Τον αποκλεισμό από τα play off τού Champions League γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, από τη Μάλμε, αφου η σουηδική ομάδα από το ματς στην έδρα της είχε φανεί πόσο επικίνδυνο, αθλητικο και αποδοτικό σύνολο είναι.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να βαλουν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά στο τέλος είδαν τους αντιπάλους να πανηγυρίζουν τη νίκη-πρόκριση και να μένουν με το απωθημένο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Αντώνη Τσακαλέα, ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, προκειμένου να σχολιάσει το παιχνίδι αλλά και την επόμενη μέρα στον Δικέφαλο, καθώς έχει εξαιρετική σημασία να δούμε πώς θα αντιδράσεις ο σύλλογος μετά τον αποκλεισμό.

"Κορυφή του παγόβουνου η φάση στο τέλος - Δύσκολη λέξη το "προχωράμε" - Αυτό πρέπει να κάνει τώρα ο Λουτσέσκου"

"Η στιγμή της τελευταίας φάσης τής κανονικής διάρκειας του αγώνα είναι η κορυφή ενός παγόβουνου. Πολλοί βλέπουν μόνο αυτό αλλά υπάρχουν πάρα πολλά που έφεραν αυτό το ματς μέχρι εδώ - Όπως κάθε φορά που ένας κρίνεται σε μια φάση. Είναι από τις περιπτώσεις που μπορείς να γράψεις 10.000 λεξεις για κάτι, αλλά μπορείς (όπως εγώ με δύο-τρεις φίλους το πρωί) να κοιταχτείς με τον άλλον και να μην πεις τίποτα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπληρωσε:

"Δύσκολη λέξη δεν είναι η λέξη πίκρα ή η απογοήτευση, αλλά η λέξη προχωράμε. Αυτό είναι το στοιχείο που πρέπει να κανει ο ΠΑΟΚ και είναι δύσκολο. Γιατί μέχρι τώρα ο Λουτσέσκου μίλησε πολλες φορές για την προσπάθειά του στο ξεκίνημα της προετοιμασίας να βγάλει από το μυαλό των παικτών τη μεγάλη χαρά της κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τώρα πρέπει ξανά να βγάλει κάτι από το μυαλό τους, που είναι το ρημάδι γκολ-μπιλιάρδο στο 96ο λεπτό".

Τι έχει φέρει στην ομάδα ο αποκλεισμός;

"Ο ΠΑΟΚ είναι ένα γκρουπ που έχει περάσει μεγάλες χαρές αλλά και μεγάλες πίκρες. Οι περισσότεροι στα αποδυτήρια δεν είναι "χθεσινοί" ούτε ως χαρακτήρες αλλά ουτε και ως παίκτες του ΠΑΟΚ".

"Δεν έκανε ο,τι μπορούσε ο ΠΑΟΚ για την πρόκριση - Λείπει ο χαφ - Αυτά καίνε τον ΠΑΟΚ"

Συνεχίζει να είναι άπιαστο όνειρο το Τσάμπιονς Λιγκ.

"Το όλο θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι να μην φτάσει να γίνει ψύχωση αυτό. Ναι, είναι μεγάλο απωθημένο, το αντιλαμβάνονται όλοι αλλά είναι και μεγάλη κουβέντα και η αίσθηση που υπάρχει ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε ό,τι μπορούσε για να το καταφέρει. Η κουβέντα πηγαίνει σε επίπεδο μεταγραφικής ενίσχυσης και γενικότερα προετοιμασίας ενός ολόκληρου οργανισμού".

Στα δύο ματς με τη Μάλμε φάνηκε να λείπει πολύ ο Μεϊτέ;

"Το σίγουρο είναι ότι έλειπε ένας χαφ από τον ΠΑΟΚ, όχι αν έλειπε ο ίδιος ο Μεϊτέ ή ο αντι-Μεϊτέ. Κι αυτό τρώει τον ΠΑΟΚτσή πολύ περισσότερο από το γκολ-μπιλιάρδο που είπαμε νωρίτερα".

Πώς θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ;

"Η επόμενη μέρα είναι η διαχείριση των μεταγραφικών θεμάτων - Μέχρι τώρα είχαμε τη θεωρητικη συζήτηση για το κατά πόσο το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα επηρεάσει και τον ΠΑΟΚ, πώς θα κινηθεί σε μεταγραφές είτε ακόμα και των παικτών που έχει προσεγγίσει. Τώρα μένει να το δούμε στην πράξη. Υπάρχει το κεφάλαιο Κουλιεράκης και το μεγάλο ενδιαφέρον της Άιντραχτ και της Βόλφσμπουργκ. Παράλληλα καίει τον ΠΑΟΚ το θέμα της απόκτησης χαφ, κεντρικού αμυντικού και ο,τι άλλο προκύψει".