Άλλη μια νίκη, δεύτερη σερί και εκτός έδρας μάλιστα πήρε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας στο Ζάγκρεμπ με 0-1 με γκολ του Ιντέγιε και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια του, καθώς έχει το μαξιλαράκι του 3-2 με την Άρσεναλ! Μέχρι τότε όμως έχουμε να τα πούμε! Οι ερυθρόλευκοι, ναι, στάθηκαν τυχεροί, καθώς οι Κροάτες είχαν δυο δοκάρια (52` Άντολιτς, 77` Ρογκ), όμως ο Ιντέγιε είχε αστοχήσει σε κενή εστία... Ο Νιγηριανός μας τρέλανε όμως με το γκολ που πέτυχε στο 79` από πλάγια θέση, ένα γκολ χρυσάφι που ήταν αρκετό για να δώσει το τρίποντο! Πολύ καλοί οι Ομάρ και Μαζουακού, με καλά διαστήματα ο Πάρντο, ενώ ο Ιντέγιε έδειξε πάλι... φορίσια κλάση! Πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει τους Κροάτες στον Πειραιά! Αν δεν είχει νικήσει και η Άρσεναλ με 2-0 την Μπάγερν, θα ήταν όλα σούπερ...

0-0 και δίκαια

Θυμηθείτε ΕΔΩ το LIVE της αναμέτρησης

Στον βαρύ και κακό αγωνιστικό χώρο του Μάξιμιρ, οι Κροάτες ξεκίνησαν πιο δυνατά, κυκλοφορώντας την μπάλα και τον Ολυμπιακό να περιμένει. Οι γηπεδούχοι λοιπόν στο 11` απείλησαν με την κούρσα του Ρογκ από τα αριστερά, όμως ο Μαζουακού απομάκρυνε σωτήρια, με την Ντιναμό να παίζει με αυτοπεποίθηση και τους ερυθρόλευκους να μοιάζουν λίγο αιφνιδιασμένοι... Η Ντιναμό είχε 67% κατοχή στο 20`, όμως φάση δεν είχε, όπως άλλωστε και ο διστακτικός Ολυμπιακός.

Στο 27` ο Κασάμι με μακρινό σουτ ανησύχησε τον Εντουάρντο, ενώ δυο λεπτά μετά ο Χότζιτς έδιωξε προ του Ελβετού από το ωραίο φάουλ του Φορτούνη. Ο Ολυμπιακός πάντως από το 25` και μετά όχι μόνο ισορρόπησε αλλά βγήκε μπροστά και ο Πορτογάλος κίπερ αναγκάστηκε να επέμβει στο μακρινό σουτ του Μαζουακού στο 32`! Οι ερυθρόλευκοι πλέον κυκλοφορούσαν με περισσότερη σιγουριά την μπάλα, με τους Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι να κάνουν καλή δουλειά στα χαφ. Ένα ημίχρονο μοιρασμένο, χωρίς φάσεις και το 0-0 απόλυτα δίκαιο.

ΝΑΙ ΡΕ ΙΝΤΕΓΙΕ!

Οι Κροάτες στο 52` είχαν δοκάρι με τον Άντολιτς και στο επόμενο λεπτό ο Ιντέγιε από τη σέντρα του Πάρντο από δεξιά αστόχησε σε εξ επαφής προβολή! Το ματς είχε επιτέλους ανάψει, με τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα όπως στη φάση με τον Νιγηριανό. Ο Ολυμπιακός έφτανε ως την περιοχή των γηπεδούχων αλλά έλειπε η καλή τελική πάσα, όπως με τον Φορτούνη στο 58` που σούταρε αντί να κόψει την μπάλα.

Ο Σίλβα στο 72` έβαλε Τσόρι αντί Φορτούνη, χωρίς να αλλάξει κάτι στο σχήμα αλλά η Ντιναμό άγγιξε το 1-0, όταν ο Ρογκ στο 77` σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ! Όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 79` ο Ιντέγιε από αριστερά πήρε τη βαθιά μπαλιά από τον Σιόβα και από πολύ πλάγια θέση σούταρε στην κλειστή γωνία για το 0-1! Στο 83` ο πολύ καλός Πάρντο "θυσιάστηκε" για να μπει ο Σαλίνο που πήγε στα δεξιά ως μέσος, ενώ οι ερυθρόλευκοι πλέον ήταν "φωτιά" στην κόντρα, όπως αποδείχτηκε και στην ευκαιρία του Σεμπά στο 86`. Οι Κροάτες πίεσαν στο τέλος, με τον Τσόριτς να έχει μια καλή κεφαλιά στο 89` όμως τίποτα τελικά δεν στέρησε από τον Ολυμπιακό τη μεγάλη νίκη!

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Εντουάρντο, Μάτσελ, Τάραβελ, Άντολιτς, Πίβαριτς, Γκονσάλο Σάντος, Ρογκ, Πάουλο Μασάντο, Χόντζιτς (60 Πιάτσα) Σουντανί, Χούνιορ Φερνάντες (72' Ενρίκες)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (72 Ντομομίνγκες), Σεμπά, Πάρντο (83' Σαλίνο), Ιντέγε

Γκολ: Ιντέγε (77')

Κάρτες: Ταραβέλ (41'), Ομάρ (75'), Σουλντάνι (80'), Σιόβας (81')