Γράφει ο Μιχάλης Οικονομόπουλος.

Η νίκη (3-0) επί της Μπόλτον αποτέλεσε την «πρόβα τζενεράλε» για το επικείμενο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς απέναντί της είχε μια ομάδα που θα μπορούσε –τηρουμένων των αναλογιών– να συγκριθεί με τους Ερυθρόλευκους.

Παρόλα αυτά, οι Κανονιέρηδες για ακόμη μία φορά δεν κατάφεραν να πείσουν με την απόδοσή τους (μη σας ξεγελά το τελικό αποτέλεσμα), η οποία κυμάνθηκε ξανά σε μέτρια επίπεδα.

Το στοιχείο που ακόμα αναζητά ο Αρσέν Βενγκέρ είναι η ομαδικότητα για την οποία διακρίνονταν οι ομάδες που είχε χτίσει στο Βόρειο Λονδίνο τα περασμένα χρόνια. Το θετικό αποτέλεσμα με την Μπόλτον προήλθε από τις αγωνιστικές εξάρσεις συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, όπως ο αρχηγός Ρόμπιν φαν Πέρσι, ενώ σε γενικές γραμμές οι αυτοματισμοί δεν λειτουργούν όπως παλιά. Ακόμα και οι φίλαθλοι δείχνουν να χάνουν την υπομονή τους και η απόδειξη ήταν οι αρκετές άδειες εξέδρες στο Εμιρέιτς.

Μπορεί όμως η ομαδικότητα και η αυτοπεποίθηση να επανέλθουν στους Γκάνερς; Αυτήν τη στιγμή τα δεδομένα δεν είναι ευνοϊκά για τον Αρσέν Βενγκέρ. Το ταλέντο του Μικέλ Αρτέτα είναι αδιαπραγμάτευτο, ωστόσο δείχνει έξω από τα νερά του. Ο πολλά υποσχόμενος Ζερβίνιο δείχνει παρορμητικός και ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί, ενώ ο Περ Μέρτεζακερ κάθε άλλο παρά ο αμυντικός ογκόλιθος μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το θετικό βέβαια για τον Βενγκέρ είναι ότι το σύνολο των ποδοσφαιριστών του έχει προοπτικές, οι οποίες όμως θα αποφέρουν καρπούς μόνο όταν γίνουν πραγματική ομάδα.

Πηγή: Εξέδρα