Βλέποντας το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Γερμανία με τν Σάλκε χθες γύρισε το μυαλό μου 11 χρόνια πίσω. Θυμήθηκα τη μεγάλη βραδυά που έζησα με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει με 2-0 την σπουδαία -και τότε- Σάλκε στο επιβλητικό "Σάλκε Αρίνα". Στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 με τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα στον πάγκο, να φτιάχνει την κορυφαία ομάδα του Παναθηναϊκού από το 2000 και μετά.

* Εριξα και μια ματιά στα στατιστικά εκείνου του αγώνα. Η Σάλκε είχε 10 τελικές και ο Παναθηναϊκός έξι. Στο χθεσινό παιχνίδι η Σάλκε είχε 27 τελικές και ο Ολυμπιακός έξι. Τότε ο Παναθηναϊκός, με ελάχιστες εξαιρέσεις είχε «μπλοκάρει» τη Σάλκε και τη «σκότωσε» στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Χθες ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να «μπλοκάρει» τη Σάλκε και οι Γερμανοί έχασαν πολλές ευκαιρίες μέχρι να φθάσουν στο γκολ στο 77΄ περίπου στο ίδιο σημείο που το 2001 είχε σκοράρει ο Βλάοβιτς για τον Παναθηναϊκό.

* Τότε ο Κυράστας είχε «ρισκάρει» στο δεύτερο ημίχρονο και είχε βγάλει έναν αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό (Κόλκα) και είχε βάλει έναν περιφερειακό φορ, που είχε το γκολ (Βλάοβιτς) και δικαιώθηκε. Χθες ο Ζαρντίμ έβγαλε επιθετικό (Μήτρογλου) και έβαλε επιθετικό (Τζιμπούρ) και μετά έφαγε το γκολ.

* Τότε ο Παναθηναϊκός είχε κάνει το απίστευτο και με 12 βαθμούς είχε προκριθεί σαν πρώτος στον όμιλό του στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε κερδίσει Αρσεναλ, Μαγιόρκα, Σάλκε στη Λεωφόρο και τη Σάλκε στη Γερμανία και πήγε για …τουρισμό στην Μαγιόρκα στο τελευταίο παιχνίδι. Χθες ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού έχασε δύο φορές από τη Σάλκε.