Το να μην κερδίσει ο καλύτερος είναι η έκπληξη, η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, που θέλει τις περισσότερες φορές να νικά ο καλύτερος και χθες η Σάλκε ήταν ανώτερη από τον Ολυμπιακό.

Από το 15' και μέχρι το γκολ που πέτυχε είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που ο στόχος τους ήταν σαφής. Να κρατήσουν όσο περισσότερο μπορούν το μηδέν και αν όλα πήγαιναν κατά... πλάνο, με τις αλλαγές που θα γινόντουσαν, να κυνηγούσαν στο τέλος τη νίκη.

Το πλάνο αυτό περπάτησε μέχρι το 77', όχι όμως γιατί ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε (το αντίθετο μάλιστα), αλλά διότι όσα σουτ επιχείρησαν οι Γερμανοί ή αποκρούστηκαν ή έφυγαν άουτ, ενώ είχαν και δοκάρι. Ολα εκτός από ένα, το πιο ακίνδυνο απ' όλα, που όμως εξαιτίας της κακής εκτίμησης του Κάρολ πήγε μέσα από σχεδόν 35 μέτρα!

Ο Ζαρντίμ είδε την αμυντική του γραμμή να λειτουργεί αρκετά καλά (Μανωλάς και Σιόβας ήταν κορυφαίοι του Ολυμπιακού), αλλά από κει και πέρα δεν υπήρχε καμία βοήθεια από τα χαφ, με εξαίρεση τον πολύ καλό (μέχρι που κουράστηκε) Μοντέστο. Ο Γκρέκο και ο Μανιάτης ήταν εκτός αγώνα, όπως και ο Μασάντο με τον Αμπντούν. Μάλιστα ο τελευταίος δεν βοήθησε ούτε αμυντικά με αποτέλεσμα ο Χολέμπας να περάσει εφιαλτική βραδιά, αφού οι περισσότερες επιθέσεις των Γερμανών πήγαν στην πλευρά του.

Οι αλλαγές του Πορτογάλου έδωσαν πνοή και την ελπίδα ότι το ματς μπορεί να... κλεφτεί, αλλά σε εκείνο το σημείο ακριβώς η θεά τύχη αποφάσισε (δίκαια με βάση την εικόνα του ματς) να κερδίσει η Σάλκε και να στείλει από χθες τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα.

Πηγή: Goal