επιτελείο.
Εγώ θα πρότεινα ευθέως να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Αν η Αστυνομία και η Δικαστική Εξουσία δεν εξιχνιάσουν 2-3 σοβαρές υποθέσεις και δεν στείλουν στη φυλακή όλους αυτούς, τότε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Έχουμε μπει στην καταστολή της βίας, χωρίς να έχουμε μπει στην πρόληψη. Τα φωνάζω 20 χρόνια αυτά. Το μάθημα της αθλητικής παιδείας πρέπει να μπει στα σχολεία και δεν μπορεί να το προσπερνάμε.
Δεν θα λύσει το θέμα της βίας αλλά θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν το παιδί βγαίνει έξω από την οικογένεια και βλέπει μια ατιμωρησία, ενθαρρύνεται ως νέος και διαπράττει εγκλήματα που δεν θα είχε σκεφτεί καν».
Για αυτά που ζητάνε οι διαιτητές για την προστασία τους: «Πρέπει να υπάρχει προκαταρκτική εξέταση και να πάει σε άλλες διευθύνσεις και όχι σε ένα απλό αστυνομικό τμήμα. Είδατε τι περίπτωση του Τζήλου που η υπόθεση δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Ο ξένος διαιτητής δεν δέχεται όλα αυτά που ζουν οι Έλληνες διαιτητές, που αν κάνουν ένα λάθος δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για 5 μήνες».