Α` Όμιλος

Η Παρί κόντρα στην Πόρτο μπήκε πιο δυνατά, βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Έλτον, όμως με κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα μετά από φάουλ του Μάξγουελ πήραν το προβάδισμα στο 29'. Η χαρά τους, όμως, δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 33' ο Μαρτίνες με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντανίλο έφερε το παιχνίδι στα ίσα!

Στην επανάληψη οι παίκτες του Αντσελότι ανέβασαν και πάλι ρυθμό, πίεσαν για το γκολ και τα κατάφεραν στο 61', με τον Έλτον να εξελίσσεται από... ωραίος σε μοιραίος για την Πόρτο. Ο Λαβέτσι μπήκε στην περιοχή, έκανε το συρτό σουτ στην κλειστή γωνία του Βραζιλιάνου γκολκίπερ, που έκανε το λάθος, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και την μάζεψε από τα δίχτυα του... Μέχρι το τέλος, οι παίκτες του Περέιρα πίεσαν για την ισοφάριση, έχασαν ευκαιρίες, έκλεισαν την Παρί στο τελευταίο 20λεπτο στα καρέ της, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει κοντά στο γκολ και αρκέστηκε με τη 2η θέση.

Όταν στο 10' το παιχνίδι διακόπηκε (για περίπου 15 λεπτά) λόγω της έντονης χιονόπτωσης, έμοιαζε δύσκολο, ακόμη κι αν συνεχιστεί, να παιχτεί... φυσιολογικό ποδόσφαιρο. Κόντρα στις προβλέψεις οι δύο Ντιναμό επιβεβαίωσαν το... δυναμισμό που αποπνέει το όνομά τους και κατάφεραν όχι μόνο να ισορροπήσουν στον κατάλευκο αγωνιστικό χώρο, αλλά και να αναπτυχθούν, ιδίως δε οι γηπεδούχοι.

Το 1-0 όμως δεν ήρθε ούτε στην κεφαλιά του Τσοπ (δοκάρι) ούτε στις ευκαιρίες του Μπετσιράι στο 26' και στο 39'. Αντιθέτως έγινε το 0-1 με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Γιαρμολένκο που κατέληξε στα δίχτυα με αρκετή δόση τύχη (οριζόντιο, κορμί Κελάβα).

Παρά την απογοήτευση οι γηπεδούχοι δεν έπαψαν να κυνηγούν το παρθενικό γκολ τους στη διοργάνωση. Όσο αυτό δεν ερχόταν (ευκαιρίες Ιμπάνιεθ, Μπετσιράι, Πίβαριτς) τόσο πολεμούσαν απέναντι σε μια Ντιναμό Κιέβου που είχε μάλλον επαναπαυτεί. Κακώς πάντως γιατί στη τελευταία φάση του αγώνα, στο 95', ο Κρστάνοβιτς κέρδισε το πέναλτι από τον Κόβαλ, ευστόχησε από την άσπρη βούλα και γλίτωσε τους πρωταθλητές Κροατίας από μια αρνητική επίδοση με μηδέν γκολ και πόντους.

Γ` Όμιλος

Η αδιάφορη Μίλαν έχοντας χάσει τόσα παιχνίδια υπό αυτές τις συνθήκες, η μοναδική ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Ζενίτ, η οποία βρήκε ένα γκολ με τον Ντάνι (35') και κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση στο Europa League. Οι Ιταλοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα όσο αυτός όδευε προς το τέλος του, αλλά δεν έφτασαν στο γκολ και έγιναν η 4η ομάδα στο θεσμό που προκρίνεται χωρίς εντός έδρας νίκη.

Στη Μάλαγα, στο 44` ένα καταπληκτικό σουτ του Ντούντα άνοιξε το σκορ, ενώ ο Πορτογάλος σκόραρε ξανά ένα τέταρτο αργότερα, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους. Είχε μεσολαβήσει ένα τέρμα του Μίλαν Γιοβάνοβιτς για τους επίμονους φιλοξενούμενους που ήθελαν οπωσδήποτε καλύτερο αποτέλεσμα από τη Ζενίτ για να πάρουν το "εισιτήριο" του Europa League. Δεν τα κατάφεραν, παρά την ισοφάριση του Ντιομερσί Μποκάνι στο 89', και πλέον αφοσιώνονται στις εντός των τειχών υποχρεώσεις (ως πρωτοπόροι της Jupiler), όπως και η Μάλαγα, που ψάχνει αγωνιστική ανάταση.

Δ` Όμιλος

Η Σίτι ήθελε μόνο νίκη στην Γερμανία και ήττα του Αγιαξ για να τερματίσει αυτή τρίτη, αλλά η Μπορούσια ήταν πιο απειλητική και πήρε τη νίκη στο 57' με σκόρερ τον Τζούλιαν Σίμπερ μετά από γύρισμα του Μπλαστσικόφσκι.

Η Ρεάλ αν και αδιάφορη, ξέροντας πως θα τερματίσει δεύτερη πίσω από τη Μπορούσια, συνέτριψε με 4-1 τον Αγιαξ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»

Η "βασίλισσα" άνοιξε το σκορ στο 13' όταν μετά από ωραία κίνηση του Μπενζεμά στην πλάτη της άμυνας και γύρισμα του Γάλλου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι «μερένγκες» συνέχισαν να πιέζουν και δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο Χοσέ Καγεχόν διπλασίασε τα τέρματα των Μαδριλένων μετά από αριστουργηματική μπαλιά του Μόντριτς.

Ο Κακά που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Ρεάλ με ωραίο σουτ έκανε το 3-0 στο 49'. Ο Αγιαξ μείωσε με φάουλ του Μπερίχτερ αλλά ο Καγεχόν δύο λεπτά πριν το φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα ματς της Τρίτης (4/12)

Α` Όμιλος

Ντιναμό Ζάγκρεμ-Ντιναμό Κιέβου 1-1
(90+5` Κριστάνοβιτς - 45+1` Γιαρμολένκο)

Παρί Σεν Ζερμέν - Πόρτο 2-1
(29` Τιάγκο Σίλβα, 61` Λαβέτσι - 33` Τζάκσον Μαρτίνεζ)

Β` Όμιλος

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 2-1
(64` Μανιάτης, 73` Μήτρογλου - 38` Ροσίτσκι)

Μονπελιέ-Σάλκε 1-1
(59` Ερέρα - 56` Χέβεντες)

Γ` Όμιλος

Μίλαν-Ζενίτ 0-1
(35` Ντάνι)

Μάλαγα-Άντερλεχτ 2-2
(45`, 61` Ντούντα - 50` Γιοβάνοβιτς, 89` Μποκανί)

Δ` όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ 4-1
(13` Ρονάλντο, 28`, 88` Καγεχόν, 49` Κακά - 60` Μπόριγκτερ)

Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0
(57` Σίμπερ)


ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Group A

1. Παρί Σεν-Ζερμέν 15 (14-3)
2. Πόρτο 13 (10-4)
3. Ντινάμο Κιέβου 4 (5-9)
4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (0-13)

Group B
1. Σάλκε 12 (10-6)
2. Άρσεναλ 10 (10-8)
3. Ολυμπιακός 9 (9-9)
4. Μονπελιέ 2 (6-12)

Group C
1. Μάλαγα 12 (11-4)
2. Μίλαν 8 (7-6)
3. Ζενίτ 7 (6-9)
4. Άντερλεχτ 5 (4-7)

Group D
1. Ντόρτμουντ 14 (11-5)
2. Ρεάλ 11 (15-9)
3. Άγιαξ 4 (11-12)
4. Μάντσεστερ Σίτι 3 (7-11)