- Δεν τον… ενδιαφέρει το πρωτάθλημα αφού ξεκίνησε με -2 βαθμούς, η μείωση του μπάτζετ αλλοίωσε τη δυναμική της ομάδας που χρειάζεται χρόνο να βρει το δρόμο της.

Αντίθετα τον Παναθηναϊκό τον ενδιαφέρει:

- Να εισπράττει τα χρήματα που αναλογούν στη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος από τη Nova και τον OΠΑΠ
- Να κόβει τα ίδια εισιτήρια με τις προηγούμενες χρονιές που ήταν ανταγωνιστικός
- Να του φταίνε πάντα οι άλλοι σε προβλήματα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει και δεν έχει καταφέρει να λύσει.

Ο Παναθηναϊκός πέρα από όλα τα άλλα παραμένει ο πρεσβευτής μας στην Ευρώπη. Γιατί αντιπροσωπεύει αυτή ακριβώς την Ελλάδα που ζούμε. Την Ελλάδα της χρεωκοπίας που δεν ξέρει εάν αύριο υπάρχει.

Ο Παναθηναϊκός ζει με την ανοχή των… αρμόδιων ομάδων. Εάν είχαν γυρίσει το κουμπί στην Ελλάδα ή στην ΟΥΕΦΑ η ομάδα θα είχε διαλυθεί. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την Ελλάδα. Η χώρα έχει τελειώσει. Απλά κανείς δεν έχει τραβήξει το διακόπτη!

Διαβάζω τη κριτική για τον Φερέιρα και τις επιλογές του. Μου θυμίζει τον Σαμαρά. Ισορροπεί κι αυτός πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Με δεμένα τα χέρια με υλικό από μέτριο έως κακό πρέπει να συντηρεί μια εικόνα ομάδας – χώρας που συνεχίζει να λειτουργεί. Πρέπει και οι δύο να καλλιεργούν μια αυταπάτη.

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το 3-0 από τα δευτερότριτα της Λάτσιο. Ήταν κάτι το φυσιολογικό. Όταν με αυτόν τον Παναθηναϊκό κάνουν πλάκα οι… μικρομεσαίοι της Superleague γιατί να μην κάνουν πλάκα τα δευτερότριτα της Λάτσιο;

Τι γίνεται τώρα; Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με την Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα. Μπορεί να διαλυθεί. Για λόγους αξιοπρέπειεας. Εάν δεν βρεθεί ένα αξιόπιστο διοικητικό σχήμα ας μην χαμηλώσει κι άλλο. Ας μη γίνει ΑΕΚ. Δεν το αξίζει. Αντίθετα η Ελλάδα δεν μπορεί να διαλυθεί. Δεν την αφήνουν οι δανειστές της!

Πηγή: pamesports.gr