Οι Αυστριακοί με μια κλασική φάση σε όλο το ματς έβαλαν ένα γκολ και απέφυγαν από καθαρή σύμπτωση πολλά περισσότερα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που μπήκαν αλλαγή οι έμπειροι Σαλπιγγίδης, Λόρενς και Φωτάκης η Ραπίντ ήταν χειρότερη και από μικρομεσαία ομάδα του υποβαθμισμένου ελληνικού πρωταθλήματος.  

Εάν δεν ήταν άτυχος ο Κλάους που έχασε τα άχαστα πριν βάλει ένα πολύ όμορφο σε εκτέλεση γκολ, εάν δεν «έχανε» ο ΠΑΟΚ ένα ημίχρονο με πειραματισμούς τύπου Γιάννου και Κάτσε και εάν δεν έχανε τον Λαζάρ με εντελώς αχρείαστη κόκκινη την ώρα που είχε πάρει φόρα, τότε το πιθανότερο είναι πώς η ρεβάνς θα έχανε το ενδιαφέρον της, λόγω του τελικού σκορ του αγώνα της Τούμπας.

Επιθετική οντότητα από Σαλπιγγίδη και Λόρενς

Επιθετικά έδωσαν άλλη οντότητα οι αλλαγές του πολύπειρου και αποφασιστικού Σαλπιγγίδη και του τσαμπουκά Λόρενς. Ο Ιρλανδός έδειξε ότι διαθέτει ηγετική φυσιογνωμία. Είναι ενδεικτικό πως από τα πόδια του διεθνή Έλληνα επιθετικού βγήκε η σέντρα στο δοκάρι του Κλάους, που σκόραρε μετά από σέντρα του Λόρενς, στην πρώτη επαφή του Ιρλανδού με την μπάλα!

Παρεμπτιπτόντως, ο Αθανασιάδης απέδειξε για άλλη μια φορά το πολυσύνθετο ταλέντο του, που είναι εμπλουτισμένο με την ατόφια αίσθηση του σκόρερ. Άξια αναφοράς ήταν εκ νέου και η απόδοση του Λίνο. Ο Βραζιλιάνος, παρότι πέρασαν τα χρόνια του, δίνει ακόμα ποιότητα στην αριστερή πλευρά με τις πλαγιοκοπήσεις του.

Δυο μπακ Βραζιλιάνους έχει μόνο η Εθνική Βραζιλίας…

Αμυντικά διαπιστώθηκαν και πάλι σοβαρές αδυναμίες και στα άκρα, αλλά και στο κέντρο. Καταρχάς, το σχήμα με μπακ τον Ετό και τον Λίνο εμπεριέχει μόνιμα κινδύνους για τα μετόπισθεν. Διότι μόνο δυο ομάδες στον κόσμο έχουν δυο ακραία μπακ Βραζιλιάνους. Η Εθνική Βραζιλίας και ο ΠΑΟΚ…

Το γκολ ξεκίνησε από την προβληματική δεξιά πλευρά του Ετό και του Γεωργιάδη και «ολοκληρώθηκε» από τον Κατσικά που εκτέθηκε από τον Άλαρ. Ο νεαρός στόπερ, πάντως, με το ωραιότατο και σημαντικότατο γκολ που πέτυχε «ξεχρέωσε» το λάθος του. Η διαπίστωση, όμως, παραμένει και είναι δεδομένη: ο ΠΑΟΚ χρειάζεται στόπερ περιοπής και περιμένει ότι αυτός θα είναι ο ανέτοιμος ακόμα νεοαποκτηθείς Βιβιάν.

ΕΛ.ΑΣ τι θα γίνει φίλε μου με μας…

Και πάμε στο εξωαγωνιστικό κομμάτι που έκλεψε την παράσταση και θύμισε το γνωστό τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «ΕΛ.ΑΣ τι θα γίνει φίλε μου με μας». Το ζήσαμε κι αυτό… Οι «πολιτισμένοι» οπαδοί της Αυστριακής ομάδας άρχισαν να πετάνε μαζικά πριν από το ματς και εντελώς απρόκλητα φωτοβολίδες στην συνήθως ήσυχη Θύρα 7 που κάθονταν φίλοι του ΠΑΟΚ, πιθανότατα μάλιστα με πιστόλι. Κινδύνευσε κυριολεκτικά κόσμος να καεί.

Η αστυνομία τους παρακολουθούσε με μια απίστευτη απάθεια θεατή που θα εκνεύριζε και τον… Δαλάη Λάμα και έφτανε στα όρια της δουλικότητας, που είναι και της μόδας εδώ και καιρό στην Ελλάδα, όταν έχουμε να κάνουμε με δυτικοευρωπαίους.

Πέταξαν πάνω από 10 φωτοβολίδες συνεχόμενα οι οπαδοί της Ραπίντ. Εντούτοις, οι αστυνομικοί τους κοιτούσαν αμήχανα, μέχρι που μπήκαν μέσα στο γήπεδο ανεγκέφαλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ απ’ όλες τις θύρες, συνεχίζοντας την ανοησία των Αυστριακών.

Εάν το έκαναν Έλληνες στην Αυστρία…

Εάν το έκαναν αυτό, να πετάξουν σωρηδόν δηλαδή φωτοβολίδες, Έλληνες οπαδοί στην Αυστρία, ή σε οποιαδήποτε άλλη δυτικοευρωπαϊκή χώρα, θα τους «σάπιζε» η τοπική αστυνομία στο ξύλο, θα εκκενώνονταν η κερκίδα τους και αντί για το ματς θα έβλεπαν όλο το βράδυ τα κάγκελα της φυλακής ως απολίτιστοι βαλκάνιοι.

Η πρωτοφανής, ίσως για ευρωπαϊκή χώρα, αναποτελεσματικότητα της ελληνικής αστυνομίας νευρίασε ακόμα και τους πρωταίτιους των επεισοδίων Αυστριακούς, οι οποίοι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ραπίντ έγραψαν ότι «μετά από αρκετή ώρα, η αστυνομία κατάφερε επιτέλους να δώσει ένα τέλος στα επεισόδια».

Υπεροχή αγωνιστικής ποιότητας

Συμπερασματικά, και επιστρέφοντας σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, στην σύγκριση της ποιότητας των δυο ομάδων καταγράφεται με σαφήνεια ελληνική υπεροχή. Και επαναλαμβάνω, κλείνοντας, ότι μόνο εάν η ομάδα του Γιώργου Δώνη πάσχει από… αυτοκτονικές τάσεις μπορεί να αποκλειστεί από τους ομίλους.

Πηγή: contra.gr