Facebook Pixel Παρί Σεν Ζερμέν: "Παιδική Χαρά" η Παρί - Θα αποκλείσει τη Μπάγερν με... πόκερ και μπέργκερ; - Μείωση 40 εκατ. στον Μέσι
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-19 19:10:00

"Παιδική Χαρά" η Παρί - Θα αποκλείσει Μπάγερν με... πόκερ και μπέργκερ; - Μείωση 40 εκατ. στον Μέσι

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
"Παιδική Χαρά" η Παρί - Θα αποκλείσει Μπάγερν με... πόκερ και μπέργκερ; - Μείωση 40 εκατ. στον Μέσι

 Ο Νειμάρ ξενυχτάει παίζοντας πόκερ ή καταβροχθίζοντας τ’ αγαπημένα του χάμπουργκερς. Τελευταία, ο Μέσι χάνει όλο και συχνότερα προπονήσεις με τη δικαιολογία του πονόκοιλου. Ο Σέρχιο Ράμος λίγο έλειψε ν’ «αποκεφαλίσει» έναν φωτορεπόρτερ. (Το’ χε ξανακάνει, με τη Ρεάλ…). Ο Ντονναρούμμα έγινε ξαφνικά τερματοφύλακας της γκάφας. Ενώ ο Κριστόφ Γκαλτιέ απλά περιμένει ν’ αντικατασταθεί από κάποιον Ζιντάν ή Μουρίνιο, εκτός κι αν φύγει μόνος του, κυριολεκτικά νύχτα, όπως εξάλλου και συνηθίζει. Κι εκείνος το’ χε ξανά κάνει: το ’21 στη Λιλ, μάλιστα λίγες ώρες αφού της είχε χαρίσει το 4ο της πρωτάθλημα και πρώτο σε δέκα χρόνια. Το επανέλαβε, μετά και στη Νις.

 Εν ολίγοις, στο Παρίσι έχουν χάσει τη μπάλα, τ’ αυγά και τα πασχάλια. Κάθε έλεγχο ή μέτρο, κάθε ίχνος στοιχειώδους πειθαρχίας. Η ομάδα μοιάζει με ξέφρενο αμπέλι, όπου ο καθένας κάνει ό,τι ακριβώς θέλει, χωρίς να υπολογίσει ή να ενδιαφερθεί για τις όποιες συνέπειες. Κι επειδή πρόκειται για μία από τις πλουσιότερες του πλανήτη, ο Καταριανός Εμίρης, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, που πέρα από τον κορυφαίο τενίστα της χώρας του, έχει και πτυχίο στα ναυτιλιακά, στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά καλό θα ήταν, αντί να την ενισχύσει με αστέρια του, πρόσφατου παρελθόντος να την ξανά χτίσει από την αρχή ξεκινώντας από την αλλαγή ποδοσφαιριστών και μετά βρίσκοντας έναν προπονητή που θα έχει και τον τριπλό ρόλο ενός πυροσβέστη, αλλά και νηπιαγωγού μαζί.

 Ο μόνος σοβαρός, και ώριμος, κι ας είναι μόλις 24 ετών φαίνεται να είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ αν και θα’ σκαγε εάν δεν πετούσε κι εκείνος την μπηχτή του. «Εάν θέλουμε να τους κερδίσουμε στο Μόναχο, θα πρέπει να προπονούμαστε εντατικά, να κοιμόμαστε καλά και να θρεφόμαστε σωστά. Η Μπάγερν δεν αποτελείται από εξωγήινους. Μπορούμε και πρέπει να την αποκλείσουμε», άστραψε και βρόντηξε ο Εμπαπέ μετά την πρόσφατη ψυχρολουσία στο «Παρκ ντε Πρενς» από τους Βαυαρούς, εναντίον των οποίων σκόραρε δύο φορές, αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι προσπάθειές του ακυρώθηκαν λόγω οφσάιντ.

 

 Τα βέλη του Κιλιάν εκτοξεύτηκαν, ξεκάθαρα τόσο προς το πάθος και τις διατροφικές συνήθειες του Νεϊμάρ, όσο και στον ανόρεκτο Μέσι που δεν είναι πλέον βέβαιος ότι θα παραμείνει κι άλλη σεζόν στο Παρίσι, ειδικά μετά την πρόταση για μείωση 40εκ. ευρώ που έλαβε ο μπαμπάς Χόρχε, που είναι και μάνατζέρ του. Όνειρο του παγκόσμιου πρωταθλητή Αργεντινού είναι να κλείσει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα, με την προϋπόθεση όμως να τον πληρώνουν κι όχι τσάμπα, όπως αντίθετα του είχαν ζητήσει πριν ετοιμάσει τις βαλίτσες του για τη Γαλλία.

 Την Ισπανία δεν την έχει βγάλει από το μυαλό του, ούτε κι ο Εμπαπέ που πέρυσι είχε απορρίψει πρόταση 1δις της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ κατά τα φαινόμενα ο μόνος που θα παραμείνει με βεβαιότητα, όχι τόσο γιατί το αξίζει, αλλά γιατί δεν το θέλει κανείς είναι ο Νειμάρ. Ο «ποκεράκιας» και «χαμπουργκεράκιας» Βραζιλιάνος, τον οποίο πάντως, ο Γκαλτιέ εμμέσως, πλην, σαφώς έσπευσε να υπερασπιστεί υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να διαφωνώ, από την άλλη όμως ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής, στο ρεπό του έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει».

 Στο στόχαστρο των φιλάθλων, αλλά και του γαλλικού Τύπου κατέληξε αναπόφευκτα κι ο Τζίτζι Ντονναρούμμα, εν προκειμένω δικαίως γιατί στο όχι και τόσο ακαταμάχητο σουτ του Κομάν, με τη Μπάγερν έφερε καθαρή ευθύνη. Το θέμα είναι ότι τον διεθνή Ιταλό τερματοφύλακα κατηγορούν από την αρχή για τον σκληρό ανταγωνισμό του με τον Νάβας, τον οποίο και τελικά η Παρί υποχρεώθηκε να «παρκάρει» δανεικό στη Νόττινγκαμ Φόρεστ. Όσο για την συχνή, πυκνή αστάθειά του χωρίς ωστόσο ν’ αναφερθεί κανείς στην προτελευταία γραμμή υπεράσπισης ενός τερματοφύλακα. Δηλαδή την αμυντική, που με τους Σέρχιο Ράμος, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπέμπε, Μέντες ή Μπερνάτ, τουλάχιστον φέτος δεν μπορεί να εγγυηθεί καμία απολύτως σταθερότητα. Όπως κι η μεσαία γραμμή, με τον αγνώριστο Βερράττι.

 Εάν η Παρί θέλει να σώσει τη σεζόν, που για εκείνη ενδέχεται να τελειώσει στις 8 Μαρτίου, στη ρεβάνς των 16 του Champions League με τη Μπάγερν Μονάχου, κάτι θα πρέπει ν’ αλλάξει και σύντομα. Και λογικά θ’ αλλάξει γιατί ο Εμίρης είναι 12 χρόνια που ξοδεύει το ένα δις μετά το άλλο για να την οδηγήσει σε μία κορυφή που πριν τρία χρόνια άγγιξε, αλλά το τρόπαιο του Covid και του φόβου, του κεκλεισμένων των θηρών, χωρίς όρεξη, ενθουσιασμό ή κίνητρα κατέληξε για μία ακόμη φορά στα χέρια της Μπάγερν. Κι αυτό, από μόνο του θα’ πρεπε να φτάνει για να την αποκλείσουν πάση θυσία και με τον οποιονδήποτε τρόπο. Εάν χρειαστεί, που λέει ο λόγος ακόμη και με πόκερ ή χάμπουργκερς…    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λύτρωση για Παρί με φαουλάρα Μέσι - Απίθανη ανατροπή με γκολ στο 87' και στο 93'! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags