Φθάνοντας στην είσοδο δεν υπήρχε ούτε ένας άνδρας ιδιωτικής ασφάλειας για να ελέγξει τους ανθρώπους που έμπαιναν και έβγαιναν.

Το γιατί ήταν ελεύθερη και ανεμπόδιστη η είσοδός μας, το καταλάβαμε μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Στα ουκ ολίγα βοηθητικά γήπεδα, έκαναν προπόνηση παιδιά και έφηβοι όλων των ηλικιών, παράλληλα με την προπόνηση της επαγγελματικής ομάδας. Το σήμερα και το αύριο της Σάλκε ήταν δίπλα - δίπλα.

Περιμετρικά του γηπέδου όπου ήταν ο Στέφενς και οι ποδοσφαιριστές του, μερικές εκατοντάδες φίλοι της ομάδας του Γκελζενκίρχεν παρακολουθούσαν με ηρεμία όλες τις ασκήσεις, χωρίς να ενοχλούν. Διακρίναμε όλες τις ηλικίες. Η ατμόσφαιρα θύμιζε γιορτή. Και όπως μάθαμε, είναι σύνηθες το φαινόμενο αυτό.

Προφανώς και είναι θέμα νοοτροπίας να διεξάγονται οι προπονήσεις μίας μεγάλης γερμανικής ομάδας χωρίς σεκιούριτι και με πλήθος κόσμου. Ακόμη και καντίνα που πουλούσε σάντουιτς με τα περίφημα γερμανικά λουκάνικα ήταν σταθμευμένη μέσα στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου.

Για να είμαστε ειλικρινείς, εκτός απ τα αποδυτήρια, δεν είχαμε δικαίωμα πρόσβασης και στο πάρκινγκ όπου ήταν σταθμευμένα τα εντυπωσιακά και πανάκριβα αυτοκίνητα των παικτών της Σάλκε. Μόνο στην είσοδο αυτού του πάρκινγκ διακρίναμε δύο σεκιούριτι.

Στο τέλος της προπόνησης, όλοι οι ποδοσφαιριστές πλησίασαν τον κόσμο και υπέγραφαν αμέτρητα αυτόγραφα για αρκετή ώρα. Ουσιαστικά, μέχρι να ικανοποιήσουν και τον τελευταίο φίλο της ομάδας που μπήκε στον κόπο για να παρακολουθήσει την προετοιμασία τους για το ματς με τον Ολυμπιακό. Παρεμπιπτόντως, τα περισσότερα αυτόγραφα τα έβαλε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Δίχως άλλο, ήταν μία αξέχαστη εμπειρία.

Πηγή: novasports.gr