Facebook Pixel Το ματ της «βασίλισσας», στη… βασίλισσα
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-18 14:26:00

Το ματ της "βασίλισσας", στη… βασίλισσα - "Πανηγυρίζουν" Ιταλοί, Γερμανοί!

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Το ματ της "βασίλισσας", στη… βασίλισσα - "Πανηγυρίζουν" Ιταλοί, Γερμανοί!

Ιταλία και Γερμανία, όλο και πιο κοντά στην extra, 5η θέση του επόμενου «Super Champions League», με την οποία επιβραβεύονται οι δύο πρώτες χώρες του ranking Uefa. Χωρίς αγγλική εκπρόσωπο, ο τελικός του Ουέμπλεϊ. 

Ο αποκλεισμός της περυσινής κατόχου, Μάντσεστερ Σίτι, από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πέναλτι, αλλά και της Άρσεναλ, από τη Μπάγερν Μονάχου διευκόλυνε ακόμη περισσότερο το όνειρο Ιταλών και Γερμανών να έχουν και 5η ομάδα στην ολοκαίνουργια διοργάνωση που από το ’24-’25 αλλάζει, ριζικά format.

Ήταν δύο σφαλιάρες, δυνατές για το γόητρο των Άγγλων, αφενός γιατί στον τελικό της 1ης Ιουνίου, στον εμβληματικό «Ναό του ποδόσφαιρου» είχαν τη βεβαιότητα πως θα βρίσκονταν, τόσο η ομάδα του Γκουαρντιόλα, όσο του Αρτέτα. Αφετέρου γιατί, ήταν η πρώτη φορά, ύστερα από τέσσερα χρόνια, και τα τότε ημιτελικά Παρί Σεν Ζερμέν- Λειψία και Μπάγερν Μονάχου- Λιόν, που οι «δάσκαλοι του football» δεν κατάφεραν να στείλουν κανέναν εκπρόσωπο στην τελευταία 4άδα του Champions League. Ωστόσο…

Ωστόσο, θεωρητικά, γιατί αυτή τη στιγμή έχουν μόνο το 45% των πιθανοτήτων, η Αγγλία παραμένει στο κυνήγι του 5ου slot για το Super Champions League, αρκεί η Λίβερπουλ, ν’ ανατρέψει το 0-3 και ν’ αποκλείσει την Αταλάντα από τα προημιτελικά του Europa League. Το ίδιο και η Ουέστ Χαμ, ύστερα από το 0-2 με τη Λεβερκούζεν. Ενώ προβάδισμα πρόκρισης στους 4 του Conference έχει μόνο η Άστον Βίλλα που είχε νικήσει 2-1 τη Λιλ.

Εάν όμως η Αταλάντα, αποκλείσει τη Λίβερπουλ, η Φιορεντίνα τη Βικτόρια Πλζεν και με ήδη σίγουρη μία από τις Μίλαν ή Ρόμα στα ημιτελικά του Europa League, τότε η Ιταλία θα έχει εξασφαλίσει ήδη από απόψε την 5η θέση. Ανεξάρτητα από το εάν, μία από τις Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ ή Λεβερκούζεν κατακτήσουν Champions ή Europa League.

Στο γενικό ranking της Uefa, αυτή τη στιγμή οι Ιταλοί προηγούνται με συντελεστή, 18. 856, ακολουθεί η Γερμανία με 17, 642, ενώ η Αγγλία βρίσκεται στην 3η θέση με 16, 875. Με πρόκριση των Αταλάντα, Φιορεντίνα, Μίλαν ή Ρόμα θα φτάσει τους 19, 384. Με αποκλεισμό μιας εκ των δύο, όμως θα πρέπει απλά να ευχηθεί, ότι ο τελικός της 1ης Ιουνίου, στο Ουέμπλεϊ θα είναι ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν.  

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags