Γράφει ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Όπου φτωχός και η μοίρα του λέει η λαϊκή ρήση. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού αυτό μεταφράζεται ότι ομάδα που δεν έχει χρήματα, είναι υποχρεωμένη να βαδίσει σε δύσκολα μονοπάτια.

Η αγωνιστική πτώση οφείλεται στο έλλειμμα των 27 εκ. ευρώ που αναγκάζει τη διοίκηση να στραφεί σε παίκτες από τις ακαδημίες για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας αλλά δυστυχώς για το τριφύλλι το κόστος είναι μεγάλο σε αγωνιστικό επίπεδο και μάλιστα από νωρίς.

Μετά την απώλεια του τίτλου από τον Σεπτέμβριο, έρχεται και ο αποκλεισμός ουσιαστικά από την Ευρώπη από τον Νοέμβριο και η ομάδα μένει χωρίς κίνητρα από νωρίς.

Μαθηματικά υπάρχουν ακόμη ελπίδες για το Europa League αλλά αυτός ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει ικανός να κερδίσει ούτε τη Μάριμπορ στις 22 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ.

Τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην ομάδα δεν έχουν το στήριγμα των έμπειρων και αυτό φάνηκε και στη Ρώμη. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει και τύχη αλλά δεν μπορεί να σταθεί μόνο σε αυτό γιατί θα χάσει την ουσία.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν καλό για τους παίκτες του Φερέιρα, δεν έγινε το 0-1 στο 19’ στη φάση του Τοτσέ, ενώ μετά από τρία λεπτά δέχτηκαν το γκολ και κατέρρευσαν.

Μια ακόμη δύσκολη βραδιά για τον Παναθηναϊκό που καλείται πάντως να σταθεί στα πόδια του για να μην απαξιωθεί. Άλλωστε αυτό θα είναι το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί, ακυρώνοντας την όποια προσπάθεια για την αναγέννηση της ομάδας.

Πηγή: contra.gr