1ος όμιλος

Η Βασιλεία έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των «κόκκινων διαβόλων» που επικράτησαν εύκολα με 3-0, όμως έχασαν με μυϊκό τραυματισμό τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος αποχώρησε από νωρίς με μυϊκό πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο.

Το «Ολντ Τράφορντ» κατηφόρισε από νωρίς και οι Ελβετοί δεν είχαν καμία ελπίδα. Ο Μχιταριάν σημάδεψε το δοκάρι σε φάση που δεν χάνεται (22’), όμως οι Άγγλοι σταδιακά επέβαλλαν το παιχνίδι τους, κερδίζοντας κατά κράτος την μάχη των αιθέρων.

Δύο φάσεις καρμπόν και ισάριθμες κεφαλιές από Φελαϊνί (35’) και Λουκάκου (53’) έγειραν την πλάστιγγα για τους γηπεδούχους, απέναντι σε έναν παραδομένο αντίπαλο. Ο Φελαϊνί σφράγισε την σπουδαία του απόδοση με ασίστ στον Ράσφορντ (84΄), ο οποίος με διαγώνιο σουτ έκανε το τελικό 3-0.

Την ίδια στιγμή στην Λισσαβόνα, η Μπενφίκα έπεσε θύμα ηχηρής έκπληξης. Μπορεί οι Πορτογάλοι να προηγήθηκαν με πλασέ του Σεφέροβιτς (50’), όμως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας γύρισε το ματς και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιτίνιο (63’) και νικητήριο γκολ του Ζαμαλεντίνοφ (71’) πήρε τεράστιο διπλό με 1-2 που την καθιστά από νωρίς φαβορί για την πρόκριση.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βασιλεία 3-0

35' Φελαϊνί, 53' Λουκακού, 84' Ράσφορντ

Μπενφίκα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2

50' Σεφέροβιτς / 63' πέν. Βιτίνιο, 71' Ζαμαλετντίνοβ

2ος όμιλος

Η Μπάγερν έπαιξε για 79 λεπτά με παίκτη παραπάνω και πήρε «σβηστό» 3-0 από τους Βέλγους, στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου του Champions League.

Οι Βέλγοι ήταν έτοιμοι να οχυρωθούν αμυντικά, αλλά το «κάστρο» έπεσε από μέσα. Στο ενδέκατο λεπτό του ματς, ο Σβεν Καμς -που μπήκε στην αρχική ενδεκάδα την τελευταία στιγμή, αφού τον τελευταίο καιρό ήταν στον «πάγο» από τον Βέλερ- γκρέμισε τον Λεβαντόφσκι, είδε απευθείας κόκκινη κάρτα και έστειλε τους Βαυαρούς στα έντεκα βήματα.

Ο Πολωνός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0, ενώ Χάμες και Ριμπερί είχαν, επίσης, ευκαιρίες να αυξήσουν τα τέρματα. Οι Βέλγοι, πάντως, πήγαν ανακουφισμένοι στα αποδυτήρια με το 1-0, που δεν επέτρεψαν να απειληθεί ιδιαίτερα η εστία τους.

Οι Γερμανοί δεν έδειξαν τη διάθεση να διαλύσουν τους φιλοξενούμενους, παρά την αμυντικοί τους υπεροχή. Μάλιστα, ο Τσιπτσίου είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει για τους Βέλγους, χωρίς να τα καταφέρει.

Μετά το 60’ εμφανίστηκε στο γήπεδο η… κανονική Μπάγερν. Κόντρα στην κουρασμένη, πλέον, Άντερλεχτ, οι Βαυαροί κυριάρχησαν πλήρως, με τον Τιάγκο Αλκάνταρα να σκοράρει για το 2-0 με τρομερή σέντρα του Κίμιχ στο 65’, λίγα λεπτά μετά από τρομερή ευκαιρία του Ρομπέν.

Χάμες και Σίλε πήραν σειρά στις ευκαιρίες, με τον πρώτο να μην καταφέρνει να σκοράρει στο ντεμπούτο του στο Champions League με τους Βαυαρούς και τον δεύτερο να πετυχαίνει γκολ που δεν μέτρησε, λόγω επιθετικού φάουλ πάνω στη φάση. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κίμιχ στο 90’, μετά από ασίστ του Μπόατεγκ.  

Οι πάμπλουτοι Παριζιάνοι καθάρισαν το ματς στη Γλασκώβη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, με τον Νεϊμάρ να ανοίγει λογαριασμό με την Παρί στο Champions League στο 19΄. Στο 34΄ και ο Μπαμπέ έκανε σεφτέ, παίρνοντας την ασίστ από την κεφαλιά του Νεϊμάρ και με δυνατό σουτ από την μικρή περιοχή έγραψε το 0-2!

Πέντε λεπτά πριν φύγει το ημίχρονο η Παρί τελείωσε και το ματς, κερδίζοντας πέναλτι και ο Καβάνι δεν αστόχησε από την λευκή βούλα για το 0-3. Οι Σκωτσέζοι δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν απέναντι στους... δαίμονες της Παρί και παρά το γεγονός πως ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν ακόμη δύο γκολ.

Στο 84΄ από το γύρισμα του Ντράξλερ στην περιοχή της Σέλτικ, ο Λούστιχ έκανε το λάθος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ 1 λεπτό αργότερα από την σέντρα του Κουρζάβα ο Καβάνι με εντυπωσιακή κεφαλιά ψαράκι έγραψε το τελικό 0-5!

Μπάγερν - Άντερλεχτ 3-0
12'. πέν. Λεβαντόβσκι, 65' Τιάγκο Αλκάνταρα, 90' Κίμιχ

Σέλτικ - Παρί Σεν-Ζερμέν 0-5
 19' Νεϊμάρ, 34' Εμπαπέ, 40' πέν. Καβάνι, 83' αυτ. Λούστιγκ, 85' Καβάνι

3ος όμιλος

Στην Τσέλσι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά, πίεση που απέδωσε καρπούς μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Πέδρο να βάζει μπροστά στο σκορ την Τσέλσι με ένα πανέμορφο γκολ με δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Σέχιτς, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Τρομερή και η ασίστ του Γουίλιαν. Οι Αζέροι προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά να κρατήσουν έστω για μερικά λεπτά την μπάλα στην κατοχή τους, ώστε να μπορέσει η αμυντική γραμμή να πάρει μερικές ανάσες. Μια σχετική ηρεμία στον αγώνα υπήρξε εν τέλει με τη συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών του αγώνα με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να βγάλουν από τον ρυθμό τους, τους παίκτες του Αντόνιο Κόντε.

Όχι για πολύ όμως, καθώς στο 30' ο Νταβίντε Ζαπακόστα διπλασίασε τα γκολ των Άγγλων. Ο Ιταλός άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα των «μπλε» και μάλιστα με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, αφού πήρε τη μπάλα από τον Τιμπό Κουρτουά και αφού κάλυψε πολλά χιλιόμετρα έκανε ένα δυνατό σουτ από τα δεξιά αφήνοντας τον τερματοφύλακα της Καραμπάχ στήλη άλατος.

Στο 37' η πρώτη καλή στιγμή για την φιλοξενούμενη Καραμπάχ με τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ, Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος ξεκίνησε βασικός,να βρίσκει χώρο από τα δεξιά να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει ένα σουτ, το οποίο οδήγησε τον κίπερ της Τσέλσι σε επέμβαση ρουτίνας. Με το σκορ στο 2-0 και την Τσέλσι να ελέγχει πλήρως το ρυθμό οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, οι πρωταθλητές Αγγλίας, έκαναν γρήγορα το 3-0 με τον Αθπιλικουέτα! Και ύστερα όλα τελείωσαν για την Καραμπάχ. Το 4-0 έγινε από τον νεοαποκτηθέντα Μπακαγιόκο στο 71' που άνοιξε κι αυτός λογαριασμό με τη φανέλα των «μπλε». Πέντε λεπτά αργότερα μπήκε και ο Μπατσουαγί στο πίνακα των σκόρερ γράφοντας το 5-0. Ενώ ο ίδιος διαμόρφωσε και το τελικό σκορ, με κοντινό πλασέ στο 82'.  

Στο έτερο ματς του τρίτου ομίλου, η Ρόμα υποδέχτηκε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο κατάμεστο «Ολίμπικο» σε ένα παιχνίδι πλήρως ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα του αντιπάλου. Από πλευράς φιλοξενούμενων, οι Σαούλ, Κόκε και Γκριεζμάν βρέθηκαν κοντά στο να χριστούν σκόρερ στο πρώτο ημίχρονο. Με τους Τζέκο και Ναϊνγκολάν από πλευράς Ρωμαίων να απειλούν την εστία του Γιαν Όμπλακ. Πολύ ζωντανό και πολύ έντονο το πρώτο ημίχρονο στη Ρώμη.

Ο Βόσνιος διεθνής ποδοσφαιριστής της Ρόμα, Έντιν Τζέκο, έκανε αισθητή την παρουσία του και στο δεύτερο ημίχρονο θορυβώντας τους «ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε, χωρίς να βρήσκει τελικά το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Πολύ κοντά στο 0-1 και η ομάδα της Μαδρίτης με το συνήθη ύποπτο Αντουάν Γκριεζμάν λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ενώ ο Κώστας Μανωλάς σταμάτησε πάνω στη γραμμή προσπάθεια του Κόκε.

Ρόμα - Ατλέτικο 0-0 

Τσέλσι - Καραμπάχ 6-0
5' Πέδρο, 30' Τζαπακόστα, 55' Αθπιλικουέτα, 71' Μπακαγιοκό, 76' και 82' Μπατσουαγί