Μέγα θέμα έχει προκύψει στην Ιταλία, καθώς ο εισαγγελέας της Νάπολης έχει εξετάζει τις τελευταίες ημέρες 150 παιχνίδια, κυρίως από το ιταλικό πρωτάθλημα, τα οποία θεωρούνται «ύποπτα», Μάλιστα, ο αναπληρωτής εισαγγελέας Ροζάριο Καντέλμο, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου, στην οποία ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την εξέλιξη της υπόθεσης και μίλησε για τις... υποψίες που έχουν για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Ανέφερε πως υπάρχει περίεργος στοιχηματισμός σε πολλά από αυτά και ότι υπάρχουν... τρελά κέρδη σε λογαριασμους σε μία συγκεκριμένη χώρα, την οποία όμως δεν κατονόμασε.

Με αφορμή λοιπόν αυτές τις δηλώσεις, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι προχώρησαν το θέμα λίγο... παρακάτω και έψαξαν να βρουν ποια είναι αυτά τα 150 παιχνίδια. Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα «repubblica.it» ανάμεσα σε αυτά υπάρχει εμπλοκή και δύο ελληνικών ομάδων.

Πρόκειται για την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τη Νάπολι για το Ιντερτότο στις 27 Ιουλίου του 2008 που έληξε με νίκη των Ιταλών με 1-0 και για το ματς του Παναθηναϊκού με τη Ντιναμό Τιφλίδας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στις 30 Ιουλίου του 2008, όπου οι «πράσινοι» είχαν νικήσει με 3-0.Tα υπόλοιπα ματς είναι Γκρασχόπερς – Τσερνομόρετς, Μπνέι Γιεχούντα – Ντεπορτίβο, Άστον Βίλα – Οντένσε, Φενέρμπαχτσε – ΜΤΚ.

Μάλιστα, για την υπόθεση με τους 150 αγώνες κυκλοφόρησαν στην Ιταλία και τηλεφωνικές συνομιλίες του Μαουρίτσιο Λόπεζ, ο οποίος συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές. Σε αυτές φέρεται να λέει πως: «Σήμερα υπάρχουν κάποιες αναμετρήσεις που πρέπει να… φορτωθούν. Είναι αυτή της Νάπολι και της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία». Μιλάει για το ματς της Νάπολι με τον Πανιώνιο...