Το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο παπάς. Δεν γίνεται, δηλαδή, να πηγαίνει καρμπόν η δουλειά όπως πέρυσι για τον Ολυμπιακό. Φοβερό είναι αυτό. Μιλάμε ουσιαστικά για ίδιο σκηνικό.

Πάλι με εννιά πόντους έμεινε στην απ’ έξω ο Ολυμπιακός. Και, μάλιστα, με νίκη την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη ξανά κόντρα στην Άρσεναλ του προφέσορα Αρσέν Βενγκέρ, που τρέχει και δεν φτάνει από το κράξιμο που τρώει τελευταία στην Αγγλία. 

Ο ακόμα πιο σοφός…

Εδώ, όμως, υπάρχει και μια άλλη παροιμία. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, που λέει και ο ακόμα πιο σοφός λαός.

Έτσι είναι. Αν, δηλαδή, δεν καταλαβαίνεις το λάθος σου από την πρώτη φορά και ξανακάνεις το ίδιο, τότε δεν σου φταίει κανένας.

Μπήκε κοιμισμένος

Ξεκινάει πέρυσι ο Ολυμπιακός το τσάμπιονς λιγκ στο Καραϊσκάκη με την Μαρσέιγ. Μπαίνει μέσα κοιμισμένος, πάρτον κάτω. Έγινε το 0-1 στην πρεμιέρα.

Τι να το κάνεις που ο Ολυμπιακός μετά άρχισε να κερδίζει τόσα ματς; Έξω έμεινε την τελευταία αγωνιστική. Έγινε ό,τι έγινε και στο παιχνίδι της Μαρσέιγ στην Γερμανία και τελείωσε η ιστορία.

Ατάκα κι επιτόπου

Το ίδιο και φέτος. Αρχίζει η διοργάνωση στον Πειραιά με την Σάλκε. Μια χαρά ομάδα έχουν οι Γερμανοί, αλλά δεν είναι δα και Μπαρτσελόνα. Μπήκαν μέσα, όμως, και τον στρίμωξαν άγρια τον Ολυμπιακό. Ακόμα και μόλις είχε ισοφαρίσει ο Αμπντούν, ατάκα κι επιτόπου μέσα σε ένα λεπτό έκανε το 1-2 ο Χούντελαρ. Πάλι, δηλαδή, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών. Ανέτοιμος ήταν στην πρεμιέρα.

Μετά η ομάδα έστρωσε, όμως. Και στο Λονδίνο στάθηκε ο Ολυμπιακός και το δυο επί δυο έκανε με την Μονπελιέ. Ήταν αργά, πάντως. Δεν το προλάβαινε το τρένο, όπως αποδείχθηκε.

Στο γιουρόπα, όχι στο τσάμπιονς

Κι απόψε εκεί που το ματσάκι ήταν ψιλοβαρετό στο α’ μέρος, στο β’ είχε ψηλότερες στροφές. Και ο Ολυμπιακός το γύρισε, πήρε το τρίποντο όμορφα κι ωραία, έφτασε στους 9 βαθμούς, αλλά δεν πάει στην επόμενη φάση του τσάμπιονς λιγκ. Στο γιουρόπα θα συνεχίσει.

Με το δεκαράκι

Να κάνουμε ταμείο; Πριν τρία χρόνια ο Ολυμπιακός ξανακαθάρισε την Άρσεναλ στο φινάλε του ομίλου. Πάλι εντός με 1-0. Ναι, αλλά την 1η αγωνιστική είχε καθαρίσει και την Άλκμααρ στο Καραϊσκάκη. Κι έτσι πέρασε με 10 βαθμούς.

Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές, λοιπόν. Αποδεικνύεται στην πράξη. Κάνεις ποδαρικό με το δεξί; Παίρνεις κεφάλι με το καλημέρα. Στραβώνει η δουλειά στην πρεμιέρα; Τρέχεις και δεν φτάνεις μετά για να ρεφάρεις να φέρεις τα πάνω – κάτω. Και μπορεί τελικά να την πατήσεις και να μην τα καταφέρεις.

Καλό και το νερό

Αν, λοιπόν, εξαιρεθεί η κακή πρεμιέρα, ο Ολυμπιακός στάθηκε στον όμιλο. Έδειξε ένα επίπεδο κι ένα πείσμα για να μείνει ανταγωνιστικός παρά την πρώτη ήττα. Ούτε είναι μικρό πράμα οι τρείς νίκες. Από εκεί και πέρα, όμως, όταν φτάνεις τόσο συχνά τα τελευταία χρόνια κοντά στην πηγή, καλό είναι να πίνεις και νερό μια στο τόσο. Έτσι δεν είναι; Μην σου τρώνε την μπουκιά από το στόμα στο τσακ.