Για τους φιλόδοξους πρωταθλητές Ελλάδας η (χιλιοτραγουδισμένη στον χθεσινό Τύπο) βραδιά στο Γκελζενκίρχεν σκοτείνιασε στο 77ο λεπτό και του ανατέλλει πλέον στo Europa League: το μη χείρον βέλτιστον δηλαδή, καθώς η χθεσινή ήττα τον υποβιβάζει μεν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά δεν τον βγάζει κιόλας από τη ζώνη του ευρώ!

Για τεχνικούς λόγους δεν εγκρίθηκε ακόμη το δάνειο προς την Ελλάδα, για τους ίδιους δεν πήρε και ο Ολυμπιακός τη δόση της ελπίδας που αποζητούσε για τον ακροτελεύτιο αγώνα του ομίλου με την Αρσεναλ: άντεξε στις κατά κύματα επιθέσεις των Γερμανών και εν τέλει προδόθηκε σε μια μοιραία στιγμή από ένα «φτηνό» γκολ, που το έβαλε ο Φουκς και το «έπνιξε» ο Κάρολ!

Η Σάλκε είχε νωρίτερα αλλά και αργότερα τις ευκαιρίες να σκοράρει, όμως φαίνεται πως ήταν γραφτό να το καταφέρει σε μια ανύποπτη φάση, στη μοναδική κιόλας στην οποία ο Κάρολ δεν κατάφερε να υπερασπίσει την εστία του. Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός, μολονότι υστερούσε στα τρεξίματα, στο κράτημα της μπάλας και στη δημιουργία, εντούτοις ανθίστατο σθεναρώς στην πίεση των Γερμανών και ήλπιζε να κρατήσει αλώβητη την εστία του και, ει δυνατόν, να κλέψει τη νίκη.

Στο τέλος της βραδιάς επικράτησε το φαβορί και στο φινάλε ο Ολυμπιακός δεν γεύτηκε ούτε τα σουβλάκια (που είχε τάξει στους συμπαίκτες του ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στον Πειραιά) ούτε τα γερμανικά λουκάνικα!

Πηγή: Goal