Στο τέλος του οποίου ο γνωστός κωμικός (αναφερόμενος στα ακατάρριπτα αεροπλάνα που περνούν πάνω απ' το χώρο της στρατιωτικής παρέλασης) αναφωνεί: "Αυτό έπεσε!!" Έτσι και στην Αρένα της Σάλκε: Ο Ολυμπιακός έκανε την επιλογή να προστατεύσει την περιοχή του και να δώσει το δικαίωμα στην αντίπαλο του να σουτάρει..."κατά ριπάς" έξω απ αυτήν. Ε, το ένα πήγε δοκάρι, κάποια πέρασαν ξυστά, τ' άλλα τα βγαλε ο Κάρολ και....αυτό μπήκε. Το σουτ του Φουκς δηλαδή. Κι αν στενοχώρησε κάτι την ομάδα ήταν ότι το γκολ ήρθε σε χρονικό σημείο κατά το οποίο είχε αρχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία και να μείνει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης.

Για αδικία...είναι άδικο να μιλήσει κανείς. Η Σάλκε ήταν καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Η Σάλκε είναι γενικά καλύτερη ομάδα απ' τον Ολυμπιακό. Και παίζει τουλάχιστον μια ταχύτητα πιο πάνω απ' τους πρωταθλητές. Με αυτό ως δεδομένο δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούμε ν' ανακαλύψουμε την Αμερική ούτε να κυνηγάμε φαντάσματα. Άλλωστε (όπως είχα γράψει από τότε, μέσα Σεπτεμβρίου δηλαδή) ο Ολυμπιακός πληρώνει την...πρώτη του ήττα απ' τη Σάλκε, αυτήν στο Καραϊσκάκη. Έστω και με την ισοπαλία την πρώτη αγωνιστική τα πράγματα θα ταν ασφαλώς διαφορετικά. Τέλος πάντων. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι ότι συνεχίζει το Φλεβάρη στην Ευρώπη. Δίνει δηλαδή στους οπαδούς του την ευχαρίστηση...ότι έχουν να περιμένουν κάτι. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και για την εξέδρα και για την ομάδα.

Όσο γι' αυτούς που είδαν χθες τους ερυθρόλευκους...άτολμους και τα' χωσαν στον Ζαρντίμ επειδή....άργησε να κάνει τις αλλαγές δεν έχω να πω κάτι γιατί είμαι απολύτως σίγουρος ότι στην περίπτωση "μη ήττας" θα...αποθέωναν τον Πορτογάλο για τη σοβαρη και συνετή επιλογή της τακτικής του!! Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός κάλυψε καλά το χώρο της περιοχής του αμυνόμενος με 4-1-4-1 σε σετ παιχνίδι και προσπάθησε (χωρίς να τα καταφέρει γιατί η μπάλα χανόταν συνήθως στη δεύτερη πάσα) να βγει μπροστά είτε στην κόντρα με Μασάδο(κακός) και Αμπντούν είτε με "καμιναδες" στον Μήτρογλου. Αυτό ήταν όλο και τίποτε παραπάνω ή λιγότερο. Το ευρωπαϊκό ταξίδι όμως συνεχίζεται οπότε το ξαναπιάνουμε το θέμα πρώτα ο Θεός στις 20 Δεκεμβρίου που θα γίνει η κλήρωση του αντιπάλου του.

Πηγή: pamesports.gr