Είναι γεγονός ότι μετά την φυγή του Ντρογκμπά, ο Τόρες δεν κατάφερε να δικαιολογήσει σε καμία περίπτωση , ότι είναι ο φυσικός διάδοχος της θέσης του κεντρικού επιθετικού στην ομάδα του Λονδίνου. Από την άλλη μία τόσο διαφορετική προσέγγιση του παιχνιδιού για μία ομάδα απαιτεί χρόνο. Δοκιμές τέτοιου τύπου μέσα στο Τορίνο πληρώνονται ακριβά, πιθανόν με αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Champions League.

Εύκολη επικράτηση της Γιουβέντους

Χωρίς να χρειαστεί να βγάλει λαγούς από το καπέλο του ο εκτελών χρέη προπονητή της Γιούβε Αλέσιο, νίκησε κατά κράτος τον συμπατριώτη του σ’ ένα παιχνίδι που πριν την έναρξη του φάνταζε ως ένας τεράστιος σκόπελος. Ποτέ η νίκη απέναντι σε κάτοχο του τίτλου δεν ήταν εύκολη, πόσο μάλλον σε ένα τόσο κομβικής σημασίας για της δύο ομάδες. Για καλή του τύχη φρόντισε η Τσέλσι να διευκολύνει το έργο του και να προσφέρει στο πιάτο του την εμφατική νίκη.


Που κινήθηκε ο Βιντάλ

Ήταν τόσο καλή η Γιούβε; Δεν έκανε τίποτα περισσότερο απ’ όσα έχουμε δει τα δύο τελευταία χρόνια. Πιστή στο πλάνο της , με κυρίαρχο στον άξονα τον «έφηβο» Πίρλο ( 71% σε πάσες και 12.119 μέτρα), την προσωπικότητα του Μπουφόν να καθοδηγεί την άμυνα, επιθετική άμυνα, πίεση σε όλους τους χώρους του γηπέδου, αυτοματισμούς την επίθεση με τον Βιντάλ και τον Μαρκίσιο να αναστατώνουν την άμυνα των Λονδρέζων από θέσεις μέσα δεξιά και αριστερά, δύο κινητικούς επιθετικούς –Βούτσινιτς και Κουαλιαρέλλα- να κινούνται μέσα και έξω από την περιοχή δημιουργώντας χώρους.

Οι 26 τελικές προσπάθειες αντικατροπτίζουν την επιθετική της διάθεση και το πόσο πολύ παίχτηκε το παιχνίδι στην ζώνη άμυνας των «μπλε». Το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας της ήταν ο ρυθμός που έδωσε στο παιχνίδι και τον διατήρησε και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης. Με τελική καταμέτρηση τα 62.445. μέτρα στο πρώτο ημίχρονο και 60.109 μέτρα στο δεύτερο, σύνολο 122.554 μέτρα, ξεπέρασε τον φετινό μ.ο. που ήταν 120.652 μέτρα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η αντιστοιχία ήταν 56.846 μέτρα πρώτο ημίχρονο, 55.588 δεύτερο ημίχρονο, σύνολο 112.434 μέτρα και μ.ο. 113.424 μέτρα.