Ήταν καταφανές από το πρώτο λεπτό του ματς ότι ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με πρωταρχικό μέλημα να αναστείλει και μόνο αν του δοθούν πραγματικές ευκαιρίες να ξεμυτίσει. Την πρώτη αποστολή την έφερε εις πέρας σε πολλές περιπτώσεις. Τη δεύτερη όχι. Στο τέλος της ημέρας αυτό που μπορείς να πεις είναι ότι έφυγε αξιοπρεπώς από το Τσάμπιονς Λιγκ. Και μπαίνει επίσης αξιοπρεπώς στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι ερωτήσεις που «γυρεύουν» απάντηση από το ματς της Γερμανίας είναι βασικά δύο: Α) Πώς άντεξε ο Ολυμπιακός μέχρι ένα προχωρημένο χρονικό σημείο; Β) Γιατί τελικά έχασε; Και τα δύο είναι μάλλον εξηγήσιμα. Ο Ολυμπιακός άντεξε όσο άντεξε επειδή κλασικές φάσεις η Σάλκε δεν έκανε πολλές. Κι όταν λέω κλασικές φάσεις, εννοώ καθαρές ευκαιρίες από απόσταση βολής, τετ α τετ εντός περιοχής κ.λ.π. Η Σάλκε έκανε λίγες τέτοιες φάσεις. Οι περισσότερες καλές στιγμές της ήταν σουτ εκτός περιοχής, κάποια καλά, κάποια μέτρια και κάποια κακά.
Κάπου εδώ έρχεται και η απάντηση στην ερώτηση «γιατί τελικά έχασε ο Ολυμπιακός;». Μα γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ότι δηλαδή οι Γερμανοί μπορούσαν ελεύθεροι να επιχειρούν αυτά τα μακρινά σουτ: ένα τέτοιο έφερε το γκολ. Η προσωπική μου ερμηνεία γι' αυτή την εικόνα είναι απλή: αφενός διακρίθηκε το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να δυσκολεύονται να πατήσουν την περιοχή του Ολυμπιακού, αφετέρου υστέρησε η μεσαία γραμμή, δηλαδή ο άξονας. Μοντέστο, Μανιάτης και Γκρέκο ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και νομίζω ότι αυτά τα πολλά μακρινά σουτ των Γερμανών έγιναν ακριβώς στο πεδίο ευθύνης των τριών χαφ του Ολυμπιακού. Δεν ήταν καλοί οι «ερυθρόλευκοι» χαφ και έχασε τη μάχη του κέντρου ο Ολυμπιακός. Σε προσωπικό επίπεδο τα 3/4 της άμυνας ήταν αξιόλογα. Δηλαδή οι Τοροσίδης (ανασταλτικά), Σιόβας, Μανωλάς. Ο Χολέμπας ήταν αδύναμος κρίκος και φάνηκε για πολλοστή φορά ότι ως μπακ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Τα πρώτα μηνύματα είχαν έρθει το καλοκαίρι στο Euro. Και ο Κάρολ έκανε πολλές επεμβάσεις, αλλά φταίει στο γκολ. Από τη μέση και μπροστά μην ψάχνετε για σούπερ διακριθέντες. Άπαντες πάλεψαν, όλοι έδωσαν μάχες, μα ουδείς διέπρεψε. Ο Ολυμπιακός αποχαιρετάει με αξιοπρέπεια τον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει τα φόντα, κληρωτίδας επιτρέπουσας, να σταθεί καλά και στο Γιουρόπα Λιγκ. Η συνολική πορεία του μοιάζει αρκετά με την περυσινή.

Πηγή: Sday.gr