Με το... τελείωμα του Κατσουράνη να στέλνει το μήνυμα στους «πράσινους» από την διοίκηση, ο Παναθηναϊκός ήθελε κόντρα στην Τότεναμ να δείξει ένα καλό πρόσωπο και να προσπαθήσει να μη κάνει δεύτερη ήττα στον όμιλο του Europa League. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τελικά έβαλε τον Βύντρα ως αριστερό μπακ και δεξιά τον Γιούρκα, καθώς ο Σπυρόπουλος ήταν τραυματισμένος με τον Χουχούμη να διεκδικεί από την αρχή της εβδομάδας τη θέση, με τον Πορτογάλο να επιλέγει μία πιο σίγουρη λύση

Οι Άγγλοι πάντως ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι και ζήτησαν πέναλτι στο 2΄ όταν μετά από κόρνερ και μία... αναμπουμπούλα στην περιοχή του Τριφυλλιού η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πίντο με τον διαιτητή να μη δείχνει την λευκή βούλα.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην έχει ιδιαίτερο πρόβλημα για να κρατήσει τους «πετινούς», αλλά επιθετικά οι «πράσινοι» και πάλι δεν είχαν λύσεις καθώς δεν υπήρχε ούτε πίεση, ούτε και κίνηση στον κενό χώρο.

Χωρίς ρυθμό, αλλά δέχθηκε το γκολ

Ο χρόνος κύλαγε χωρίς η ομάδα του Φερέιρα να έχει σημαντικά προβλήματα από τις κόντρες των Άγγλών, όμως στο 35΄ ήρθε το γκολ για την ομάδα του Βίλας Μπόας. Ο Ντάουσον, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, πήδηξε ψηλότερα απ΄ όλους στην καρδιά της άμυνας του Τριφυλλιού και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη κάνοντας το 0-1.

Μετά το γκολ δεν είδαμε κάτι διαφορετικό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου όσον αφορά την εικόνα των δύο ομάδων, με εξαίρεση την πρώτη καλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 42΄ όταν ο Γιούρκας έβγαλε μία ωραία σέντρα στην περιοχή του Γιορίς, με τον Τοτσέ να βρίσκει λίγο την μπάλα στην έξοδο του Γιορίς αλλά ο Γάλλος τερματοφύλας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Ανέβηκε με Σισοκό και ήρθε το γκολ

Ο Φερέιρα πέρασε στην επανάληψη τον Σισοκό στη θέση του Μαρίνου και ο Παναθηναϊκός άρχισε να πιέζει ψηλά την Τότεναμ και έβγαλε διάθεση να κυνηγήσει το γκολ, αλλάζοντας προς το καλύτερο την εικόνα του με το αρνητικό να είναι πως για ακόμα ένα ματς χάθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Η διάθεση υπήρχε από τον Παναθηναϊκό, αλλά έλειπε η τελική προσπάθεια καθώς καλή η κατοχή αλλά για να έρθει το γκολ πρέπει να υπάρξουν και φάσεις... Η κατοχή υπήρχε και η πίεση τελικά απέφερε καρπούς στο 77΄! Ο Γιούρκας που έκανε ένα τρομερό ματς, έβγαλε την κάθετη στον Τοτσέ που τρύπησε την άμυνα των Άγγλων και με προβολή ο Ισπανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς για το 1-1 βάζοντας τον Παναθηναϊκό ξανά στο παιχνίδι.

Με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πως είναι ζωντανός πήγε στο τέλος να πάρει και το ματς αλλά δεν ήταν τυχερός στις... κόντρες και έτσι η Τότεναμ σώθηκε! Πλέον οι «πράσινοι» με το 1-1 είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης και όλα θα κριθούν στα δύο ματς με την Λάτσιο.

Οι συνθέσεις: 

Παναθηναϊκός:
Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο, Βύντρα, Βιτόλο, Ζέκα, Μαρίνος (46' Κουίνσι), Χριστοδουλόπουλος (85' Μαυρίας), Κουίνσι (93' Χουχούμης), Τοτσέ

Τότεναμ: Γιορίς, Ντέμπσει (66' Σίγκουρντσον), Βερτονγκεν, Χουντλεστον (81' Σάντρο), Λένον (77' Τάουνσεντ), Μπέιλ, Ντεφόε, Ντεμπελέ, Ντάουσον, Γουόκερ, Κόλκερ

 


Παναθηναϊκός 1-1 Τότεναμ G από ourmatch