Ο Ολυμπιακός "σφυροκοπούταν" σχεδόν σε όλο το ματς, η Σάλκε είχε δοκάρι κι άλλες 3-4 ευκαιρίες και τελικά "έφαγε" γκολ με σουτ έξω από την περιοχή από τον Φουκς... ΟΚ, να πούμε του στραβού του δίκιου, αν κάποια ομάδα άξιζε τη νίκη αυτή ήταν οι γηπεδούχοι, ξεκάθαρα. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων σε κανένα σημείο του αγώνα και στη... μιάμισι ευκαιρία που έκαναν δεν σκόραραν, δυστυχώς... Τέλος πάντων, πάμε για άλλα, καθώς ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο Europa League, πράγμα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ας μην ξεχνιόμαστε...

Άντεξαν οι ερυθρόλευκοι

Η κόντρα που έβγαλε η Σάλκε στο 10`, καταλήγοντας με τον Χόλτμπι να τραντάζει το δοκάρι-ευτυχώς- του Κάρολ ήταν ενδεικτικό των διαθέσεων των Γερμανών. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό από την αρχή, με τους γηπεδούχους προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι από τα άκρα, αλλά πλην της φάσης του δοκαριού δεν είχαν ανησυχήσει την άμυνα των ερυθρολεύκων.

Επιθετικά δεν είχαν φανεί οι πρωταθλητές, καθώς αρκούνταν στα αμυντικά τους καθήκοντα κι έψαχναν μια κόντρα, κάνοντας όμως και αρκετά λάθη. Νοιστέντερ και Χούντελαρ έφτασαν κοντά στο γκολ (26` και 31`), με την άμυνα πάντως να αντέχει.. Ο Ντράξλερ με την ταχύτητα του απείλησε δις (36` και 45`), αλλά το 0-0 έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Ολυμπιακός στάθηκε (και) τυχερός, αλλά σε γενικές γραμμές στεκόταν καλά στα μετόπισθεν, αλλά επιθετικά δεν είχε ανησυχήσει τη Σάλκε.

Μονότερμα

Mε το γκάζι πατημένο μπήκαν οι Γερμανοί στο β`, αλλά καθαρή ευκαιρία δεν έκαναν (πλην ενός μακρινού σουτ του Χούντελαρ). Η Σάλκε έπαιζε μονότερμα μεν, φλύαρα δε απέναντι στον παθητικό Ολυμπιακό, αφού και ο Χούντελαρ με το κεφάλι δεν βρήκε στόχο στο 63`, όπως και ο Χόλτμπι στο 65`.

Ο Ζαρντίμ πέρασε τον Φουστέρ αντί του Γκρέκο, μπας και ο Ολυμπιακός κρατήσει λίγο μπάλα, γιατί δεν... Ο Μασάδο έκανε επιτέλους ένα σουτ στο 71`, ενώ πέρασε και ο Τζιμπούρ και ο Ολυμπιακός ζωντάνεψε, καθώς ο Κυριάκος έκοψε στο τσακ τον Αλγερινό!

Κρίμα...

Όσο πάταγε περιοχή η Σάλκε γκολ δεν είχε βάλει και στο 77` ο Φουκς έκανε ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή και νίκησε τον Κάρολ που θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα... Ο Πορτογάλος έβαλε και τον Ιμπαγάσα στο τελευταίο 10λεπτο, με τον Βορειοϊρλανδό πάντως να κρατά το 1-0 στο τετ-α-τετ του Ντράξλερ, όπως έκανε και στο σουτ του Χούντελαρ στο 85`, ενώ το άψυχο σουτ του Μασάδο στο 90` δεν είχε καμία τύχη...

ΣΚΟΡΕΡΣ: 77' Φουκς

ΔΟΚΑΡΙ: 10' Χόλτμπι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39' Παπαδόπουλος - 41' Χολέμπας

ΣΑΛΚΕ: Ούνερσταλ, Χέβεντες, Φουκς, Μάτιπ, Παπαδόπουλος, Τζόουνς,Νόιστετερ, Φαρφάν, Ντράξλερ (89' Μπαρνέτα), Χόλτμπι (71' Πούκι), Χούντελααρ (90'+1' Μαρικά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Μοντέστο (81' Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Γκρέκο (65' Φουστέρ), Μασάντο, Μήτρογλου (74' Τζιμπούρ).