Εκεί πήγες επιφυλακτικός. Δεν την παίζεις εύκολα την Αρσεναλ. Τη Μονπελιέ την είχε. Τη Σάλκε; Οι Γερμανοί είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Αν δεν ήταν τόσο αφελείς, ποδοσφαιρικά, στα εντός έδρας με Γάλλους και Αγγλους (αμφότερα στο 2-2) θα είχαν καθαρίσει το γκρουπ μόνο με νίκες. Ποιοτικά, κακά τα ψέμματα, ανώτεροι. Δεν λέει κάτι αυτό όταν μιλάμε για ένα ματς.

Είναι τελικός; Ενας ακόμη. Ολα τα παιχνίδια του ομίλου είναι. Από τη στιγμή που (ουσιαστικά) έχει εξασφαλιστεί η συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ το άγχος μειώνεται. Υπάρχει όμως η πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να την κάνει δικιά του ο Ολυμπιακός με δυο νίκες. Δεν παίζει με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Οπότε, γιατί όχι; Βέβαια, η Σάλκε είναι το φαβορί. Ο αγώνας στο «Βέλτινς» δεν μοιάζει με αυτόν στο Φάληρο. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε καλύτερη κατάσταση. Δεν τους λείπουν βασικοί και ο Ζαρντίμ έχει πληθώρα επιλογών. Είναι υπερβολή να ζητάει το «διπλό»; Οχι.

Η Σάλκε δεν είναι ανίκητη. Κέρδισε στον Πειραιά και μάλιστα δίκαια. Δεν έδειξε όμως κλάσεις ανώτερη. Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός; Πριν και μετά από κάθε αγώνα όλοι σοφοί είμαστε. Στη θεωρητική και απλούστατη προσέγγιση του αγώνα το σημαντικό είναι να μη φάει γκολ. Δύσκολο ως και απίθανο. Η Σάλκε εντός έδρας στα τελευταία ευρωπαϊκά ματς μόνο σε ένα (με την κυπριακή ΑΕΚ, 0-0) δεν σκόραρε. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του σε κανένα από τα τέσσερα ματς του ομίλου.

Σπάνια το κάνει γενικά στα ευρωπαϊκά του ματς. Για γκολ-γκολ είναι ο αγώνας. To ζήτημα είναι πόσα αυτοί, πόσα εμείς. Οι Πειραιώτες μπορούν και θα κάνουν φάσεις. Πόσο θα αντέξουν στην ταχύτητα και την καλή κυκλοφορία των παικτών του Στέφενς, είναι το ερώτημα. Αν πάνε σε παιχνίδι αναμονής τότε θα παίζουν με τον χρόνο.

Οι αντεπιθέσεις ενδείκνυνται σε εκτός έδρας ματς. Η Σάλκε όμως είναι ομάδα ρυθμού. Οταν έχει τη μπάλα στα πόδια της σε πιέζει αφόρητα. Τη χάνεις από τα μάτια σου. Δεν παίρνεις ανάσα. Δεν λέει πολλά ούτε η ήττα στο Λεβερκούζεν, μήτε τα νεύρα που έβγαλαν στο γήπεδο οι παίκτες της. Είναι άλλο παιχνίδι. Είναι Τσάμπιονς Λιγκ. Τσουκου-τσουκου και έχει ο Θεός; Ισως. Σίγουρα όμως χρειάζεται δύναμη και διάρκεια. Ελπίδες υπάρχουν, αλλά αυτή η αναμέτρηση τα όρια από τη μεγάλη νίκη και την τεράστια ήττα είναι πιο στενά από ποτέ.

Πηγή: sport-fm.gr