Ο Ολυμπιακός νίκησε την Άρσεναλ με ανατροπή 2-1 και έφυγε με… ψηλά το κεφάλι και εννιά βαθμούς από το Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεχίζει πλέον στους ισχυρούς του Γιουρόπα Λιγκ και περιμένει την κλήρωση.

Οι Πειραιώτες δεν ξεκίνησαν καλά στο παιχνίδι και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 34’ από τέρμα του Ροζίτσκι, ωστόσο στην επανάληψη ήταν… φουριόζοι, παρέσυραν τους Άγγλους και με τέρματα των Μανιάτη στο 64’ και Μήτρογλου στο 73’ πήραν τη νίκη!

Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο εκτός έδρας ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Φέισα στα χαφ, Νιτακιτέ στα μπακ

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν επιφύλασσε σημαντικές εκπλήξεις σχετικά με το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, καθώς κάτω από τα δοκάρια τοποθέτησε τον Κάρολ, στα αριστερά της άμυνας λόγω του τιμωρημένου Χολέμπας, τον Τοροσίδη και δεξιά τον Ντιακιτέ. Το κεντρικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Κοντρέρας και Μανωλά. Στα χαφ ξεκίνησε ως κόφτης ο Φέισα και πιο μπροστά του ήταν οι Γκρέκο και Μανιάτης. Στις πτέρυγες έπαιξαν οι Αμπντούν και Μασάντο και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Ο Αμπντούν και η… φλυαρία της Άρσεναλ

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο δεύτερο λεπτό το σουτ του Ζερβίνιο εντός περιοχής έφυγε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα απείλησε και πάλι και μάλιστα δύο φορές, όταν ο Σαμάκ αρχικά και ο Τσάμπερλειν στην συνέχεια, δεν μπόρεσαν να σουτάρουν σωστά από καλή θέση. Μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός ανέβηκε και με τον Αμπντούν να είναι ο κορυφαίος, προσπάθησε να βγει στην επίθεση. Στο 11’ ο Αλγερινός γύρισε πολύ ωραία για τον Τζιμπούρ, όμως ο Σέζνι πρόλαβε και έδιωξε, ενώ στο 20’ η κοντινή κεφαλιά του Τοροσίδη, κόπηκε πάνω στην γραμμή από τον Ροζίτσκι!

Στα πρώτα τριάντα λεπτά του ματς, η Άρσεναλ μπορεί να… κατέβαινε πιο απειλητικά στην επίθεση, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και με τον Αμπντούν σε τρελά κέφια, δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους. Στο 23’ μάλιστα, μετά από υπέροχη συνεργασία με τον Γκρέκο, ο Αλγερινός έκανε και το σουτ εντός περιοχής, όμως ο πορτιέρο των Άγγλων απέκρουσε, ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από φοβερή ενέργεια έβγαλε τετ α τετ τον Τοροσίδη, ο οποίος σούταρε στα… περιστέρια.

Ψηνόταν η… κανονιά

Από το μισάωρο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά και εκεί… χτύπησε η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» στο 34’ κυκλοφόρησαν για αρκετή ώρα την μπάλα έξω και μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Ζερβίνιο πάσαρε στον Ροζίτσκι και αυτός αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Κάρολ για το 0-1. Από το γκολ και μετά οι Πειραιώτες πίεσαν ψηλά, ωστόσο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Κράτησε ο Κάρολ, τους… ξύπνησε ο Μανιάτης!

Η Άρσεναλ με τον Αρσάβιν στην αρχική της ενδεκάδα, μπήκε… φορτσάτη στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε να καθαρίσει το ματς. Στο 53’ μάλιστα ο Ρώσος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, ενώ στο 61’ νικήθηκε από τον Κάρολ σε ένα μοναδικό τετ α τετ. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η φάση του αγώνα, καθώς ο Ολυμπιακός με την σπουδαία απόκρουση του Κάρολ έμεινε στο ματς, γιατί αν γινόταν το 0-2, τότε όλα θα ήταν πιο δύσκολα. Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα, έγινε και το 1-1 σε μία … περιπετειώδης φάση. Ο Αμπντούν γέμισε στην περιοχή, ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά, ο Ράμσεϊ στην προσπάθεια του να διώξει, έστρωσε στον Μανιάτη, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-1.

Το γκολ αυτό… ξύπνησε τον κόσμο, αλλά και τους παίκτες των γηπεδούχων και λίγο έλειψε στο 70’ να γίνει και το 2-1. Ο Μασάντο έβγαλε εξαιρετικά την σέντρα από δεξιά, ο Τζιμπούρ σημάδεψε, αλλά με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Μπήκε με το… χέρι στην σκανδάλη!

Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει όμως ο Αλγερινός, το έκανε ο Μήτρογλου στο 73’. Ο Έλληνας επιθετικός πέρασε στο ματς στο 72’ και ένα λεπτό αργότερα… πυροβόλησε. Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή με πλάτη στο τέρμα, γύρισε όμορφα και με υπέροχο σουτ έγραψε το 2-1! Το σκορ έμεινε και μέχρι το φινάλε, καθώς στα επόμενα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν αμυντικά και απέναντι στην αδιάφορη πλέον Άρσεναλ, πήραν άνετα τη νίκη.

Έτσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε με… ψηλά το κεφάλι το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς με εννιά βαθμούς και τρεις νίκες αποχαιρετά την διοργάνωση και συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα βρίσκεται και στους ισχυρούς της κλήρωσης.

Όλοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο αναφέρονταν άλλωστε και όλα τα συνθήματα των οπαδών του Ολυμπιακού στο φινάλε της σημερινής αναμέτρησης.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51' Φέισα - 54' Κοκελέν, 66' Σκιλασί, 66' Σέζνι, 90'+2' Σαμάκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Ντιακιτέ, Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Φέισα (60' Φουστέρ), Μανιάτης, Γκρέκο, Μασάντο, Αμπντούν (72' Μήτρογλου), Τζιμπούρ (82' Τζιμπούρ).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Τζένκινσον, Μιντ (83' Ανγκα), Βερμάλεν, Σκιλασί, Κοκελέν, Ράμσεϊ, Ροσίτσκι (46' Αρσάβιν), Οξλέιντ-Τσάμπερλεν, Ζερβίνιο, Σαμάκ.