Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου. 

Τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο η διαφορά του Champions League με το… Champions Greek!

Όταν στο ελληνικό πρωτάθλημα αρκούν είκοσι λεπτά καλού ή ακόμα και υποφερτού ποδοσφαίρου για να βάλεις 5 γκολ στο Λεβαδειακό και 4 γκολ στην Ξάνθη, είναι δεδομένο ότι δεν μπορείς να φτάσεις σε top επίπεδο για να ανταγωνιστείς την ποιοτική Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ομάδα του Μπλαν αγωνίζεται σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο δεν το εξασφαλίζει καμία ομάδα από τον Δεκέμβριο. Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή χρειάστηκε 65 λεπτά αγώνα για να κερδίσει την Μπορντό με 0-2 στη Γαλλία.

Ο Μίτσελ διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι των Γάλλων και ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο ήταν ο καλύτερος της δεκαετίας στην Ευρώπη. Κατάπιε ατελείωτα χιλιόμετρα, πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες, έκανε ένα γκολ, δύο δοκάρι και είχε 10 τελικές κόντρα σε μια Παρί που κάποια στιγμή την… λυπηθήκαμε!

Το 1-1 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ήταν μαγική εικόνα. Τουλάχιστον με προβάδισμα ενός γκολ θα έπρεπε να προηγείται ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα όμως, δεν άντεξε στο ρυθμό αυτό και… ξεφούσκωσε στο β΄ ημίχρονο. Όχι ένας ή δύο παίκτες. ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ! Έκανε κι αυτός ο Λοράν Μπλαν την αλλαγή του Λούκας με τον Λαβέτσι και η αριστερή πλευρά των Γάλλων έγινε επικίνδυνη.

Τρία κόρνερ, τρία γκολ και η συνηθισμένη ήττα στην πρεμιέρα είναι πια ένα έργο που έχουμε κουραστεί να το βλέπουμε ξανά και ξανά.

Η φιλοσοφία Βαλβέρδε με την πίεση ψηλά εμφανίστηκε και χθες στο Φάληρο, μόνο που όλοι θυμόμαστε πως ο Ολυμπιακός «έσκασε» στα ματς με τη Μέταλιστ και τη Ρούμπιν πριν από δύο χρόνια.

Αντίθετα, θυμόμαστε επίσης το «τσούκου-τσούκου μπολ» του Μπάγεβιτς, αλλά και τις νίκες με 1-0 που φαντάζομαι ότι ήταν προτιμότερες από το χθεσινό 1-4.

Φυσικά και οφείλουμε να σταθούμε και στο μεταγραφικό σχεδιασμό που έφερε βασικά κλειδιά της ομάδας στον Πειραιά στο «παρά πέντε», με αποτέλεσμα αυτά να μην είναι στη διάθεση του Μίτσελ.

Ωστόσο, το κυριότερο όλων είναι ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Και δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, τέτοιος δεν υπάρχει στην Ελλάδα για να τον κάνει καλύτερο και στην Ευρώπη.

Πηγή: pamesports.gr