Την άποψη, ότι η Σίτι σήκωσε κεφάλι στον αέρα με την προσθήκη του Χάαλαντ, υποστήριξε ο Κύπριος σπορκάστερ, Χάρης Μιλτιάδους, ο οποίος έκανε ανάλυση για τον τελικό του Champions League με την Ίντερ, κατονόμασε την ιδανική τριάδα που μπορεί να κατεβάσει η ιταλική ομάδα και αποκάλυψε το εναλλακτικό σχέδιο του Γουαρδιόλα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάλυσή του:

Το κοινό της Ίντερ με την Τσέλσι του 2021 που κατάφερε να νικήσει στον τελικό να νικήσει τη Μάντσεστερ Σίτι είναι, ότι αγωνίζεται με τριάδα στόπερ και πεντάδα στην άμυνα, γεγονός που δυσκόλεψε πολύ τον Γουαρδιόλα τότε. Επίσης αναγκάστηκε το 2021 στον τελικό με την Τσέλσι, να αποσύρει τον Μπερνάρντο Σίλβα γιατί η ομάδα αμυντικά στα χαφ έμπαζε.

Έβαλε τον Φερναντίνιο. Εστερήθηκε το Ντεμπρούινε, ο οποίος ετραυματίστη και τον άλλαξε. Για μένα αυτός είναι ο παίκτης της Σίτι στον τελικό. Εάν πάει καλά ο Ντεμπρούινε, πολύ πιθανόν η Σίτι, να κατακτήσει το τρόπαιο και να κάνει το τρεμπλ.

Γιατί σηκώνει απλά κεφάλι ψηλά και βλέπει τον Χάαλαντ και σκοράρει! Ο Χάαλαντ είναι απλή υπόθεση; Για μένα σίγουρα όχι, γιατί ο προηγούμενος επιθετικός του Γουαρδιόλα είναι ο Ζεσούς. Ούτε στη Μπαρτσελόνα είχε καταφέρει να βρει κλασσικό επιθετικό. Θυμίζω την περίπτωση Ιμπραήμοβιτς που ήρθε μία χρονιά και έφυγε. Τώρα αποσύρεται.

Δεν αποσύρεται ο Ιμπραήμοβιτς από το ποδόσφαιρο, αλλά το ποδόσφαιρο από τον Ιμπραήμοβιτς.

Να πω επίσης, ότι ο Καντέ είχε φάει το γήπεδο το 2021.

Η Ίντερ έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να τρέξουν σε σχέση με τη Ρεάλ. Έχει ράνερς για να κερδίσουν μπάλες, για να μπορέσουν να ωθήσουν τους παίκτες της Σίτι, να τρέξουν στα sidelines. Όπως είναι ο Μπαρέλα, ο Τσαλχάνογλου, ο Μπρόζοβιτς. Για μένα αυτή τούτη είναι η ιδανική τριάδα, για να ξεκινήσει στον τελικό. Ο Μαχιταριάν επίσης, αλλά για μένα είναι τέταρτη επιλογή.

Ένα μπακ απ για τη Σίτι, αν δεν πετύχει το βασικό πλάνο του Γουαρδιόλα, είναι ο Μάρες από τον πάγκο. Για μένα έχει ατομικό ρεπερτόριο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν εξαρτάται από τους γύρω του. Μπορεί να μπει μέσα και να σου κάνει τη διαφορά, με μία ωραία κλειστήν ντρίπλα, να φέρει τη μπάλα στο αριστερό και βάλει ένα πολύ ωραίο γκολ.

Επίσης η διαφορά της Σίτι που τη βρίσκω και τώρα είναι ότι θα έχει τον Στόουν στα χαφ. Είναι πολλά σημαντικό να έχεις έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να κόψει. Το λέω, γιατί το 2021 δεν είχε. Ήταν τραυματίας τότε.  Ήταν κάτι που καθόρισε πολλά πράγματα.

Γι’αυτό και ο Γουαρδιόλα έκανε αλλαγής το 60’ και έβαλε τον Φερναντίνιο. Έτυχε Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα και Ρούντιγκερ να κάνουν το τέλειο παιχνίδι

Η Σίτι είναι ίσως η τελειότερη ομάδα με ίσως τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο. Είναι φυσιολογικό όμως έτσι να χάσεις το Champions League.

Φέτος θα είναι έκπληξη αν το πάρει η Ίντερ. Αλλά ο Λουκάκου, για παράδειγμα, αν παίξει δίπλα στον Λαουτάρο Μαρτίνες, στην κόντρα επίθεση, είναι επικίνδυνος, όπως και ο Τζέκο που είναι ένας ποδοσφαιριστής πανέξυπνος που ξέρει πως να τραβήξει ποδοσφαιριστές επάνω του, ξέρει να πιέσει ψηλά τα στόπερ. Το γεγονός ότι είναι 37 χρονών είναι πιο δύσκολο για τον ίδιο να έχει τις φυσικές δυνάμεις για έναν μεγάλο τελικό, όπου πρέπει να τα κάνεις όλα σωστά.

Πολλοί συγκρίνουν τον Μόντριτς με τα χαφ της Ίντερ. Αλλά θέλει διαχείριση στα 37…

Δείτε την παρέμβασή του: