Όταν η κληρωτίδα έβγαζε τη Λεβάντε στο δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Europa League, ουκ ολίγοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως εύκολο τον αντίπαλο των «ερυθρόλευκων». Μετά το αποτέλεσμα στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων στη Βαλένθια, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει χαμηλό εμπόδιο στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Και πόσο μάλλον όταν ο αντίπαλος στέκεται εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια σε ένα απ’ τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Βεβαίως, η Λεβάντε δεν αποτελεί δα και φόβητρο. Όμως, διαθέτει ένα σύνολο το οποίο εκτελεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο το σύστημα των αντεπιθέσεων. Διαθέτει μία σφικτή άμυνα και επιχειρεί να βγει στην αντίπαλη εστία με ταχύτητα, όποτε κλέψει τη μπάλα. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα στο «Θιουδάδ ντε Βαλένθια», ο νωθρός και ασύνδετος Ολυμπιακός ανανέωνε τις επιθέσεις της Λεβάντε με αρκετά λάθη της αμυντικής γραμμής. Έτσι, προήλθε το γρήγορο γκολ της ισπανικής ομάδας.

Αλλά στη συνέχεια οι νταμπλούχοι βρήκαν στο δρόμο τους ένα άλλο, απρόβλεπτο εμπόδιο, στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν το παιχνίδι. Τον διαιτητή που επιχείρησε να τον τελειώσει, ανακλύπτωντας δύο πέναλτι και μία αποβολή, του Αμπντούν. Πώς να αντέξει ο Ολυμπιακός με αριθμητικό μειονέκτημα στην Ισπανία; Διότι θα μπορούσε κάλλιστα να είχε δεχθεί και άλλα γκολ, εκτός των τριών τα οποία πανηγύρισαν οι Ισπανοί.

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ελάχιτσες ελπίδες στους «Πειραιώτες», προκειμένου να διεκδικήσουν στη ρεβάνς την πρόκριση στους «16» του Europa League. Και παράλληλα, τα λάθη του διαιτητή προκαλούν σκεπτικισμό. Κριτική απ’ την αποβολή και έπειτα δε θα κάνουμε στους παίκτες των «ερυθρόλευκων». Είναι άδικη με βάση τα δεδομένα της αναμέτρησης. Αλλά έως και τη φάση του πρώτου πέναλτι, θα πρέπει να δεχθούμε πως ήταν απογοητευτικοί.

Πηγή: novasports.gr