Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

"Σκηνές που κανένας οπαδός του ποδοσφαίρου, κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θέλει να βιώσει, εκτυλίχθηκαν χθες στη διάρκεια του ευρωπαϊκού αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Ραπίντ εντός και εκτός του διαβόητου σταδίου της Τούμπας.

Ο σύλλογος της Ραπίντ θέλει να πάρει θέση πάνω στα γεγονότα. Πρώτα απ' όλα, θέλουμε να σημειώσουμε ότι η συνεργασία μας με τους ανθρώπους τους συλλόγου που μας φιλοξένησε είναι πολύ καλή και βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Συμπεραίνουμε πως δοκίμασαν ό,τι περνούσε από τις δικές τους δυνάμεις για να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή ενός ήρεμου αγώνα και επίσης την προστασία των θεατών που είχαν ταξιδέψει από τη Βιέννη.

Ατυχώς κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε τελικά και οφείλεται σίγουρα και στο γεγονός ότι ορισμένοι από τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας υποδέχθηκαν τους οπαδούς της Ραπίντ (και σε ορισμένες περιπτώσεις στελέχη και παίκτες της ομάδας) με σχεδόν αφάνταστο μίσος.

Αργά το απόγευμα στο κέντρο της πόλης έγινε επίθεση σε βανάκι βαμμένο με πράσινο και άσπρο χρώμα (αλλά ευτυχώς ολοκληρώθηκε ελαφρά , με ένα μόνο Αυστριακό να διακομίζεται στο νοσοκομείο με χαρακιές). Η κατάσταση κλιμακώθηκε μετά την άφιξη στο γήπεδο της Τούμπας των 14 πούλμαν χωρίς κάλυψη.

Αμέσως μετά την άφιξη των οπαδών μας, κι ενώ ένα μεγάλο βαν της αστυνομίας είχε τοποθετηθεί ως "φύλακας" στην είσοδο, έγινε επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Έπεσαν τούβλα, πυροτεχνήματα, ακόμη και δύο βόμβες μολότοφ που έσκασαν λίγα μέτρα ποιο μακριά από το λεωφορείο και δημιούργησαν ένα πραγματικό κρατήρα στο οδόστρωμα. Επιπλέον, έγινε επίθεση με πέτρες στα πούλμαν και η μικρή δύναμη αστυνομικών έκανε χρήση δακρυγόνων.

Η Ραπίντ καταδικάζει αυτά τα γεγονότα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και μόνο λόγω μεγάλης δόσης τύχης δεν δημιουργήθηκαν χειρότερες καταστάσεις, καθώς με τη χρήση των βομβών μολότοφ, κινδύνευε η ζωή των ανθρώπων που ήταν εκεί.

Όμως, όλα τα παραπάνω δεν νομιμοποιούν τη χρήση των στυλό-πυραύλων, με τα οποία δυστυχώς εκτοξεύονταν κροτίδες, λίγη ώρα αργότερα απ΄την κερκίδα των οπαδών της Ραπίντ προς την πλευρά των οπαδών των γηπεδούχων. Ένα πολύ μικρό κομμάτι από τους 800 επισκέπτες που είχαν ταξιδέψει από την Αυστρία ενήργησε εντελώς ανεύθυνα.

Η Ραπίντ απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρήση αυτών των απαγορευμένων πυροτεχνημάτων, όπως το κάνει και το 99% των οπαδών μας. Δεν είναι μακριά η μέρα που από την κερκίδα των φιλοξενουμένων στο στάδιο Χάναπι τέτοια επικίνδυνα αντικείμενα εκτοξεύθηκαν προς την παιδική κερκίδα.

Είναι ξεκάθαρο πώς όλοι όσοι-αποδειχθεί πώς-εκτόξευσαν αυτές τις κροτίδες πρέπει να υποστούν όλες τις νόμιμες συνέπειες. Μαζί και μία μεγάλης χρονικής διάρκειας απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο της Ραπίντ, γι' αυτό και περιμένουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες από τις ελληνικές Αρχές.

Η χρήση των κροτίδων είναι δυνατό να έχει γίνει από μία μικρή ομάδα πέντε ατόμων για τους οποίους η Ραπίντ έχει ήδη πάρει στοιχεία στα χέρια της.

Οι συνέπειες από τα χθεσινά γεγονότα και για τις δύο ομάδες και ειδικά για τη Ραπίντ, είναι ακόμη ανοιχτές. Η Ραπίντ ελπίζει να τιμωρηθεί μόνο με χρηματικό πρόστιμο και είναι κρίμα που αυτό θα προέρχεται από μία μικρή μερίδα ανθρώπων που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη.

Η Ραπίντ από την Παρασκευή περιμένει να καταθέσει την άποψή της για τα γεγονότα στην UEFA, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό πότε ακριβώς θα της ζητηθεί αυτό.

Παρά τα χθεσινά γεγονότα η Ραπίντ περιμένει από όλους τους οπαδούς να συμπεριφέρονται με αθλητικό και κόσμιο τρόπο και να μη χρησιμοποιούν οποιαδήποτε πυροτεχνήματα.  Ειδικά, τα "στυλό" και τις κροτίδες, επειδή πέρα από την τιμωρία που μπορεί να επιφέρουν από την UEFA, απειλούνται σοβαρά και οι οπαδοί και αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό.

Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η Ραπίντ έχει ενημερώσει την UEFA γι' αυτά τα απίστευτα γεγονότα πριν από τη σύσκεψη και θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να ευχαριστήσει όλους εκείνους τους οπαδούς της, που παρά τις δυσμενείς συνθήκες συμπαραστάθηκαν στην ομάδα τους χθες".