Ο Ολλανδός δημοσιογράφος, Φρικ Γιάνσεν, μίλησε στον Libero 107,4 και αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι του Άγιαξ απογοητεύτηκαν μετά από την κλήρωση με τον ΠΑΟΚ, καθώς περιμέναν για αντίπαλο μια πιο μικρή ομάδα.

Παράλληλα, εξήγησε ότι ενδεχόμενος αποκλεισμός του Αίαντα θα είναι καταστροφικός για την ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Libero 107.4:

Για τα ματς με τον ΠΑΟΚ: 
«Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι και για τον ΠΑΟΚ και για τον Άγιαξ. Ξέρουν στον Άγιαξ ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδος. Θα είναι δύο πολύ δύσκολα ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ».

Για την κλήρωση με τον ΠΑΟΚ: «Υπήρχε μια απογοήτευση μετά την κλήρωση. Πέρσι ο Άγιαξ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και φέτος θέλει να επαναλάβει κάτι ανάλογο. Στον Άγιαξ περίμεναν ότι θα κληρωθούν με μια πιο μικρή ομάδα».

Για το αν θα είναι καταστροφή ενδεχόμενος αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ: «Ναι, θα είναι καταστροφή. Ο Άγιαξ άνοιξε ένα κεφάλαιο στην ιστορία του και θα είναι καταστροφή και για το ολλανδικό ποδόσφαιρο, το να μην έχει καμία ομάδα στους ομίλους του Champions League».

Για τις αποχωρήσεις στο ρόστερ του Άγιαξ: «Ήταν δύο βασικά κλειδιά του Άγιαξ, οι Ντε Λιχτ και Ντε Γιονγκ. Θα χρειαστεί χρόνος να φτάσει στο επίπεδο που ήταν πέρσι. Θα είναι ερωτηματικό ο Άγιαξ που θα παρουσιαστεί σήμερα στην Τούμπα. Θα είναι μια διαφορετική ομάδα από την περσινή».



Για το πλάνο του Άγιαξ και τους οπαδούς: «Ένα σενάριο είναι να παίξει ο Τάντιτς στην κορυφή και ο Νέρες στα αριστερά, αλλά δεν νομίζω να έχει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του ο Άγιαξ. Περιμένουμε περίπου 300 οπαδούς του Άγιαξ στο γήπεδο. Θα περιμέναμε περισσότερους, αλλά ίσως επειδή είναι αργία στην Ολλανδία, να μην θέλησαν να κάνουν το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη».

Για τις προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν ΠΑΟΚ και Άγιαξ: «Θα είναι πιο δυνατός ο ΠΑΟΚ από τις προηγούμενες φορές, αλλά θα είναι πιο δυνατός και ο Άγιαξ. Θα είναι δύο δυνατές αναμετρήσεις».